Početna Gastro kutak Popara od glave od orhana
Popara od glave od orhana PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 02 Veljače 2016 10:39

Nakon svih ovih uzbuđenja na Europskom prvenstvu i priče o hrani u zadnjem interviewu, evo jedan novi recept iz Nikoline kuhinje:


Kad na placi u Gružu vidite glave od orhana nemojte okretati glavu nego kupite ovu namirnicu i spravite jedno vrhunsko rustikalno jelo koje miriše morem i Mediteranom.

Ovo je naravno jelo za istinske ljubitelje morskih delicija i svega iz mora, tko nije zaljubljenik u morske specijalitete neka ovo jelo zaobiđe.


Bit će nam potrebno za dvije osobe:

 

  • polovica glave od velikog orhana ( oko 1 kg )

  • glavica luka

  • 3-4 pice česna

  • 2-3 patate

  • petrusin

  • male pomadorice ( jedna šaka)

  • bijelo vino (2-3 dcl), voda

  • maslinovo ulje (1 dcl) , sol, papar

 

Glavu opremo od viška krvi, rasiječemo je u dva komada posolimo i stavimo u široku teću. Dodamo patate na fete, luk i česan na veće komade, isjeckani petrusin, zgnječene pomadorice, vino, maslinovo ulje, papar i vode da skoro pokrije ribu.

Kad uzavri jelo kuhamo poklopljeno na srednjoj vatri 30-ak minuta. Provjerimo jesu li patate kuhane i to bi bilo to.

Dobijemo jedno jelo koje nema puno bijelog mesa jer glava je takva, treba se lijepo potrudit za očistiti meso od kostiju, ali taj želatinozni toć sto se lijepi za prste i specifični okus je fenomenalan.

 


Do sljedećeg recepta,

Nikola


Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Utorak, 02 Veljače 2016 12:37
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo