Po?etna Gastro kutak
Gastro kutak
Punjena prsa PDF Ispis
(33 ocjena, prosjek: 4.58 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
ÄŚetvrtak, 22 OĹľujka 2012 15:35

Punjena tele?a prsa su jedno fantasti?no jelo koje ja obi?no spravljam za Boži? ili za neke važne dane u godini.

Posljednja izmjena Nedjelja, 22 Travnja 2012 00:23
Opširnije...
 
Punjene lignje PDF Ispis
(46 ocjena, prosjek: 4.48 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
ÄŚetvrtak, 09 VeljaÄŤe 2012 18:27

Po?etkom jeseni po?inje sezona ribolova na lignje ili kako ih ovdje zovemo olignje. Tada se kupuju novi peškafondi i deve i kre?e lova na jednu od najboljih morskih delicija. Olignji se naj?eš?e love pono?i do kraja zime i to s kraja ili iz barke, osobito dobro grizu u sumrak i u zoru.

S kraja se love na na?in da se deva (varalica) baca štapom ili rukom 20-ak metara od obale i pušta se da potone nekih 3-4 metra ( zavisi o dubini dna gdje ribate) i lagano se poteže prema kraju. Obi?no se na ovakav na?in lovi sa mula u uvalama ili na mjestima gdje ima svijetla i gdje se olignji skupljaju.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 22 Listopada 2012 16:58
Opširnije...
 
Dinstani kiseli kupus s grahom i kobasicama PDF Ispis
(28 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 20 Prosinca 2011 16:24

 

Kraut ili dinstani kiseli kupus je pravo zimsko jelo i meni je jedno od dražih jela u ovim dugim hladnim no?ima. Glavni sastojak krauta je kiseli kupus koji je jako bogat vitaminom c. Kupus bi bilo najbolje da je doma?e kiseljen kako kažu «sa dna kace», ali ako nemamo doma?i dobar je i kupovni ali dobro ispran da ne bude previše kisel.

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 SijeÄŤnja 2012 17:13
Opširnije...
 
Kisele paprike PDF Ispis
(14 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 25 Listopada 2011 15:32

Zima samo što nije stigla pa je vrijeme da spravimo štogod kiselog povr?a za hladne zimske no?i da imamo s ?ime jesti masniju hranu.

U nas se obi?no prave kapare, lu?i?i i ljutika u ostu ili meni najdraže zelene pomadore u ostu, ali da ne bih opet pravio recept sa lukom i ljutio svoje ?itatelje, a zelenih pomadora i kapara nemam, pravit ?u crvene paprike u alkoholnom ostu i vjerujte jako su dobre.

Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 10 Studenog 2011 01:30
Opširnije...
 
Poriluk varivo s pancetom PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 12 Listopada 2011 12:43

 

Poriluk ili kako se ovdje zove por je vrsta luka koja je ukusna i zdrava namirnica. Volim je spravljat  kao varivo iako se može pravit na druge razne na?ine i koristiti sirova u raznim salatama. Por je jako zdrav, bogat vitaminom c i jako je dobar za probavu.  Meni je ovaj recept jako ukusan te ga svakako probajte.

 

Posljednja izmjena Subota, 05 Studenog 2011 22:28
Opširnije...
 
<< PoÄŤetak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL