Početna Glavni turnir Sedmorica veličanstvenih
Sedmorica veličanstvenih PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Glavni turnir
Autor administrator   
Subota, 14 Srpnja 2012 00:46

 

Možda Kurosawa napiše scenarij i za ono što smo danas vidjeli na Bellevueu. Špilja je sa 7 igrača koji su igrali od početka do kraja pobijedila Montovjernu 7:5. Osim Zambate, Pera, Milića, Braca, Jemina, Đure i Palunka trener b/a na klupi je ima mladog Roka i kapetana Kovu. Ali u maniri Jugovog trenera Đuha pokazao je nepovjerenje prema mladim snagama, kao i prema Kovaldu.

 

Još jednom ćemo se zahvaliti organizatoru na izvrsno odabranom terminu kako bi on mogao ići u London, a zbog toga brojni igrači ne mogu igrati. Sva sreća da je Pero ovih dana poslom u Mostaru pa uspijeva doći na utakmice, a danas se i Vlaho na jedan dan dovezao iz Zagreba.

 

Padali su razni planovi. Recimo da Kova krene u prvih 7 kako bi imali zagarantiran bar jedan pogodak, a ako bi to bio prvi na utakmici da se nastavi sa bunkerom. I iako Kova nije krenuo, odmah u prvom napadu vodstvo. Odličan Perov udarac na zonu, stativa gol. Ostatak četvrtine kvalitetna zona, puno blokova, a i Zambi se razbranio. S druge strane u napadu nekoliko nerezonskih i brzopletih pokušaja iako je osnovni dogovor bio da se igra na 30 sekundi.

Druga četvrtina najlošiji je period u igri Špilje. Iako je krenulo izvrsno. Inače je Špilja imala 100 % realizaciju igrača više, a kad je tako onda se ne može izgubit. Ili ipak može ako sudac dosudi samo jednom igrača više. Bilo je to na startu ove četvrtine, a odigrana je akcija „sa šanka“. Vlaho na desnom krilu, a Pero na prvoj stativi. Mig desnim okom nemoj mi dodat loptu, pa mig lijevim sad mi dodaj i drugi Perov gol za 2:0. Slijedi isključenje Pera. Velika pogreška suca Radovića. S krila to koristi Bobić. Zadnjih 45 sekundi najgori period igre Špilje. Prvo, nakon kornera umjesto dugog napada Đura kreće u brzu i neuspješnu realizaciju s krila. Doduše, Montovjerna je u krivo vrijeme mijenjala kroz kućicu pa je bilo rezona pokušat, ali nije prošlo. 20-ak sekundi prije kraja obranjen je napad Montovjerne i ponovno brzopletom akcijom izgubljena lopta pa Bačić ima priliku izjednačiti. I koristi je i to nekim čudnim golom, kada se lopta odbila od Bobića i jedva uplovila u gol.

U trećoj četvrtini nastavlja se serija, drugi gol Miška Bobića. Čuveni polušut sa lijeve strane, iskoristio je pogrešku u obrani Špilje. Sad je bilo ključno da se prekine serija, da Montovjerna ne ode na veću razliku. Palunko odlično pogađa na zonu za 3:3. Kroz ovu četvrtinu igra se gol za gol sa stalnom prednosti Montovjerne. Za njih su još zabili Marga i Bačić, a za Špilju Jemin na zonu sa desnog krila, te Milić u zadnjoj sekundi. Nekoliko sekundi prije kraja, čini mi se 7, Monta je zabila pa je Špilja kretala sa centra. Milić je izveo Palunku i zaplivao prema golu, pobjegao je malo Bačiću, Palunko ga je idealno poslužio i Milić pogađa za 5:5.

Zadnja četvrtina donijela je ponovno fantastičnu igru u obrani uz dva gola Đure u napadu. Prvi na prebačaj s desne strane, još jedan odlična asistencija Vlaha, a drugi 50-ak sekundi prije kraja na zonu sa desnog vanjskog.

 

Vjerojatno najinteligentnija igra Špilje ikad. Bez zamjene, bez odmora protiv ekipe u kojoj igra gro igrača koji su igrali i prvu ligu. I protiv suca. Ponovno je suđenje bilo katastrofalno. Doduše ne toliko koliko Magino s tom razlikom što je Radović griješio isključio u korist Montovjerne. Samo jedan put, na samom početku druge četvrtine Špilja je imala igrača više. A Milić je na dva metra gotovo stalno bio pod vodom, dosta golova nije ni uspio vidjeti. Osim toga 3 puta je dobio i šakom u glavu, a kad bi bekovi bili malo mekši onda su ga rukama držali za vrat i topili. Osim tog jednog izbačaja dobio je 2 puta kontrafaul. S druge strane Bender je 3 puta šutirao šraubu, uz ono svoje standardno korištenje lijevog lakta (preko vode), bez ijednog kontrafaula. Za prvi izbačaj na njemu, gdje je Pero isključen i sam je kazao da nije bilo isključenje. Da ne govorimo o najlošijoj odluci kada je Milić igrao beka na Ruščiću i izgurao ga na 6 metara. Sidrun Montovjerne se borio ne bi li uspio uzeti bar faul, točnije da ne izgubi loptu, a Radović na opće čuđenje sudi Miliću izbačaj?! Ukupno 4 igrača više za Montovjernu.

A najavljen je bio sudac Radičević, ali organizatori sva sredstva koja imaju na raspolaganju čuvaju za Periša i njegovo obiteljsko ljetovanje u Dubrovniku. A dubrovački suci nisu budale pa da oni sude za ništa dok se drugima to jako fino plaća.

 

Zambata je opet bio u lanjskoj formi, izvrstan. Obrana fenomenalna, zona od početka do kraja. U napadu sa ponešto iskakanja u nerezonske vode, odlično. Utakmica života za Vlaha. Palunko se pokazuje kao pravo pojačanje.

 

Druge dvije utakmice prošle su bez nekih većih rezultatskih uzbuđenja. Palace je rutinski riješio Luku Čilipi. Također granitnom obranom. Šeherezada je vidjevši kako Špilja igra bez zamjene odlučila nastupiti sa također samo 7 igrača. Oni čak nisu imali nikoga ni na klupi. Kamen mali je bio milostiv i nakon 5:0 u prvih 5 minuta odigrao lagano do kraja.

Posljednja izmjena Četvrtak, 26 Srpnja 2012 13:42
 

Komentari

avatar erazmo
0
 
 
svaka!!
avatar Bile
0
 
 
bravo ekipa !
avatar Divo
0
 
 
Svaka čast!!!
Čestitke!
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo