Po?etna Gastro kutak
PDF Ispis
(21 ocjena, prosjek: 4.14 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Srijeda, 15 Rujna 2010 23:12
    Nakon svih ovih silnih uzbu?enja na Europskom prvenstvu, red je da se proslavi i nekim dobrim jelom, a evo što nam je Nikola spremio za tu priliku:

 

    Za ovo jelo trebati ?e nam svinjski šniceli od buta (40 dkg), možete uzeti i gove?e ili june?e šnicele, ali svinjski ?e uz ovo lagano kiselkasto i pikantno jelo baš pasati.
    Šnicele malo istu?emo te ih posolimo i popaprimo. U prosuji ili široj te?i zažutimo 1-2 isjeckane glavice luka na maslinovom ulju. Kad luk dobije zlatnu boju dodamo 2-3 pice isjeckanog ?esna kojeg samo kratko pustimo da se zažuti i odmah dodajemo meso, sve polijemo sa 3 dcl vode.
    U jelo dodajemo 3-4 kisela kukumara isjeckana na kockice, jednu veliku ožicu senfa kojeg namažemo po šnicelima, malo vegete, malu ožicu slatke crvene paprike, malo ljute paprike, list lovorike i par zrna papra, sve poklopimo i pustimo da se šufiga na laganoj vatri jedno 40 minuta.
    Meso povremeno okrenemo te nakon 20 min. kuhanja u jelo dodamo 1,5 dcl bijelog vina, a pri kraju dodamo veliku ožicu isjeckanog petrusina.

    Kao prilog uz ovo jelo idu lešo patate i to je to, probajte i ne?ete požaliti.

Do sljede?eg recepta,
Nikola

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

Posljednja izmjena ÄŚetvrtak, 14 Listopada 2010 16:38
 

Komentari

avatar lešo lokarda
+1
 
 
je li ova krava umrla prirodnom smr?u?
avatar Bile
0
 
 
ma repa ko repa :)
avatar hepek
-1
 
 
ma jebo ovo, treba raštike i suve bravetine! I rade, makni ovu glupu anketu. Sve su ti gluplje i gluplje...
avatar rg
0
 
 
ja nemam veze s nikakvim anketama najmanje pola godine
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo