Po?etna Gastro kutak Popara od glave od orhana
Popara od glave od orhana PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Utorak, 02 Veljače 2016 10:39

Nakon svih ovih uzbu?enja na Europskom prvenstvu i pri?e o hrani u zadnjem interviewu, evo jedan novi recept iz Nikoline kuhinje:


Kad na placi u Gruu vidite glave od orhana nemojte okretati glavu nego kupite ovu namirnicu i spravite jedno vrhunsko rustikalno jelo koje mirie morem i Mediteranom.

Ovo je naravno jelo za istinske ljubitelje morskih delicija i svega iz mora, tko nije zaljubljenik u morske specijalitete neka ovo jelo zaobi?e.


Bit ?e nam potrebno za dvije osobe:

  • polovica glave od velikog orhana ( oko 1 kg )

  • glavica luka

  • 3-4 pice ?esna

  • 2-3 patate

  • petrusin

  • male pomadorice ( jedna aka)

  • bijelo vino (2-3 dcl), voda

  • maslinovo ulje (1 dcl) , sol, papar

Glavu opremo od vika krvi, rasije?emo je u dva komada posolimo i stavimo u iroku te?u. Dodamo patate na fete, luk i ?esan na ve?e komade, isjeckani petrusin, zgnje?ene pomadorice, vino, maslinovo ulje, papar i vode da skoro pokrije ribu.

Kad uzavri jelo kuhamo poklopljeno na srednjoj vatri 30-ak minuta. Provjerimo jesu li patate kuhane i to bi bilo to.

Dobijemo jedno jelo koje nema puno bijelog mesa jer glava je takva, treba se lijepo potrudit za o?istiti meso od kostiju, ali taj elatinozni to? sto se lijepi za prste i specifi?ni okus je fenomenalan.


Do sljede?eg recepta,

Nikola


Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Utorak, 02 Veljače 2016 12:37
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo