Po?etna Gastro kutak
Gastro kutak
Lov zubaca jigging tehnikom PDF Ispis
(65 ocjena, prosjek: 4.22 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 16 Studenog 2010 12:21

    Prije godinu dana vidjevši sve one primamljive video uratke na you tubeu kako se vade zubaci kao kanjci i kad sam ?uo pri?e od prijatelja i poznanika da se vade zubaci i orhani kao na traci pomo?u „nove“ tehnike ribanja zvane vertical jigging i u mene je po?elo brže lupati ribarsko srce i odmah sam po?eo prou?avati tu tehniku.
    Pogledao sam sve mogu?e filmove o jigging-u, surfao danima po internetu i tražio podatke o opremi i na?inu ribanja. Moram re?i da je i mene bila uhvatila sveop?a histerija koja je uhvatila manje više sve ribare na Jadranu.
Posljednja izmjena Srijeda, 04 Svibnja 2011 09:43
Opširnije...
 
Popara PDF Ispis
(34 ocjena, prosjek: 4.21 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:56
    Ovo je jedno lagano jelo sli?no lešadi koje se pravi kod nas na moru, pogotovo ribari vole tek uhva?enu manju ribu odmah „bacit“ u te?u na poparu.
    Popara  se pravi od raznih vrsta riba ali za mene je posebna od tabinje jer ta riba ima specifi?nu aromu. Kad je tabinja u te?i zagarantirana je odli?na popara.
    Za poparu kao i za druga jela od ribe bitno je da je riba freška, a u nju umjesto tabinje možete staviti i škrpinu ili kakvu drugu ribu „od kamena“ kao i bilo koju drugu ribu.
    Iza legendarnog maratona na Dan?ama uhvatio sam kraj ponte krasnih ukjata pa sam odlu?io da od njih napravim jednu dan?arsku poparu.
    Ukjate su ina?e izvanredna riba za pripremit ih na svaki na?in pa ?e biti odli?ne i za ovu poparu.
Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18 Listopada 2010 09:37
Opširnije...
 
PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.14 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:12
    Nakon svih ovih silnih uzbu?enja na Europskom prvenstvu, red je da se proslavi i nekim dobrim jelom, a evo što nam je Nikola spremio za tu priliku:
Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 14 Listopada 2010 16:38
Opširnije...
 
Le?a PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.33 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 04 Svibnja 2010 13:05
    Nakon gor?ine koje je Jugašima ostavio Napulj, evo jednog novog Nikolinog recepta za popravljanje raspoloženja:
 
    Le?a je mahunarka koja je jako zdrava, bogata je vitaminom B i željezom. Kao i druge mahunarke, a pogotovo le?a bogata je vlaknima, bjelan?evinama i ugljikohidratima  pa je tako pogodna za sportaše jer osigurava polagani dotok energije u tijelo. Ljudima koji je nisu navikli jesti može u po?etku stvoriti blagu nadutost .
    Le?a kao namjernica uzgaja se od pamtivijeka, od kamenog doba preko drevnog Egipta pa sve do danas ?ini jednu od najzdravijih namjernica koju možete spraviti.
Posljednja izmjena Petak, 16 Srpnja 2010 07:12
Opširnije...
 
Hobotnica ispod peke PDF Ispis
(15 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 29 OĹľujka 2010 14:13
    Hobotnica zajedno sa olignjom i sipom spada me?u glavonošce. Neki zlobnici u šali znaju re?i da je Mlje?anin ?ovjek koliko i hobotnica riba.
    Hobotnica je se obi?no priprema na salatu, skuhana se isjecka na male koluti?e i zajedno sa lešo patatama  za?ini sa maslinovim uljem, ostom, soli, paprom, lukom i kaparama.
    Ona se može pripremati na druge razne na?ine, na Mljetu je suše i onda od nje prave gulaš.
    Jedan od na?ina pripreme hobotnice je i ispod sa?a ili ako niste u mogu?nosti ložiti vatru onda je dobar i šporet.
Posljednja izmjena Nedjelja, 18 Srpnja 2010 13:13
Opširnije...
 
<< PoÄŤetak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL