Početna Gostujuće kolumne Imperij uzvraća udarac
Imperij uzvraća udarac PDF Ispis
(10 ocjena, prosjek: 4.30 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Administrator   
Srijeda, 08 Svibnja 2013 21:28

 

Nakon što je Primorje dominiralo dosadašnjim dijelom sezone izgleda da u samoj završnici dolazi do potpunog preokreta. Asić nam više ne djeluje kao genijalan trener, Vićan više ne djeluje kao neprelazna prepreka, a mnogi igrači Primorja djeluju kao jugaši i prvom dijelu – ispuhano. Đuho i igrači su i danas uspjeli nametnuti stil igre koji im više odgovara -- puno kontakta, potezanja, čupanja…

 

Primorje je tradicionalno povelo, ali ovaj put samo jedan razlike. Sudac je sudio sumnjivo isključenje Dobudu, a Daniel Varga odmah puca i daje gol poviše glave Bijača. Spomenimo da je i ovu utakmicu Bošković krenuo sa klupe. Jug daje tri gola u nizu, i to sva tri sa igračem više. Prvo je Janović probio Vićana u situaciji 5 na 4, zatim Dobud odmah dobija loptu nakon isključenja, te na kraju Joković lijepo pogađa dijagonalu u trenutku kada mu se približavao isključeni igrač Primorja. Poluvrijeme je završilo 3:1 a iznenadila je potpuna nemoć Primorja koje nije bilo u stanju ozbiljno zaprijetiti Jugu. Jug je zaslužio i veću prednost ali bilo je loših poteza u napadu, pogotovo od strane Azeveda. Agresivna obrana i sigurni Bijač su bili besprijekorni. Bušlje odličan na beku, Ivović je zvijer u obrani bez obzira koju poziciju igra dok je odličnu rolu odigrao Macan koji je u pola četvrtine strpao u džep Krapića.

U trećoj četvrtini kreće Primorje na dubrovački pogon. Sandro daje gol sa igračem više, zatim odlično asistira Obradoviću na stativu, zatim Medo uplivava na 2 m i daje gol Azevedu. Jug je dao još dva gola sa igračem više sa prebačaja sa lijevog krila, dok je Boškovićev šut sa lijevog vanjskog skrenuo blok i tako prevario Vićana. Treća četvrtina je završila sa + 1 za Juga, a Primorje se osim rezultatom i boljom igrom vratilo u život.

U zadnjoj četvrtini fantastična obrana Vićana koji je skinuo šut Ivovića koji je nakon isključenja igrača bio sam na 2 m a još je i zacimao dva puta. Osim ovog poteza nismo ništa posebno zapamtili u nastupu Vićana. Slijedi po meni potez koji je odlučio utakmicu, Bušlje uzima loptu i sa srednjeg vanjskog šalje neobranjivi projektil u rašlje Vićana. Jug dolazi do 2 razlike, a to je uspio i održati do kraja. Do kraj slijede dva gola uskrslog Boškovića i Garcie. Miho je realizirao peterac i igrača više dok je Garcia dva puta spremio loptu u gol sa igračem više nakon što je ona došla s(p)retno do njega. Napokon je i Ivović dao gol (prvi u finalnoj seriji) kada je Jug odigrao sa dva sidruna, a on je sa velike udaljenosti postigao gol.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Juga. Nije tu bilo neke ljepote i atraktivnih golova ali izgleda da se našao recept za Primorje -- odlična obrana u kojoj baš svi igraju vrlo čvrsto. Tako je danas Joković dobro opalio Obradovića na stativi ?!?, Marković je u jednom napadu „plivajući“ par puta opalio Sandra, bilo je tu par obostranih isključenja, čak je i Tiho ulazio u neka potezanja sa Sandrom…. Ima i Primorje par udarača, ali Jug igra dosta čvršće. Bijač je i dalje vrlo siguran na golu, a puno pomoći dobiva i sa kvalitetnim blokovima obrambenih igrača.

Što se tiče napada napokon kvalitetan igrač više, ali ima tu i prostora za napredak (tu prvenstveno mislim na Ivovića). Danas je napokon bio odličan Bošković koji je dao tri gola i bio bez greške u obrani. Kod gostiju 3 gola Obradovića koji je bio dosta nervozan (udario preko vode Markovića i nasrnuo na Jokovića), te 2 gola Garcie.

Play of the day je imao Paškvalin. U zadnjoj minuti utakmice dosuđen je faul na Ivoviću u zadnjoj sekundi napada. Iako je Ivović bio kraj pruge Paškvalin uzima loptu i baca je par metara dalje i naravno zarađuje isključenje.

Suđenje čudno, čini mi se jednako čudno za oba dvije ekipe..

Tribine su bile dobro popunjenje, atmosfera vrlo dobra.

 

Posljednja izmjena Srijeda, 08 Svibnja 2013 22:15
 

Komentari

avatar Džemal Bijedić
0
 
 
Ja bi da "nn" napiše članak nakon ovakve utakmice!

A apropo intervjua s Vezjakom, gdje je rekao da fali jedan Drobac - ipak ne fali. Joka je počeo dijelit šake u glavu ako ne i bolje od Čvrge :) Ko bi reko!
avatar dbk
0
 
 
As, kralj i Veliki Buda (http://hr.wikipedia.org/wiki/Veliki_Buda_u_Leshanu) !
avatar b/a
0
 
 
gledo sam utakmicu u rijeci, u kafiću na bazenu. sreća da je tu bio i mk da me čuva od domaćih huligana ;)

prve dvije četvrtine užasno nekvalitetna utakmica, bezbroj kardinalnih pogrešaka u elementarnim stvarima poput dodavanja, kasnije su se malo popravili, ali opet je golove donosilo kad bi se iskoristila pogreška protivnika. mađari igrači manje bazenu, sandro uštopan, dva sidruna primorja 2 igrača manje u bazenu. doduše i sve pohvale bušlji, a i macanu koji su ih pojeli.

utakmicu je izgubio asić, osim što mu je ekipa drastično pala u formi, još je k tome tek u drugoj polovici treće počeo primjenjivat prokušanu taktiku ulaska meda i muslima kao drugih sidruna. a tad mu je bilo kasno, a do tada nije mogao doć do prilike s igračem više.

bošković zabio sretan prvi gol pa se probudio i riješio utakmicu s 2 uzastopna gola. vićan bez ozbiljne obrane osim one ivovićeve kontre, što je leka kompenziro onim dalekoetnim golom.
avatar mk
0
 
 
Nije ti mk pomogo već prisutnost izvjesne Maje, donedavne prezimenjakinje prvog golmana Primorja. Iz respekta prema njemu domaći su huligani bili prijateljski raspoloženi naspram dubrovačke delegacije (i njihovog domaćina)...... :-)
avatar b/a
0
 
 
e i zaboravio sam spomenut još jedan bitan faktor, buljo je bio u svom elementu, daleko najgori pojedinac utakmice
avatar Joshua
0
 
 
a to te veseli, xe xe :D
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo