Početna Gastro kutak Kamenice
Kamenice PDF Ispis
(85 ocjena, prosjek: 4.18 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 29 Siječnja 2009 09:52
     Kamenica je pravi biser gastro ponude našeg kraja, oduvijek je bila poznata širom svijeta po svojoj kvaliteti i vrhunskom okusu. Mnogi su se carevi i kraljevi u prošlosti gostili njima, danas pravi znalci iz svih krajeva dolaze u Ston samo radi njih.
Kamenice se uzgaju u Bistrini u Malostonskom zaljevu čije je more iznimno čisto, nulte kakvoće te daje tako dobre i kvalitetne školjke.
    Danas postoji i posebni institut koji promatra uzgoj kamenica, a godišnja proizvodnja je sve veća iz godine u godinu. Uzgoj kamenica je specifičan i sastoji se iz više faza, a do konzumne veličine treba proći par godina. Mnoge zemlje imaju razvijen uzgoj kamenica, ali nitko tako dobre kvalitete kao naše iz Bistrine.
    Kamenice ljudi konzumiraju na više načina, pohovane, na juhu itd., ali mislim da postoji samo jedan način i to onaj najjednostavniji i najbolji da se osjeti pravi okus kamenice i mora u njoj, a to je da se freška otvori poškropi sa par kapi limuna i to je cijela filozofija. Prije bi bilo poželjno da se ohlade i serviraju na ledu, uz malo vina i kruha. Kamenici se pripisuju i afrodizijačka svojstva, jednostavno kamenica se voli ili ne voli, pa zato ako niste probajte je.

 Do sljedećeg recepta,
Nikola
Posljednja izmjena Utorak, 05 Siječnja 2010 22:30
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo