Po?etna Gastro kutak Dinstani kiseli kupus s grahom i kobasicama
Dinstani kiseli kupus s grahom i kobasicama PDF Ispis
(28 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 20 Prosinca 2011 16:24

Kraut ili dinstani kiseli kupus je pravo zimsko jelo i meni je jedno od draih jela u ovim dugim hladnim no?ima. Glavni sastojak krauta je kiseli kupus koji je jako bogat vitaminom c. Kupus bi bilo najbolje da je doma?e kiseljen kako kau sa dna kace, ali ako nemamo doma?i dobar je i kupovni ali dobro ispran da ne bude previe kisel.

Za kraut s kobasicama bit ?e nam potrebno:

1 kg kiselog isjeckanog kupusa

50 80 dkg kuhanog graha

2 glavice luka

2-3 pice ?esna

2,5 dcl bijelog vina

3-4 kobasice ili svinjska dimljena koljenica, malo pancete, larda, oica crvene paprike, malo ljute paprike, konserva, vegeta, papar, sol, voda, maslinovo ulje, list lovorike i malo sjeckanog petrusina.

Ova koli?ina je dovoljna za 6 osoba pa je slobodno prepolovite ako vam je puno.

Na maslinovom ulju zautimo kockice luka, kad luk pouti dodamo aku kockica pancete ili larda te dodamo isjeckani ?esan i petrusin.

U me?uvremenu kiseli kupus izvadimo iz najlona i stavimo ga u jednu posudu u koju ulijemo vrelu vodu i tako neka stoji koji minut. Zatim prolijemo tu vru?u vodu i ulijemo hladnu te kupus iscijedimo da ostane suh tako da ga stisnemo kroz ake.

Kad ?esan zamirie dodamo oprani i ocije?eni kiseli kupus. U te?u dodamo cca 7-8 dcl vode (da kupus bude u vodi) sol, papar, papriku slatku i ljutu, vegetu, 1 list suhe lovorike, vino, malu oicu konserve, 3-4 kranjske ili druge kobasice isjeckane na kolute i sve lagano ufigamo na laganoj vatri polu poklopljeno oko 45 minuta povremeno mijeaju?i,ako fali vode dodamo je. Zatim dodamo kuhani graha iz limenke ili ga prije sami skuhajte, te sve skupa kuhamo jo 15-ak minuta i kraut je gotov.

Kraut servirate samostalno ili uz pire.

Probajte ovaj kraut stvarno je izvanredan.

Do sljede?eg recepta,

Nikola

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 Siječnja 2012 17:13
 

Komentari

avatar marole
+3
 
 
Nisi napisao na kraju recepta: Poslije kuhanja, uzmete pakovanje dezodoransa pa priti?ete dugme na vrhu boce sve dok se unutarnji sadraj ne isprazni. Ponoviti ovu radnju nekoliko puta zaredom i to s nekoliko dezodorans-bo?ica kako bi uku?ani mogli (pre)ivjeti unutar svoja ?etiri zida i nakon kuhanja kiselog kupusa.
avatar Bile
+5
 
 
Pretpostavljam da moji ?itatelji imaju opremljene kuhinje sa napom.
Freki kupus, onaj zeleni primorski za menestru ima lo miris kad se kuha ali ovoj kiseli uop?e nema.
avatar mago di umago
+3
 
 
"Kraut ili dinstani kiseli kupus je pravo zimsko jelo i po meni je jedno od draih jela u ovim dugim hladnim no?ima"
Zasto onda kobasice sjeckati na koluti?e?
avatar Bile
0
 
 
?
ne morate ih sjeckat, meni je tako drae
avatar kara?or?evi?
0
 
 
Ovo je recesijsko jelo za blagdane.Zno je Bile i boljih stvari skuhat !!!
avatar Bile
0
 
 
jbg secesija je
avatar Boinovski
+4
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=hqpPN8QZzBs
avatar Boinovski
+1
 
 
nema do narodne hrane...
avatar Bile
+2
 
 
to bi reko Zmaj od ipova
rana bez koncentrata
avatar dbk
0
 
 
Evo i dulist se fura na Bileta/dance.hr

www.dulist.hr/clanak.php?id=17679
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo