Početna Gastro kutak
Gastro kutak
Popara od glave od orhana PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 02 Veljače 2016 10:39

Nakon svih ovih uzbuđenja na Europskom prvenstvu i priče o hrani u zadnjem interviewu, evo jedan novi recept iz Nikoline kuhinje:


Kad na placi u Gružu vidite glave od orhana nemojte okretati glavu nego kupite ovu namirnicu i spravite jedno vrhunsko rustikalno jelo koje miriše morem i Mediteranom.

Ovo je naravno jelo za istinske ljubitelje morskih delicija i svega iz mora, tko nije zaljubljenik u morske specijalitete neka ovo jelo zaobiđe.

Posljednja izmjena Utorak, 02 Veljače 2016 12:37
Opširnije...
 
Istarska maneštra konavoskog dubrovčanina na radu u Istri PDF Ispis
(17 ocjena, prosjek: 4.29 od 5)
Gastro kutak
Autor Joško Pulić   
Četvrtak, 19 Ožujka 2015 21:28

 

Kako su prva dančarska gastronomska pera u posljednje vrijeme bez značajnijeg doprinosa u Gastro kutku dance.hr, posegli smo za alternativama u vidu Dančara na privremenom radu van područja bivše Dubrovačke republike – kako se u kuhanju i pisanju recepta (može li uopće stati u istu rečenicu sa Gastro doajenom s Danača, Nikolom Biličićem – Biletom Wink ) snašao drugi pripadnik „Turčina Danče“ Joško Pulić pročitajte ispod.

Posljednja izmjena Četvrtak, 19 Ožujka 2015 21:49
Opširnije...
 
Srđele na ribarski PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 16 Lipnja 2014 17:53

½ kg malih srđelica

2-3 pice česna, petrusin

maslinovo ulje

1 dcl bijelog vina

1 dcl vode

sol, papar

pelate ili malo konserve

 

Posljednja izmjena Utorak, 17 Lipnja 2014 12:43
Opširnije...
 
Domaći tabasco PDF Ispis
(27 ocjena, prosjek: 4.59 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 10 Rujna 2013 09:30

Najpoznatiji umak od ljutih paprika na svijetu je naravno tabasco iz Louisian-e. Tabasco se pravi od malih tabasco paprika, a tajna tabasca i njegova okusa je ta da pripremljeni sok fermentira i do par godina u drvenim bačvama prije upotrebe. Ljutih paprika ima jako puno vrsta, svakakvih oblika i boja. Ljutina pojedine paprike se mjeri u Scoville skali, koju je izumio američki farmaceut Wilbur Scoville, a skala ima raspon od 100- 900 SHU kao kod blagih peperončina pa sve do 1.500.000 – 2.000.000 SHU što ima Trinidad škorpion paprika.

 

Posljednja izmjena Utorak, 10 Rujna 2013 09:48
Opširnije...
 
Grdobina u bijelom vinu PDF Ispis
(26 ocjena, prosjek: 4.23 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Nedjelja, 09 Lipnja 2013 22:57

Grdobina izgleda dosta zastrašujuće, sa tim velikim zubatim ustima i gadnoj boji stvarno se ne može nazvati ljepoticom iz morskih dubina.
S druge strane to je jedna od boljih i ukusnijih riba i s pravom je nazivaju i jastogom za siromašne.
To za siromašne treba uzeti sa rezervom jer grdobina uopće nije jeftina riba i jako je cijenjena i tražena od svih ljubitelja morskih specijaliteta.
Donosim vam dva načina kako ja spravljam grdobinu.

Posljednja izmjena Nedjelja, 09 Lipnja 2013 23:09
Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL