Početna Gastro kutak
Gastro kutak
Inćuni u limunu PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Bile   
Petak, 15 Ožujka 2013 16:22

Ovo je jedan jednostavan recept, a jako je ukusan i meni je drag.
Inače naši ljudi baš ne vole jesti ribu i govore da je riba skupa da se od nje ne možeš najesti i sl.
To ništa nije istina, većina nas ne voli jest ribu iz ne znam kojih razloga, možda nemaju naviku poć na placu ili su ih u obitelji naučili da je samo meso hrana.
Na placi se može naći puno jeftine ribe kao gerice, srđele, inćuni, 10-20  kn po kilu, i malo skupljih kao list, barbun dubinski, ukjate, iglice, širuni, lokarde itd. itd.
Po meni nema bolje i zdravije namirnice od freške ribe bez obzira na vrstu, cijenu i veličinu.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18 Ožujka 2013 11:03
Opširnije...
 
Crni rižoto PDF Ispis
(18 ocjena, prosjek: 4.94 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 26 Prosinca 2012 14:39

 

Crni rizot možete spraviti od sipe ili olignja, možete i kombinirati i dodavati mušule, gambore ili što vam je po volji, ali ja tijekom zime i proljeća ujutro na placi često naletim na male sipice koje su izvanredne za vrhunski crni rizot.

Posljednja izmjena Srijeda, 16 Siječnja 2013 13:53
Opširnije...
 
Pasta s piletinom i povrćem PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.69 od 5)
Gastro kutak
Autor rgaric   
Četvrtak, 27 Rujna 2012 09:27

Evo jedno pravo ljetno jelo.
Ogromne su vrućine i naravno ne jedu vam se svinjske koljenice ni tripice, probajte ovu pastu sigurno će vam se svidjeti, mene je oduševila.
Neki dan sam imao nešto povrća u frižideru i malo pilećih prsa, a inače volim pastu na sve načine pa sam iskombinirao ovo dalmatinsko-orijentalno jelo.

Posljednja izmjena Četvrtak, 22 Studenog 2012 11:43
Opširnije...
 
Juha od crneja PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 4.78 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 19 Lipnja 2012 17:01

Ova juha je pravi specijalitet, za nju sam čuo iz priča i moram vam reći kad sam je napravio i probao da je se ne bi posramili ni najekskluzivniji restorani.
Crnej je mala ( 5-7 cm) riba tamno kafene ili crne boje koja živi u jatima, dosta je brojna uz obalu i često je možemo vidjeti kad ronimo.
Crneja rijetko kad možemo vidjeti na placi iako ima jako ukusno bijelo meso ljudi ga ne kupuju jer je puno sitnih kostiju. Kaže se da ga ni mačke ne žele jesti, to sam se uvjerio i sam jer moji mački ga nisu baš voljeli.

Posljednja izmjena Četvrtak, 05 Srpnja 2012 13:45
Opširnije...
 
Pasta carbonara PDF Ispis
(26 ocjena, prosjek: 4.58 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 07 Svibnja 2012 09:45

Kao i mnoga druga talijanska jela i ova pasta potječe iz siromašnog talijanskog staleža. Naime ovo jelo prema pričama su spravljali kopči ugljena pa je po ugljenu i dobilo ime. Također i crni papar koji je jedan od glavnih sastojaka ovog asocira na ugljen. Ova pasta je izvrsna, a ne treba puno vremena da se spravi. Svakako je probajte.

Posljednja izmjena Srijeda, 13 Lipnja 2012 11:35
Opširnije...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL