Početna Gastro kutak Srđele na ribarski
Srđele na ribarski PDF Ispis
(7 ocjena, prosjek: 4.86 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 16 Lipnja 2014 17:53

½ kg malih srđelica

2-3 pice česna, petrusin

maslinovo ulje

1 dcl bijelog vina

1 dcl vode

sol, papar

pelate ili malo konserve

 

Ovako se spravlja riblja mlađ ili ti mlijeko po naški, ali mlijeko se rijetko nađe na placi tako da možete umjesto njega uzet male srđelice da ne morate vadit kosti ili veće pa ćete se malo više zafrkavat sa dračama.

 

Srđelicama nožem skinete glavu, a sa njom potegnete i crijeva.

Ribu opremo od ljusaka.

U teču na zagrijano maslinovo ulje ubacite isjeckani česan, promiješate par puta i i odmah dodajete ribu, vodu, vino, sol, papar i pelate. Riba se ne smije miješat ožicom jer će se raspast nego samo protresite teču.

Ribu lagano šufigajte 10-ak minuta, a pred kraj dodajte isjeckanog petrusina.

Dobit ćete jedno pravo ribarsko jelo sa izvanrednim šugom, feta kruha i čaša vina i to je sve što vam treba.

 

Do sljedećeg recepta,

Nikola

 

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Utorak, 17 Lipnja 2014 12:43
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo