Početna Gastro kutak Pasta s piletinom i povrćem
Pasta s piletinom i povrćem PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.69 od 5)
Gastro kutak
Autor rgaric   
Četvrtak, 27 Rujna 2012 09:27

Evo jedno pravo ljetno jelo.
Ogromne su vrućine i naravno ne jedu vam se svinjske koljenice ni tripice, probajte ovu pastu sigurno će vam se svidjeti, mene je oduševila.
Neki dan sam imao nešto povrća u frižideru i malo pilećih prsa, a inače volim pastu na sve načine pa sam iskombinirao ovo dalmatinsko-orijentalno jelo.


Bit će nam potrebno (za 3-4 osobe) :
30- 40 dkg pilećih prsa
1-2 balančane
1-2 zelene ili crvene paprike
1-2 tikvice
2-3 pice česna
(ako hoćete dodajte još povrća po volji, npr mrkva)
soja umak, piva, sol, papar, crvena ljuta paprika, vegeta, curry
200 gr. paste – svrdla


Balančane razrežemo na široke fete tanke 1 cm, posolimo ih i ostavimo da tako stoje 10-ak minuta. Zatim te fete balančana koje su pustile vodu koja je inače grka dobro iscijedimo tako da ih stisnemo u šaku. Tako odgorčene balančane isjeckamo na male kockice.
U velikoj prosulji-tavi (najbolje bi bilo da imate wok prosulju u kojoj je ovo jelo najbolje raditi) na maslinovom ulju prigamo balančane dok ne dobiju zlatnu boju.
Dodamo na kockice isjeckanu papriku, česan, i tikvice. Sve stalno miješamo.
Dodamo piletinu isjeckanu na male kocke koju smo začinili sa soli, paprom i vegetom, i sve skupa prigamo 5-6 minuta na jakoj vatri.
Ja sam se u Turskoj nakupovao začina pa imam jako dobrih za ovo jelo, ali malo curry-a će biti također izvrsno.
Dodamo 1,5 dcl pive, 2 kupice soja umaka (kupiti u butizi), 2 dcl vode i malo ljute crvene paprike.
Sve skupa na jakoj vatri kuhamo i miješamo 10 –ak minuta dok voda skoro sva ne isklapi i ostane odličan šug.
Povrće bi moglo ostati polu sirovo ako to ne volite onda dodajte još malo vode i produžite kuhanje.
Kad je šug gotov dodajte skuhanu pastu i miješamo još koji minut. Najbolje svrdla jer u njih uđe cijeli toč i povrće i lako se bodu na pirun.
Po volji stavite malo tabasca i to je to, odličan okus i lagano jelo za ove ljetne dane.
Ja ovu pastu volim jesti hladnu iz frižidera, nema boljeg uz hladu pivu i dobro društvo na +32.

Do sljedećeg recepta,

Nikola

 

Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Četvrtak, 22 Studenog 2012 11:43
 

Komentari

avatar Bile
0
 
 
malo ste zakasnili sa objavom, još malo pa će snijeg :)
avatar marole
0
 
 
nije mi ovo baš jasno. sve na jakoj vatri. čini mi se da će se balančane tako prekuhat. valjda ih na početku, prije česna i ovog drugog, ne treba prekuhat, jel da, bile?
avatar Bile
0
 
 
balančane se na početku ne kuhaju nego se priigaju na malo ulja da dobiju malo boje, a onda ide česan i ostalo povrće. sve se priga 5-6 minuta - ne kuha se
onda, zavisi koliko ćeš stavit povrča i mesa, dodaješ pivu i malo vode da se to povrće malo skuha da ne bude živo
avatar marole
0
 
 
znam da se ne kuhaju, nego eto tako sam rekao. ok shvatio sam, na početku ih ne treba ful isprigati
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo