Po?etna Gastro kutak
Gastro kutak
PDF Ispis
(27 ocjena, prosjek: 4.26 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 21 Travnja 2009 08:54
    Prolje?e je i vrijeme je za po? u prirodu u kuke i šparoge. Sa proljetnim kišama po livadama i dalmatinskim kamenjarima bude se i proviruju kuke i šparoge, iako jako sli?ne kuke i šparoge su dvije sasvim razli?ite biljne vrste, šparoge (Asparagus officinalis) su dosta cjenjenije kao gastro poslastica, ali ni kuke (Tamus communis) iako malo gor?e nisu za podcijenit.
    Kuka je samonikla biljka penja?ica koja je odli?na za jesti kada se ubere  po?etkom sezone rasta, u jesen ona pravi crvene plodove kao sitno grož?e koje je otrovno.
Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 13 Listopada 2011 20:24
Opširnije...
 
Doma?e kobasice PDF Ispis
(83 ocjena, prosjek: 4.17 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 30 OĹľujka 2009 20:54
    Vrijeme kolinja je iza nas, pršuti se još uvijek suše i dozrijevaju, kobasice i pancete su gotove, ?varci su se pojeli, tko zna ho?e li u budu?nosti biti ovog narodnog obi?aja nad kojim se neke udruge zgražaju kad u?emo u EU, ali narednih par godina sigurno ho?e zato bježite svinje stiže još koje kolinje.
    Od mnogobrojnih tradicionalnih kolinskih jela koja se prave po seoskim dvorištima uz pokoju rakijicu doma?e kobasice su jedne od najpoznatijih.
Posljednja izmjena Subota, 04 Travnja 2009 13:00
Opširnije...
 
PDF Ispis
(38 ocjena, prosjek: 4.21 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Nedjelja, 15 OĹľujka 2009 19:22
    Orancini ili arancini su prirodna,  zdravija i mislim ukusnija zamjena za moderne  bombone i grickalice, ne baš tako davno dok nije bilo šarene ponude slatkiša svih oblika i okusa orancini su bili zastupljeniji na našim trpezama. Orancini se prave od kora narana?a tzv. «Washingtonki», naran?e bi trebale po mogu?nosti biti doma?e ne prskane raznim pesticidima i herbicidima.
Posljednja izmjena Petak, 20 OĹľujka 2009 01:27
Opširnije...
 
Zelena menestra PDF Ispis
(83 ocjena, prosjek: 4.18 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 04 VeljaÄŤe 2009 23:59
    Menestra je tradicionalno jelo našeg kraja i od davnina se kuha u svim doma?instvima od Dubrova?kog primorja pa sve do Konavala. Zelena menestra se spravlja obi?no zimi, za Boži? i ostalim blagdanima kada se okupi cijela familija. Za spravit menestru treba nam veliki lonac u kojoj ?emo kuhati kupus, patate i suho meso.
    Kupus treba biti doma?i zeleni, najbolji je primorski kojega je malo prošao led, ali svatko svoga konja hvali. Kupus i suho meso za ovu menestru je iz Ošljeg, od moje svojte.
Posljednja izmjena Petak, 17 Prosinca 2010 10:32
Opširnije...
 
Kamenice PDF Ispis
(85 ocjena, prosjek: 4.18 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
ÄŚetvrtak, 29 SijeÄŤnja 2009 09:52
     Kamenica je pravi biser gastro ponude našeg kraja, oduvijek je bila poznata širom svijeta po svojoj kvaliteti i vrhunskom okusu. Mnogi su se carevi i kraljevi u prošlosti gostili njima, danas pravi znalci iz svih krajeva dolaze u Ston samo radi njih.
Kamenice se uzgaju u Bistrini u Malostonskom zaljevu ?ije je more iznimno ?isto, nulte kakvo?e te daje tako dobre i kvalitetne školjke.
Posljednja izmjena Utorak, 05 SijeÄŤnja 2010 22:30
Opširnije...
 
<< PoÄŤetak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL