Početna Gastro kutak
Gastro kutak
Lov zubaca jigging tehnikom PDF Ispis
(65 ocjena, prosjek: 4.22 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 16 Studenog 2010 12:21

    Prije godinu dana vidjevši sve one primamljive video uratke na you tubeu kako se vade zubaci kao kanjci i kad sam čuo priče od prijatelja i poznanika da se vade zubaci i orhani kao na traci pomoću „nove“ tehnike ribanja zvane vertical jigging i u mene je počelo brže lupati ribarsko srce i odmah sam počeo proučavati tu tehniku.
    Pogledao sam sve moguće filmove o jigging-u, surfao danima po internetu i tražio podatke o opremi i načinu ribanja. Moram reći da je i mene bila uhvatila sveopća histerija koja je uhvatila manje više sve ribare na Jadranu.
Posljednja izmjena Srijeda, 04 Svibnja 2011 09:43
Opširnije...
 
Popara PDF Ispis
(33 ocjena, prosjek: 4.24 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:56
    Ovo je jedno lagano jelo slično lešadi koje se pravi kod nas na moru, pogotovo ribari vole tek uhvaćenu manju ribu odmah „bacit“ u teču na poparu.
    Popara  se pravi od raznih vrsta riba ali za mene je posebna od tabinje jer ta riba ima specifičnu aromu. Kad je tabinja u teči zagarantirana je odlična popara.
    Za poparu kao i za druga jela od ribe bitno je da je riba freška, a u nju umjesto tabinje možete staviti i škrpinu ili kakvu drugu ribu „od kamena“ kao i bilo koju drugu ribu.
    Iza legendarnog maratona na Dančama uhvatio sam kraj ponte krasnih ukjata pa sam odlučio da od njih napravim jednu dančarsku poparu.
    Ukjate su inače izvanredna riba za pripremit ih na svaki način pa će biti odlične i za ovu poparu.
Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18 Listopada 2010 09:37
Opširnije...
 
Šniceli u saftu PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.14 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:12
    Nakon svih ovih silnih uzbuđenja na Europskom prvenstvu, red je da se proslavi i nekim dobrim jelom, a evo što nam je Nikola spremio za tu priliku:
Posljednja izmjena Četvrtak, 14 Listopada 2010 16:38
Opširnije...
 
Leća PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.33 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 04 Svibnja 2010 13:05
    Nakon gorčine koje je Jugašima ostavio Napulj, evo jednog novog Nikolinog recepta za popravljanje raspoloženja:
 
    Leća je mahunarka koja je jako zdrava, bogata je vitaminom B i željezom. Kao i druge mahunarke, a pogotovo leća bogata je vlaknima, bjelančevinama i ugljikohidratima  pa je tako pogodna za sportaše jer osigurava polagani dotok energije u tijelo. Ljudima koji je nisu navikli jesti može u početku stvoriti blagu nadutost .
    Leća kao namjernica uzgaja se od pamtivijeka, od kamenog doba preko drevnog Egipta pa sve do danas čini jednu od najzdravijih namjernica koju možete spraviti.
Posljednja izmjena Petak, 16 Srpnja 2010 07:12
Opširnije...
 
Hobotnica ispod peke PDF Ispis
(15 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 29 Ožujka 2010 14:13
    Hobotnica zajedno sa olignjom i sipom spada među glavonošce. Neki zlobnici u šali znaju reći da je Mljećanin čovjek koliko i hobotnica riba.
    Hobotnica je se obično priprema na salatu, skuhana se isjecka na male kolutiće i zajedno sa lešo patatama  začini sa maslinovim uljem, ostom, soli, paprom, lukom i kaparama.
    Ona se može pripremati na druge razne načine, na Mljetu je suše i onda od nje prave gulaš.
    Jedan od načina pripreme hobotnice je i ispod saća ili ako niste u mogućnosti ložiti vatru onda je dobar i šporet.
Posljednja izmjena Nedjelja, 18 Srpnja 2010 13:13
Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL