Šniceli u saftu |
![]() |
![]() |
Gastro kutak | |||
Autor Nikola | |||
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:12 | |||
![]()
Za ovo jelo trebati će nam svinjski šniceli od buta (40 dkg), možete uzeti i goveđe ili juneće šnicele, ali svinjski će uz ovo lagano kiselkasto i pikantno jelo baš pasati. Šnicele malo istučemo te ih posolimo i popaprimo. U prosuji ili široj teči zažutimo 1-2 isjeckane glavice luka na maslinovom ulju. Kad luk dobije zlatnu boju dodamo 2-3 pice isjeckanog česna kojeg samo kratko pustimo da se zažuti i odmah dodajemo meso, sve polijemo sa 3 dcl vode. U jelo dodajemo 3-4 kisela kukumara isjeckana na kockice, jednu veliku ožicu senfa kojeg namažemo po šnicelima, malo vegete, malu ožicu slatke crvene paprike, malo ljute paprike, list lovorike i par zrna papra, sve poklopimo i pustimo da se šufiga na laganoj vatri jedno 40 minuta. Meso povremeno okrenemo te nakon 20 min. kuhanja u jelo dodamo 1,5 dcl bijelog vina, a pri kraju dodamo veliku ožicu isjeckanog petrusina. Kao prilog uz ovo jelo idu lešo patate i to je to, probajte i nećete požaliti. Do sljedećeg recepta, Nikola
|
|||
Posljednja izmjena Četvrtak, 14 Listopada 2010 16:38 |
ma jebo ovo, treba raštike i suve bravetine! I rade, makni ovu glupu anketu. Sve su ti gluplje i gluplje...
Radim....
Poslano
Nije uspjelo
Komentari