Početna Video zapisi Snimka i izvještaj prve pobjede Turčina u glavnom turniru
Snimka i izvještaj prve pobjede Turčina u glavnom turniru PDF Ispis
(7 ocjena, prosjek: 4.43 od 5)
Video zapisi
Srijeda, 10 Kolovoza 2011 01:10

 

 

Nakon 7. kolovoza 2009. još jedan povijesni datum za momčad Turčina, 8. kolovoza 2011. Prva pobjeda u glavnom turniru, pao je Bellevue. Donosimo vam snimke nekih detalja sa utakmice. Na početku su se Belvijaši bunili jer je Zambata u ovoj utakmicu ulogu trenera Turčina zamjenio ulogom suca, ali nakon utakmice nisu imali primjedbi na suđenje.

Prikazano je i par golova, kao i slavlje na kraju sa kupaćim gaćicama kako se viore iznad glava.

 

Prva pobjeda Turčina u glavnom turniru

 

Mladi Pit Bull viri iz auta Turčin je u posljednjem kolu igranja po skupinama u glavnom turniru zabilježiti pobjedu od 9:8 nad Bellevueom. Zaista još jedan povijesni trenutak koji će sigurno svoje mjesto naći na nekim od idućih kupaćih, odmah pored plakete 2/4 (koja označava veličanstvenu pobjedu Turaka nad Špiljom od 2:0 u drugoj četvrtini međusobne divljeligaške utakmice). Prije utakmice b/a je okupio ekipu i podijelio par ohrabrujućih savjeta, mladi Škurla ih je upijao kao spužva što znači da je čuo čak svaku treću riječ. Nakon savjeta uslijedilo je zagrijavanje, uočivši da imamo problema sa prelako oduzetim loptama i škarama zagrijavanje je poveo Ogs uz odvijanje žarulja uz uvijek popularne lake note "Bižuterije" - kasnije će se pokazati da je ovo bio ključni element u pobjedi. Igralo se na najmanjem terenu divlje lige, gdje sidrunu treba napraviti dva zaveslaja da bi došao do svoje pozicije, a bek treba zapravo plivati unatrag prema svojoj bari da bi mu dao mjesta. Bellevue je autoritativno otvorio utakmicu golom Andra Pamića sa lijevog vanjskog, Bile će kasnije priznati da je taj projektil jedva okom ispratio, a kamo li izvadio ruke. Turčin odmah pokušava uzvratiti, ali šut Điva završava na stativi. Ovo će biti jedini gol prve četvrtine.

 

Druženje prije utakmice i dobacivanja sa Bellevueom

 

U drugoj četvrtini prava golijada, po 3 gola sa svake strane, za Turčin zabijaju Đivo 2 i Web Božanstvo Begić, a za Bellevue nastavlja krcati Pamić. Turčin pred kraj četvrtine uspijeva izjednačiti, ali par sekundi prije kraja golman Bellevue baca loptu prema svom sidrunu, koji je ne uspijeva uhvatiti već malo skreće, dovoljno da lukava lopta brzinom od 0,5 m/sek prijeđe put od 4 m i lukavo zaobiđe do tada sjajnog vratara Bille. U ovoj četvrtini voda je do ušiju igračima Bellevuea, vjerojatno plivački najspremnija ekipa slabo se snalazi na malom terenu, slabo zabijaju, a pokušavaju doći do lakih golova lobovima, što Bile čisto psihološkom igrom lakoćom kroti.

Dame i gospodo ja sam svoje obavio, good day to y'all!Uslijedilo je drugo poluvrijeme; Artanis primijećuje da se većina njegovih igrača zafrkava te uzima stvar u svoje ruke i sa dva fantastična gola sa vanjske pozicije otvara drugo poluvrijeme, ali tada pravi šok. Turčin ubacuje u veću brzine i sa nekoliko kontra dolazi do prve prednosti, potom slijedi dva fantastično realizirana igrača više. Desno krilo sjajno zavlači, izvodi klasičnu navlakušu, a lijevo krilo prima loptu potpuno sam i sa nešto manje od jednog metra poentira Ogs, a kasnije će se ponoviti ista akcija sa istim hladnokrvnim realizatorom, koji će ukupno na ovoj utakmici zabiti čak četiri gola. U ovom periodu Cici u obrani sjajnim bekovskim igrama potpuno cementira podložni položaj Bellevuea, te iako zasluženo dobiva tri izbačaja ekipa se sjajno snalazi jer igra sa igračem manje funkcionira besprijekorno na cijeloj utakmici (baš kako je Bile i prenio sa zimskih treninga). Turčin samo nekoliko sekunde prije kraja četvrtine ima tri gola prednosti, a jednako kao i na kraju prethodne četvrtine sa smiješno primljenim golom Turčin priređuje još jedan candid camera moment. Lopta se pri napadu Bellevuea odbija od stative, b/a je spretno hvata i kreće u napad, ali mladi Škurla još uvijek igra obranu i faulira b/a, dok b/a istodobno pokušava faulirati Škurlu. Škurla je uspješniji i loptu odbija do igrača Bellevuea koji lakoćom poentira za smanjene rezultata. Uzgred, Škurla je cijelu utakmicu odigrao u kupaćima Bellevuea. Posljednja četvrtina pokazala se kao prava rutina, b/a prelazi na beka dok Turci drže čvrsti presing te Turčin iako prima jedan gol, a ne zabija niti jedan zadržava prednost i kući nose prvu pobjedu. Naravno da su Turci priuštili još jednu poslasticu za publiku pred kraj četvrtine kada mladi Škurla nepotrebno puca u blok 10 sekundi prije kraja i daje Bellevue priliku za izjednačenje. Mnogi su rekli da nikad nisu vidjeli ljuće lice poslovično flegmanog Maroleta. No ipak prava je šteta što mladi Škurla dogodine vjerojatno napušta ekipu. Kao zahvalu publici nakon utakmice još jedna poslastica, Turci pozdravljaju publiku visoko mašući kupačima uz veselu pjesme i ozarena lica.

 

 

Turčin Danče - Bellevue 9:8

Plaža: Plat
Sudac: Željan Radulović Zambata

 


IAVK TURČIN DANČE: Bille, Marole, b/a (1), Mladi Škurla (1), Lukša Begić (1), Đivo (2), Maro, Ogs (4), Cici, Joško, Gospar Ivo Braenović.

BELLEVUE: Nikola Zlošilo Špiljar, Maro Dabelić (1), Roko M., Marko Baričević, Vicko Kisić,  Artanis (3), Andro Pamić (4), Jure Bušljeta, Brat od Artanisa.

Četvrtine: 1:0, 3:3, 3:6, 1:0.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 15 Kolovoza 2011 15:21
 

Komentari

avatar Braco
0
 
 
Bravo Domo, odlična kvaliteta filmića
avatar administrator
0
 
 
Dodana pokoja slija i izvještaj.
avatar b/a
0
 
 
dobar izvještaj dll. malo kasni, ali je dobar, uvijek se dobro prisjetiti ovakvih trenutaka.
avatar benito
0
 
 
dobro da je popravljeno ovo vanjski/krilo ;)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo