Početna Glavni turnir Špilja rutinski, Čilipi iznenadili Penatura, Leoni bez kazne
Špilja rutinski, Čilipi iznenadili Penatura, Leoni bez kazne PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 3.67 od 5)
Glavni turnir
Autor b/a   
Srijeda, 06 Kolovoza 2014 23:11

 

 

Danas je u Šulića, drugim kolom započelo natjecanje grupa C i D ovogodišnjeg Glavnog turnira. I poput profesionalaca, igrači će u 4 dana odraditi 3 kola. Špilja je rutinski svladala Orašac 14:7, a u grupi C Luka Čilipi je usred Šulića dobila Penatura 6:5 za koji je na opće čuđenje prisutnih zaigrao i Milo Leoni. Sudac Bojčić, standardno pogubljen, bez imalo osjećaja za igru, što smo već lani svi vidjeli.

 

 

Špilja je ove godine podosta izmijenila sastav. Otišao je (po)najbolji igrač zadnje dvije godine, Palunko, u Fun. Otišao je Bjelobaba baš u današnjeg protivnika Orašac. Zato smo posegnuli za pojačanjima: dva prirodna pojačanja Kiss s Iline Glavice te Čuki junior i nakon legendarnog, nažalost pokojnog Baća, novi Bačić.

Čak 13 igrača u zapisniku nekad je znalo predstavljat problem, ali danas je rotacija dobro odrađena. Protivnik je u kvalifikacijama dobio Luku Čilipi čak 11:2, tako da nije shvaćen olako. Osim Bjelobabe tu je bio i drugi odbjegli Dančar, Božone.

Od početka se krenulo dobro, poveli smo 3:0. Malo opuštanje dovelo je protivnika na 3:2. Kroz drugu četvrtinu smo još uvijek imali previše pogrešaka u obrani pa je bilo 6:4 na promjeni strana.

Pozvali smo se malo na ozbiljnost i sa 3 uzastopna gola otišli na 9:4. Na 1 i nešto do kraja treće ulazi i kapetan Kova, ali u prvom primanju lopte dobiva dosta težak, ali slučajan udarac, laktom u glavu. Sudac, očekivano, to nije vidio pa nije dosudio niti faul.

Inače je sudac sudio po nekim svojim pravilima, a najzanimljivije je bilo promatrati duele sidruna Gašpara i beka Eleza. Stalno je Gašpar bio u položaju kako bi bilo logično očekivat beka, obrambenog igrača, i onda bi se s obje ruke toliko očito odgurnuo od leđa protivnika. Na to je bio prisiljen jer je Elez u prvom nastupu za Špilju odigrao fenomenalno u obrani. Ali Bojčić to nije uspio niti jednom primijetiti. Gledao bi on prema njima dvojici, ali po njemu je to više bilo za isključenje beka koje on ne bi sudio?!

Bunili su se i protivnici na sudačke pogreške, nekoliko puta s potpunim pravom.

 

Osim Eleza, spomenimo druga dva debitanta. Pokazali su da se na obojicu može više nego ozbiljno računati, donijeli su dodatnu vrijednost momčadi. Bačić je krenuo u prvoj postavi, a Čuki je kasnije ušao. Oba su igrali na obje strane i postigli po dva gola.

 

Sutra smo na Dančama u 1615. Igramo protiv Čingrije od koje smo kroz povijest pretrpjeli par neugodnih poraza, posebice jednom prilikom baš na Dančama. Raspadom Vile Banac Čingrija je vratila nekoliko mlađih igrača i sada je opet top momčad.

 

Špilja '94 Danče - Crvene stijene Orašac      14:7 (3:1, 3:3, 3:1, 5:2)
ŠULIĆ Sudac: Bojčić

Špilja: Pena, Jem, Knego 1, Kiss, Đura 1, Čuki junior 2, Milić 5, Braco 1, Tomi 2, Davy, Pop 2, Kovaldo (kap.), Zambata.
Orašac: Nikola Zlošilo, Nail Hasanović, Mislav Gašpar 1, Željko Bjelobaba 1, Božidar Novak, Ivica Zeko 1, Ivan Ljubimir, Maro Fjorović 3, Ivan Džamonja, Lukša Kirola 1.

 

 

Luka Čilipi, Špiljina „crna mačka”  dobila je usred Šulića Penatura 6:5. Na početku nas je sve iznenadilo da Milo Leoni nije dobio čak niti utakmicu kazne (po svemu trebao je dobiti ne samo jednu) za lanjski eksces u četvrtfinalu kad je pola utakmice naganjao ovog istog suca Bojčića (uvijek kažem da je veći problem u uzroku – kradljivom ili u ovom slučaju katastrofalno lošem sucu, nego posljedici – igraču, ali suci nikad ne dobiju zaslužene kazne). Za sličnu stvar, samo sam ja napao Klarića nakon utakmice, ja sam svojedobno dobio 5 godina kazne. Ile za prskanje suca isto 5 godina. Batina isto 5 godina jer je udario protivnika tijekom igre šakom u glavu, a Brdar također 5 jer je u istoj sezoni igrao i Divlju ligu i treću ligu što te jedne godine nije bilo dozvoljeno.

Da se na vraćamo toliko unazad, možda je sad novo doba manjih kazni, pa se sjetimo lanjskih kazni. Braco je dobio utakmicu zabrane jer je isti taj dan tijekom utakmice dobio isključenje s pravom zamjene jer je ispod vode udario protivnika. S druge strane nekoliko igrača Pallacea je na isti način kao i Leoni naganjalo Bojčića pa su dobili jedan godinu dana zabrane, dvojica po 3 utakmice kazne. Prije par godina, opet ja, ali i voditelj Kamena malog Vlaho Rajčević dobili smo kaznu od po jedne utakmice te nismo smjeli voditi ekipe u finalu jer smo psovali suca. Iako smo bar bili na svom mjestu, uz rub igrališta gdje voditelji i stoje. Za razliku od igrača koji tu nemaju što tražiti.

Vidimo dakle veliku nedosljednost u kažnjavanju istih stvari. To je jedan od velikih problema Divlje lige. Inače o ovim odlukama nismo imali prilike nigdje ništa pročitati, tek ih sa čuđenjem prokomentirati danas neposredno prije utakmice.

 

Čilipljani su od početka bolje ušli u utakmicu. Poveli su 1:0, pa promašili četverac. Gotovo stalno su vodili jedan razlike, početkom treće čak poveli 4:2, ali do kraja četvrtine Penatur poravnava. Poveli su još jednom Konavljani, ali je Mage – netom zlatni na SP-u veterana, na zonu izjednačio. Ipak nakon niza neiskorištenih igrača više Penatura u zadnjem napadu, u plivanju Bojčić 20 i nešto sekundi do kraja sudi igrač više za Luku. Na 5 sekundi prije kraja još i isključenje Čižeka i dva igrača više. Koristi to kapetan Vlaho Kljunak i pogađa sa vanjskog za pobjedu svoje momčadi 6:5 samo 2 sekunde do kraja utakmice.

Teško mi je nešto detaljnije pisati o utakmici jer je u početku, gotovo cijelu prvu četvrtinu nisam ni pratio. Zbog obveza morao sam odmah ići iz Šulića, ali me je tijek utakmice zaintrigirao da ostanem do samog kraja. Ali gledali smo iz daleka, teško je bilo pratiti ko je koji igrač, a kamoli što više iz naše pozicije. Šulić ipak nije baš najsretnije konfiguriran za gledatelje.

Vidio sam da je Luka igrala odličnu zonsku obranu, vidio sam niz odličnih obrana Vlaha Boškovića. Bilo mi je iznimno drago zbog Đoleta, a posebno da je baš Vlaho Kljunak zabio odlučujući gol.

Što o utakmici kažu sami pobjednici pročitajte na:  http://www.cilipi.net/Sport/Luka-Cilipi-slomila-stjene-Penatura.html

 

Penatur - Luka Čilipi       5:6 (1:1, 1:2, 2:1, 1:2)
ŠULIĆ Sudac: Dario Bojčić.
Penatur: Bartul Vukojević, Darko Surla, Gorazd Surla, Davor Rilović 1, Milo Leoni, Mijo Klečak 2, Dado Marković, Željko Mage 1, Ivan Boban 1, Vjeko Čižek, Hrvoje Spremić, Antonio Obuljen.
Luka Čilipi: Vlaho Bošković, Pavo Arbulić 1, Hrvoje Kljunak, Niko Vezilić 1, Maro Skurić, Vlaho Kljunak 1, Ivo Dadić, Mato Kocelj 2, Mato Radović, Pero Banac 1, Ivo Paškov.

Posljednja izmjena Srijeda, 06 Kolovoza 2014 23:28
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo