Po?etna Gastro kutak
Gastro kutak
In?uni u limunu PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Bile   
Petak, 15 OĹľujka 2013 16:22

Ovo je jedan jednostavan recept, a jako je ukusan i meni je drag.
Ina?e naši ljudi baš ne vole jesti ribu i govore da je riba skupa da se od nje ne možeš najesti i sl.
To ništa nije istina, ve?ina nas ne voli jest ribu iz ne znam kojih razloga, možda nemaju naviku po? na placu ili su ih u obitelji nau?ili da je samo meso hrana.
Na placi se može na?i puno jeftine ribe kao gerice, sr?ele, in?uni, 10-20  kn po kilu, i malo skupljih kao list, barbun dubinski, ukjate, iglice, širuni, lokarde itd. itd.
Po meni nema bolje i zdravije namirnice od freške ribe bez obzira na vrstu, cijenu i veli?inu.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18 OĹľujka 2013 11:03
Opširnije...
 
PDF Ispis
(18 ocjena, prosjek: 4.94 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 26 Prosinca 2012 14:39

 

Crni rizot možete spraviti od sipe ili olignja, možete i kombinirati i dodavati mušule, gambore ili što vam je po volji, ali ja tijekom zime i prolje?a ujutro na placi ?esto naletim na male sipice koje su izvanredne za vrhunski crni rizot.

Posljednja izmjena Srijeda, 16 SijeÄŤnja 2013 13:53
Opširnije...
 
Pasta s piletinom i povr?em PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.69 od 5)
Gastro kutak
Autor rgaric   
ÄŚetvrtak, 27 Rujna 2012 09:27

Evo jedno pravo ljetno jelo.
Ogromne su vru?ine i naravno ne jedu vam se svinjske koljenice ni tripice, probajte ovu pastu sigurno ?e vam se svidjeti, mene je oduševila.
Neki dan sam imao nešto povr?a u frižideru i malo pile?ih prsa, a ina?e volim pastu na sve na?ine pa sam iskombinirao ovo dalmatinsko-orijentalno jelo.

Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 22 Studenog 2012 11:43
Opširnije...
 
Juha od crneja PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 4.78 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 19 Lipnja 2012 17:01

Ova juha je pravi specijalitet, za nju sam ?uo iz pri?a i moram vam re?i kad sam je napravio i probao da je se ne bi posramili ni najekskluzivniji restorani.
Crnej je mala ( 5-7 cm) riba tamno kafene ili crne boje koja živi u jatima, dosta je brojna uz obalu i ?esto je možemo vidjeti kad ronimo.
Crneja rijetko kad možemo vidjeti na placi iako ima jako ukusno bijelo meso ljudi ga ne kupuju jer je puno sitnih kostiju. Kaže se da ga ni ma?ke ne žele jesti, to sam se uvjerio i sam jer moji ma?ki ga nisu baš voljeli.

Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 05 Srpnja 2012 13:45
Opširnije...
 
Pasta carbonara PDF Ispis
(26 ocjena, prosjek: 4.58 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 07 Svibnja 2012 09:45

Kao i mnoga druga talijanska jela i ova pasta potje?e iz siromašnog talijanskog staleža. Naime ovo jelo prema pri?ama su spravljali kop?i ugljena pa je po ugljenu i dobilo ime. Tako?er i crni papar koji je jedan od glavnih sastojaka ovog asocira na ugljen. Ova pasta je izvrsna, a ne treba puno vremena da se spravi. Svakako je probajte.

Posljednja izmjena Srijeda, 13 Lipnja 2012 11:35
Opširnije...
 
<< PoÄŤetak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL