Početna Fotogalerije
Jugov trening na Dančama PDF Ispis
(8 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Danče i vaterpolo
Četvrtak, 01 Rujna 2016 23:16

 

Bogat vaterpolski program na Dančama, prvo su igrali veterani iz Južnoafričke republike protiv Dubrovačkih veterana, a zatim i jugaši međusobno.

 

Kako su gosti s juga Afrike došli u kategoriji 60+ domaća ekipa koja se sprema za skorašnji nastup na EP-u u Rijeci imali su lagani posao u moru, a nešto teži za gradelama. Trebalo je nahraniti 40-ak gostiju, same sebe i još ostaviti štogod mesa i za jugaše.

 

Točno u 1800 stigli su treneri Kobešćak i Jurišić, a do tada su se okupili igrači koji su ih čekali. Zanimljivo da su se neki i 20-ak minuta vrzmali po rubu tarace, ali nitko nije uskočio u more dok treneri nisu došli. Obzirom na odmor koji su dobili reprezentativci do 19.09. (sedmorica), pa reprezentativne obveze Merčepa, Pavličevića, Jarka i Kržića skupilo se 14 Jugaša i golman Zadra Jurlina koji je stigao u Grad trenirati s jugašima.

 

Na početku su Zambata i b/a birali momčadi, po principu drafta, naizmjenično. Zambata je okupio:

Popadića, Obradovića, Benića, Ivankovića, Cukrova, Farčića, Vidosavljević Vučića i već spomenutog golmana iz Zadra Jurlina (bijele kapice).

b/a je opet dobio kritike za draft jer je nakon što je Zambata birao Popa kao prvog, odgovorio s golmanom umjesto  da posegne za jakim igračkim snagama. Na kraju je okupio:

Vukojevića, Markovića, Fatovića, Čulinu, Pejića, Braila, Lončarića (crveno-plave kapice).

 

Sudilo je novopečeni međunarodni sudac iz Dubrovnika Jakov Blašković. S nepunih 27 godina postao je peti dubrovački (Vuletić, Radičević, Rak i Savinović) međunarodni sudac (Robert Tiozzo se vodi kao splitski sudac, ali osim što je Dubrovčanin je i naš Dančar pa ga ne možemo preskočiti kao isto tako međunarodnog suca).

Pobijedili su bijeli 10:7. Nakon 1:2 okrenuli su u 4:2 na kraju prve četvrtine i do 8:6 stalno vodili 2 pa 3 razlike. Pred kraj je bilo i 10:6. Malo više kila i iskustva, uz Zambatu na klupi; mnogi su već i prije početka prognozirali pobjedu. b/a je vidio da je lako kritizirat, a puno teže nešto i pokazati. Čak mu je i Kobešćak uskočio u drugom poluvremenu pomoći, ali Zambata je sve o lakoćom apsolvirao. Nakon utakmice izjavio je:

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

b/a se branio da u ovoj fazi priprema rezultat nije bitan. Da su se vidjele natruhe igre kojoj teži, da je ono najvažnije brza tranzicija, ali da je zbog jakih treninga izostala realizacija polukontri koje su čak u nekoliko navrata rezultirali i rekontrama.

 

Na Danče su navratili i Elvis Fatović izbornik Australije i legendarni jugov kapetan. Bio je tu i kondicijski trener reprezentacije i Mladosti Pero Kuterovac. A i kapetan Bijač je došao pogledati koliko i kako su mu suigrači spremni u ovoj fazi priprema. Očekivali smo eventualno dolazak i Marca Birrija, ali se ispričao ovaj put.

Nakon utakmice druženje je potrajalo do dugo u noć, a sve su ovjekovječili i novinari:

Baldo Marunčić: http://www.dulist.hr/foto-jugasi-s-danaca-krenuli-u-obranu-naslova/348541/

Tonči Vlašić: http://dubrovacki.hr/clanak/86187/dance-su-nam-pravi-raj-veterani-jugasi

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Četvrtak, 01 Rujna 2016 23:49
 

Komentari

avatar vaterpolo je glup sport
0
 
 
Prava steta sto Z nije sudjelovao u fantasyu, kako je nadmudrio protivnika na Dancama

Ako su neki unaprijed proglaseni ekspertima zanima me koje titule onda zasluzuju Z i Davor ???
avatar Provokator
0
 
 
Da je Z sudjelovao na fantasyu bio bi najbolji kao i u svemu sto radi. Nikakavi "eksperti" ga ne bi zaustavili u pohodu.
avatar Provokator
0
 
 
Samo velikani odbijaju dance.hr. Pavic, Sukno i sad najveci od njih veliki Z.
avatar dancarica
0
 
 
Zambata je zakon !!!
avatar Hrvoje
+1
 
 
Zambata izdominirao samoproglašenog eksperta b/a
avatar b/a
0
 
 
Zambata ajatolase
avatar Provokator
+1
 
 
Mislim da bi se uz Rudija Resa trebala dodjeljivati neka nagrada Zambati u cast. Možda za najboljeg trenera, ja ga vec vidim kako dodjeljuje nagradu Ivici Tucku.
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo