Gastro kutak
|
Autor Nikola
|
Četvrtak, 22 Ožujka 2012 15:35 |

Punjena teleća prsa su jedno fantastično jelo koje ja obično spravljam za Božić ili za neke važne dane u godini.
Za punjena prsa će nam trebati :
1,5 kg telećih prsa 1-2 glavica luka 2 mrkve 2-3 fete starog kruha umočene u mlijeko malo prezle (krušne mrvice), sol, papar, malo vegete malu ožicu listića timijana ili majčine dušice, 2-3 lista isjeckane kadulje i malo izgratanog muškatnog oraščića (najbolje je ubrat frešku kadulju i timijan) 2 šake suhih ili 10-15 dkg freških vrganja ili bukovača - suhe gljive prethodno umočimo u malo vode da se opuste i zajedno sa vodom stavimo u smjesu 1 jaje, 1 dcl bijelog vina i šaka isjeckanog petrusina
U mesara kupimo lijepi komad prsa i u mesu napravimo špag (džep) u koji ćemo staviti nadjev. Taj špag se nebi smio probiti nožem kad ga radimo jer će nam onda nadjev iscuriti pri pečenju. Smjesu za nadjev napravimo u jednoj posudi od isjeckanog luka, mrkve, namočenog kruha, jaja i svih prije nabrojenih sastojaka i dobro je izmiješamo rukama. Meso posolimo i poparimo te ga napunimo sa smjesom i krajeve zatvorimo sa čačkalicama. Prsa pečemo u rostijeri (posudi) nauljenoj biljnim uljem. Meso pokrijemo i zatvorimo sa svih strana alu. folijom koju malo izbodemo nožem kako bi para mogla izaći pri pečenju. Pečemo sat i po na 180 stupnjeva i nakon toga meso otklopimo i pečemo još pola sata da dobije lijepu rumenu boju. Meso izrežemo na lijepe fete i servirano sa pečenim patatama ili sa nečim drugim što volite.
Dobar tek i uživajte u ovom posebnom i svečanom jelu.
Do sljedećeg recepta,
Nikola
|
Posljednja izmjena Nedjelja, 22 Travnja 2012 00:23 |
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Komentari