Početna Gastro kutak
Gastro kutak
Punjena prsa PDF Ispis
(33 ocjena, prosjek: 4.58 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 22 Ožujka 2012 15:35

Punjena teleća prsa su jedno fantastično jelo koje ja obično spravljam za Božić ili za neke važne dane u godini.

Posljednja izmjena Nedjelja, 22 Travnja 2012 00:23
Opširnije...
 
Punjene lignje PDF Ispis
(46 ocjena, prosjek: 4.48 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 09 Veljače 2012 18:27

Početkom jeseni počinje sezona ribolova na lignje ili kako ih ovdje zovemo olignje. Tada se kupuju novi peškafondi i deve i kreće lova na jednu od najboljih morskih delicija. Olignji se najčešće love ponoći do kraja zime i to s kraja ili iz barke, osobito dobro grizu u sumrak i u zoru.

S kraja se love na način da se deva (varalica) baca štapom ili rukom 20-ak metara od obale i pušta se da potone nekih 3-4 metra ( zavisi o dubini dna gdje ribate) i lagano se poteže prema kraju. Obično se na ovakav način lovi sa mula u uvalama ili na mjestima gdje ima svijetla i gdje se olignji skupljaju.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 22 Listopada 2012 16:58
Opširnije...
 
Dinstani kiseli kupus s grahom i kobasicama PDF Ispis
(28 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 20 Prosinca 2011 16:24

 

Kraut ili dinstani kiseli kupus je pravo zimsko jelo i meni je jedno od dražih jela u ovim dugim hladnim noćima. Glavni sastojak krauta je kiseli kupus koji je jako bogat vitaminom c. Kupus bi bilo najbolje da je domaće kiseljen kako kažu «sa dna kace», ali ako nemamo domaći dobar je i kupovni ali dobro ispran da ne bude previše kisel.

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 Siječnja 2012 17:13
Opširnije...
 
Kisele paprike PDF Ispis
(14 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 25 Listopada 2011 15:32

Zima samo što nije stigla pa je vrijeme da spravimo štogod kiselog povrća za hladne zimske noći da imamo s čime jesti masniju hranu.

U nas se obično prave kapare, lučići i ljutika u ostu ili meni najdraže zelene pomadore u ostu, ali da ne bih opet pravio recept sa lukom i ljutio svoje čitatelje, a zelenih pomadora i kapara nemam, pravit ću crvene paprike u alkoholnom ostu i vjerujte jako su dobre.

Posljednja izmjena Četvrtak, 10 Studenog 2011 01:30
Opširnije...
 
Poriluk varivo s pancetom PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 12 Listopada 2011 12:43

 

Poriluk ili kako se ovdje zove por je vrsta luka koja je ukusna i zdrava namirnica. Volim je spravljat  kao varivo iako se može pravit na druge razne načine i koristiti sirova u raznim salatama. Por je jako zdrav, bogat vitaminom c i jako je dobar za probavu.  Meni je ovaj recept jako ukusan te ga svakako probajte.

 

Posljednja izmjena Subota, 05 Studenog 2011 22:28
Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL