Početna Gastro kutak
Gastro kutak
Domaći tabasco PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.48 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 10 Rujna 2013 09:30

Najpoznatiji umak od ljutih paprika na svijetu je naravno tabasco iz Louisian-e. Tabasco se pravi od malih tabasco paprika, a tajna tabasca i njegova okusa je ta da pripremljeni sok fermentira i do par godina u drvenim bačvama prije upotrebe. Ljutih paprika ima jako puno vrsta, svakakvih oblika i boja. Ljutina pojedine paprike se mjeri u Scoville skali, koju je izumio američki farmaceut Wilbur Scoville, a skala ima raspon od 100- 900 SHU kao kod blagih peperončina pa sve do 1.500.000 – 2.000.000 SHU što ima Trinidad škorpion paprika.

 

Posljednja izmjena Utorak, 10 Rujna 2013 09:48
Opširnije...
 
Grdobina u bijelom vinu PDF Ispis
(25 ocjena, prosjek: 4.20 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Nedjelja, 09 Lipnja 2013 22:57

Grdobina izgleda dosta zastrašujuće, sa tim velikim zubatim ustima i gadnoj boji stvarno se ne može nazvati ljepoticom iz morskih dubina.
S druge strane to je jedna od boljih i ukusnijih riba i s pravom je nazivaju i jastogom za siromašne.
To za siromašne treba uzeti sa rezervom jer grdobina uopće nije jeftina riba i jako je cijenjena i tražena od svih ljubitelja morskih specijaliteta.
Donosim vam dva načina kako ja spravljam grdobinu.

Posljednja izmjena Nedjelja, 09 Lipnja 2013 23:09
Opširnije...
 
Inćuni u limunu PDF Ispis
(11 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Bile   
Petak, 15 Ožujka 2013 16:22

Ovo je jedan jednostavan recept, a jako je ukusan i meni je drag.
Inače naši ljudi baš ne vole jesti ribu i govore da je riba skupa da se od nje ne možeš najesti i sl.
To ništa nije istina, većina nas ne voli jest ribu iz ne znam kojih razloga, možda nemaju naviku poć na placu ili su ih u obitelji naučili da je samo meso hrana.
Na placi se može naći puno jeftine ribe kao gerice, srđele, inćuni, 10-20  kn po kilu, i malo skupljih kao list, barbun dubinski, ukjate, iglice, širuni, lokarde itd. itd.
Po meni nema bolje i zdravije namirnice od freške ribe bez obzira na vrstu, cijenu i veličinu.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18 Ožujka 2013 11:03
Opširnije...
 
Crni rižoto PDF Ispis
(17 ocjena, prosjek: 4.94 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 26 Prosinca 2012 14:39

 

Crni rizot možete spraviti od sipe ili olignja, možete i kombinirati i dodavati mušule, gambore ili što vam je po volji, ali ja tijekom zime i proljeća ujutro na placi često naletim na male sipice koje su izvanredne za vrhunski crni rizot.

Posljednja izmjena Srijeda, 16 Siječnja 2013 13:53
Opširnije...
 
Pasta s piletinom i povrćem PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.69 od 5)
Gastro kutak
Autor rgaric   
Četvrtak, 27 Rujna 2012 09:27

Evo jedno pravo ljetno jelo.
Ogromne su vrućine i naravno ne jedu vam se svinjske koljenice ni tripice, probajte ovu pastu sigurno će vam se svidjeti, mene je oduševila.
Neki dan sam imao nešto povrća u frižideru i malo pilećih prsa, a inače volim pastu na sve načine pa sam iskombinirao ovo dalmatinsko-orijentalno jelo.

Posljednja izmjena Četvrtak, 22 Studenog 2012 11:43
Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL