Početna Glavni turnir Sudački debakl na otvaranju
Sudački debakl na otvaranju PDF Ispis
(7 ocjena, prosjek: 4.43 od 5)
Glavni turnir
Autor administrator   
Četvrtak, 12 Srpnja 2012 15:06

Otvaranje, tj. prvi dan Glavnog turnira na Dančama obilježili su suci. Prve dvije utakmice sudio je Željko Mage, a druge dvije Joško Turk. Upravo je nevjerojatno da netko tko se toliko bavio vaterpolom može toliko loše suditi, a još k tome da nema svijest o tome da se ne prihvaća zviždaljke kad je već toliki antitalenat za taj posao. Posebice se to odnosi na Magu. Lani je masakrirao Palacea u četvrtfinalu, a u otvarajućoj utakmici između Špilje i Puntižele pokazao je nepoznavanje elementarnih pravila. Napravio je nevjerojatno puno kardinalnih pogrešaka, pogubio se već na startu i kasnije je u većini odluka bilo nevjerojatno to što je gotovo svaki put sudio upravo suprotno od onog više nego logičnog. Bilo je nemoguće igrati neku suvislu obranu s obzirom na to da se u situacijama kad se može suditi isključio kontrafaul, ili ajde ako si već procijenio da je prethodio faul obrambenog igrača, neki najobičniji faul na vanjskoj poziciji, on bi sudio izbačaj. I tako dalje da sad ne idemo unedogled s pojedinim situacijama.

 

 

 

Ako bi se analiziralo Špiljari su bolje koristili sudačke pogreške koje su bile ravnomjerno raspoređene na obje strane. A Mage je na pitanje zašto sudi kad ne zna odgovorio: „Bolje da ti ja sudim neko neko ko ne zna?!“.

Turk je sudio druge dvije utakmice. Prva dva napada su bila dovoljna da se stekne dojam. Prvi napad čisto povlačenje Tolića dok se na dva metra, sudac sudi kontraprekršaj. U drugom napadu, obrnuta situacija, klasično odgurivanje, sudac dosuđuje izbačaj nekoga od Župljana. Kasnije su se i jedni i drugi bunili jer je bila slična situacija kao i sa prvom utakmicom, odluke kontra logike.

Špilja je krenula pobjednički u obranu naslova. Puntižela je bila protivnik po mjeri na startu. Pero Kisik je stigao i odigrat će grupnu fazu natjecanja. Na knap na početak osim njega stigao je i Žele tako da se skupila čak i pokoja zamjena. Prva utakmica za zaborav, puno pogrešaka, nerezonskih udaraca, a i Mage je uništio neku suvislu igru u obrani tako da je sve skupa još i dobro prošlo. Ovogodišnje pojačanje Palunčić upoznao se sa suigračima, pokazao da će se na njega u idućim godinama moći računati, sad još samo mora pohvatat konce i navike suigrača tako da se bolje uklopi.

Ključ prvog dijela utakmice bilo je to što se Pero našao 3 puta na pravom mjestu ispred gola i pospremio odbijance pored nemoćnog Pepa. Od ostalog izdvojit ćemo 2 gola kapetana Kove koji je zaslužio ovacije Danača. Navijači su došli s transparentom i bubnjevima.

Montovjerna je rutinski pobijedila Funa. Vodili su sa 4 – 5 razlike u trećoj četvrtini i malo se opustili pred kraj, ali nije se spuštalo ispod +2. Osim prvih 7 (Štura, Marga, Tolić, Milat, Bačić, Bender i Vula) na klupi su imali Čućića i Turu. Navodno će im se protiv Špilje pridružiti i Miloslavić, Vezjak i Miško Bobić. S druge strane Fun je bez najboljeg igrača Mara Kuzmana, bez centarskog dvojca Jović – Bulum.

U konavoskom derbiju bolji viceprvaci. Kamen Mali je u odnosu na lan jači za trenera Rajčevića koji sada ima pravo nastupa te za zdravog Dinka Guljelmovića. Moglo je biti i više golova od 8:3, ali su oba golmana pokazala zavidnu formu obranivši čitav niz zicera.

Palace, u identičnoj postavi od lani rutinski je riješio, vjerojatno najlošiju ekipu Glavnog turnira (eventualno bi se sa Gjivovićima mogli nositi), Šeherezadu. Hrvoje Puh opet igra sidruna, a jučerašnji dan je završio na čelu liste strijelaca sa 5 golova.

Nadajmo se da će se suđenje popraviti u nastavku. Danas se igra na Bellevueu, sudit će Milić. Sutra ponovno Bellevue i sudi, po našem mišljenju, najbolji hrvatski sudac Vlaho Radičević. Za Mline i nedjelju nismo upoznati, a od Čilipa i trećeg kola stiže Periš.

Posljednja izmjena Utorak, 24 Srpnja 2012 19:59
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
užasno suđenje mage. loše je preblaga riječ. nažalost opet periš
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo