Početna Gastro kutak Punjena prsa
Punjena prsa PDF Ispis
(33 ocjena, prosjek: 4.58 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 22 Ožujka 2012 15:35

Punjena teleća prsa su jedno fantastično jelo koje ja obično spravljam za Božić ili za neke važne dane u godini.


Za punjena prsa će nam trebati :

1,5 kg telećih prsa
1-2 glavica luka
2 mrkve
2-3 fete starog kruha umočene u mlijeko
malo prezle (krušne mrvice), sol, papar, malo vegete
malu ožicu listića timijana ili majčine dušice, 2-3 lista isjeckane kadulje i malo izgratanog muškatnog oraščića (najbolje je ubrat frešku kadulju i timijan)
2 šake suhih ili 10-15 dkg freških vrganja ili bukovača
- suhe gljive prethodno umočimo u malo vode da se opuste i zajedno sa vodom stavimo u smjesu
1 jaje, 1 dcl bijelog vina i šaka isjeckanog petrusina


U mesara kupimo lijepi komad prsa i u mesu napravimo špag (džep) u koji ćemo staviti nadjev. Taj špag se nebi smio probiti nožem kad ga radimo jer će nam onda nadjev iscuriti pri pečenju.
Smjesu za nadjev napravimo u jednoj posudi od isjeckanog luka, mrkve, namočenog kruha, jaja i svih prije nabrojenih sastojaka i dobro je izmiješamo rukama.
Meso posolimo i poparimo te ga napunimo sa smjesom i krajeve zatvorimo sa čačkalicama.
Prsa pečemo u rostijeri (posudi) nauljenoj biljnim uljem. Meso pokrijemo i zatvorimo sa svih strana alu. folijom koju malo izbodemo nožem kako bi para mogla izaći pri pečenju.
Pečemo sat i po na 180 stupnjeva i nakon toga meso otklopimo i pečemo još pola sata da dobije lijepu rumenu boju.
Meso izrežemo na lijepe fete i servirano sa pečenim patatama ili sa nečim drugim što volite.

Dobar tek i uživajte u ovom posebnom i svečanom jelu.

 

Do sljedećeg recepta,

Nikola

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Nedjelja, 22 Travnja 2012 00:23
 

Komentari

avatar dbk
+1
 
 
Bravo Nikola! Eto što je gola kuhinja!
avatar Božinovski
+2
 
 
zadnjih dana samo čekam kad će novi gastro kutak! :)) Bile Majstore!!!
http://www.youtube.com/watch?v=nRxC7ZxKYk0 - treba neki video napravit, pazi kako conquest of paradise i rolovano prase naprave dramu:)
avatar Bile
+1
 
 
zarolo ga je vrhunski
avatar Debeli Kaka
+1
 
 
premalo luka za tolika prsa
avatar Bile
0
 
 
velika glavica ili dvije manje
avatar pop
+1
 
 
Miho, mislim da bi najbolje bilo da nema prsa nego da napuni luk
avatar marole
0
 
 
Bile, nisam shvati što si ovo rekao: 'taj špag se nebi smio probiti nožem kad ga radimo jer će nam onda nadjev iscuriti pri pečenju.' Nego čime bi se trebao probiti?
avatar Bile
+1
 
 
ne smiješ probit špag koji napraviš nožem, znači napravljeni špag ne smiješ probiti nožem,
jer ako probiješ špag koji napraviš onda će ti procuriti smjesa koju uliješ u špag koiji si prije napravio s nožem
avatar mk
-1
 
 
Kakve su ovo reklame na stranici?! Ko da čitam 24 sata il Arenu a ne najrenomiraniji vaterpolo portal u regji a i šire....
avatar Uco
0
 
 
Bile, kad se stavu patate!? Mljacccccc
avatar Bile
0
 
 
možeš nakon pola ure pečenja, na velike komade isječene
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo