Početna Gastro kutak Seljačka juha
Seljačka juha PDF Ispis
(27 ocjena, prosjek: 4.00 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 24 Prosinca 2009 00:07

    Ova se juha pravi na selu od onoga što se u tom momentu ima, a to je obično suho meso, pasta, patate, ulje i sl. bez nekog velikog filozofiranja najbolje u bronzinu na vatri. Možda i ne izgleda kao neki naročiti specijalitet ali to njoj i nije cilj, to je jedna jednostavna težačka juha koja se meni sviđa zbog tog posebnog mirisa i okusa koji se može još osjetiti samo na selu.

    Za pripremu ove juhe trebat će nam 40 dkg suhog mesa najbolje pancete koju ćemo oprati i staviti u litru i po vode da se kuha. Odmah dodamo i glavicu sitno nasjeckanog luka, dvije pice isjeckanog česna, malo maslinovog ulja i pustimo da se kuha 25 minuta.
    Nakon toga isjeckamo na kockice dvije-tri patate i ubacimo ih u juhu i dodamo paste može bilo koje, meni nekako idu spužići.
    U juhu dodamo 2-3 cijele pomadore jer ova juha treba malo kisiti, ako nemamo stavimo cijele pelate, popaprimo, posolimo malo  i kuhamo još jedno 20-ak minuta dok patate i pasta ne budu gotove i to je to, ova jednostavna i ukusna juha je gotova, serviramo je uz  kuhanu pancetu i luk.Do sljedećeg recepta,
Nikola
 
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

 

Posljednja izmjena Utorak, 19 Siječnja 2010 01:57
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo