Početna Gostujuće kolumne Szolnoku mađarski kup
Szolnoku mađarski kup PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Tomislav   
Ponedjeljak, 04 Prosinca 2017 23:02

Izvor: waterpolo.hu

U subotu i nedjelju (2. i 3. prosinca) odigrane su polufinalne i finalna utakmica Mađarskog kupa na bazenu Csásár-Komjádi u Budimpešti. Kako sam već ranije napisao parovi su bili Eger vs. OSC i Szolnok vs. FTC.

 

U prvoj polufinalnoj utakmici u petak OSC je pobijedio Eger. Nakon samo dva dana od poraza u Ligi prvaka od Barcelonete u gostima rezultatom 12:6 (2:1, 4:1, 3:0, 3:4)! Dobio je Eger koji je u Ligi prvaka u srijedu remizirao (4:4) sa Jadranom u Herceg Novom, a do sada u Mađarskom prvenstvu ili kupu nije imao poraz! Prvi susret sa OSC-om u Budimpešti, Eger je riješio u svoju korist 9:8 (prije točno 2 tjedna - 18. studenog).

 

ZF-Eger – A-Híd-OSC-Újbuda 7–10 (2–3, 1–3, 4–3, 0–1)

Golovi Eger: Angyal 2, Kovács Gergő 2, Rašović, Hosnyánszky, Vlachopuolos,

Golovi OSC: Ubović 3, Erdélyi 3, Brguljan 2, Salamon, Kovács Gábor

 

U drugoj utakmici koja je prenošena uživo na M4 Sport, Szolnok je igrao protiv Ferencvarosa, Tako da o njoj mogu malo podrobnije pisati. Ovo je treći puta u vrlo kratkom vremenu da su se ova dva po mnogima ove sezone najjača kluba u Mađarskoj sreli u međusobnom ogledu. Dva puta bio je uspješniji aktualni prvak Europe (u Euro Superkupu i prvom prvenstvenom ogledu), a ovoga puta je do bilo najneizvjesnije i pobjednik i drugi sudionik finala morao se tražiti kroz peterce. I to ne kroz jednu seriju od 5 udaraca za svaku ekipu. No krenimo redom.

  • U opisu ću igrače navoditi prezimenima izuzev u slučaju braće Varga, gdje mi je puno lakše navoditi ih imenom. No obojica igraju za isti klub (ponovo, nakon što su samo jednu sezonu bili odvojeni), dok je u slučaju braće Szilárd to malo teže jer u ovoj utakmici (a i ranije) nisu na istoj strani. Smatram kako su oni malo manje poznati hrvatskoj vaterpolo javnosti pa je red je da ih i malo pobliže predstavim.
  • Braća Szilárd rođena su u Cegledu, gradiću oko 70 km jugoistočno od Budimpešte u Peštanskoj regiji, koji danas ima oko 40.000 stanovnika. Stariji brat David (Szolnok) rođen 28. veljače 1991. godine. Još u sezoni 2008./2009. dolazi u Budimpeštu kao junior i nastupa za Honvéd. U sezoni 2013.14. prelazi u Szolnok i do danas je tamo. Mlađi brat Jansik (FTC), rođen je 6. travnja 1994. godine. Dávid je od sezone 2008./2009. u budimpeštanskom KSI-u u koji je došao kao mlađi junior, a u sezoni 2013./14. igra u Szegedu. Nakon samo jedne sezone prelazi 2014. godine u FTC i ondje je do danas. Inače, bio je član i mlađih reprezentativnih selekcija, kao i član reprezentacije Mađarske na Univerzijadi.

 

Tijek utakmice:

Prvu loptu uzima Szolnok (Zalánki), i odmah u prvom napadu isključenje Jakšića, ali Mezei prima loptu u 2m i lopta je u posjedu FTC-a. Već u narednom napadu Mitrović sa lijevog vanjskog cima dva puta i pogađa u bliži kut Nagy-a.Šut izvana Batoria, lako zaustavlja mladi Vogel Soma koji je i ovoga puta na vratima FTC-a. Jansik Dávid je isključen (na Sziranyu), ali u pokušaju ubacivanja pred vrata brat Jasnik Szilárd radi kontrafaul. Szolnok ne koristi pokušaj dodavanja na centra zbog prije svega kvalitetnog bloka Mitrovića i FTC lako osvaja loptu. Pokušaj izvana FTC-a, ali lopta odlazi pokraj gola (Dávid Jansik). U pokušaju ometanja šuta izvan 5m Dénesa, isključen je Bátori i Varga Zsolt uzima prvu minutu odmora. Pokušaj dodavanja na stativu, lopta ispada, ali ju osvaja ponovo FTC, dolazi do desnog vanjskog i Vámos od prečke posprema iza leđa Nagyu, 3:55 do kraja prve četvrtine. Trener Szolnoka Cseh odmah uzima minutu odmora. Ćuk pokušava sa vanjske pozicije, ali lopta odlazi pokraj gola. U slijedećem napadu Madaras pravi kontra faul, ali FTC lako uzima loptu pred svojim golom. Dobra obrana Szolnoka i sa istekom napada osvaja loptu. Na drugoj strani isključen je Sedlmayer (još jedan mladi igrač - 1995. godište) i u pokušaju presijecanja dodavanja lopta pada na vodu, ali ipak dolazi do Prlainovića na krilu koji takve prilike ne propušta i rezultat je 1:2. Nikić se za kratko oslobađa čuvara, ali njegov udarac Nagy brani. Sa desnog vanjskog Ćuk zabija u bliži kut (lopta se odbija od bloka) za 2:2, 1:04 prije kraja četvrtine. U slijedećem napadu isključen je Younger na Nikiću. Dénes pokušava izvana, ali Nagy brani. Nakon kornera pokušava Dániel, no od stative lopta odlazi u gol aut. Kraj.

U drugoj četvrtini loptu osvaja ponovo Zalánki za Szolnok, pokušaj dodavanja na centra, no loptu lako osvaja FTC. Isključen je Prlainović na beku (Sziranyi), Dániel izvana pogađa prečku. Lopta ostaje kod FTC-a, ali prečka ponovo zaustavlja, sada pokušaj Vámosa. Na drugoj strani isključenje Vámosa, no šut Madarasa sa desne strane zaustavlja stativa, lopta dolazi do Dániela, koji sa desnog vanjskog pogađa stativu. Sada je isključen Jansik (na Mezeiu), a Szolnok uzima minutu odmora. Lopta kruži, dolazi na lijevo krilo, no Bátori pogađa vanjsku stranu mreže. U slijedećem napadu isključeni su Kis Gábor (Nikic) i Gocić (Dénes), a za FTC zabija Madaras za 2:3. Zalánki zabija lijep gol izvana, na postavljenu obranu. Vara blok i mladog Vogela koji je samo kratko uspio dotaknuti lotu prije nego je ušla u mrežu (3:3). Trener Szolnoka dobija žuti karton, a sa druge strane Nikić radi kontra faul. U slijedećem napadu Szolnoka isključen je na Mitrović (Mezei), ali Vogel brani šut Prlainovića sa igračem više. FTC ne koristi napad, Szolnok pred svojim vratima osvaja loptu, Prlainović uplivava pred gol i naravno 3:4. Loptu je na vodu ne baš idealno dodao Zalánki, ali se Prlainović sjajno snašao između vratara i 2 obrambena igrača FTC-a i glavom gotovo ispod vodom pogodio mrežu. Sziranyi radi kontra faul pred vratima Szolnoka, sa druge strane Mezei radi okret sa 2 igrača FTC-a na leđima i zarađuje peterac (Manhertz). Sada žuti dobija trener FTC-a. Prlainović koristi kaznu dovodi Szolnok u vodstvo od 2 gola – 5:3. Naravno, minutu odmora uzima Varga Zsolt za FTC. Pokušaj ubacivanja pred vrata, ali Nagy visoko iskače i sprječava ovu namjeru Mitrovića. Mezei ne može do lopte u slijedećem napadu Szolnoka, FTC osvaja loptu, a na drugoj strani isključen je sada Bátori i Jaksic (obostrano – 0:15 do kraja), pa Aleksić (0:08), no nakon kratkog dodavanja Vámosu ispada lopta iz ruke sa istekom vremena i to je kraj druge četvrtine.

Zalánki i treći puta uzima loptu, ali Szolnok ne koristi prvi napad. Madarasev pokušaj zaustavlja blok (Mezei), a Gocić je u nastavku isključen (Dénes). Sjajna akcija, Mitrović sa krila ubacuje na prvu stativu za Jansika koji zabija za 4:5. Šut Zalánkia izvana koji lako zaustavlja Vogel. Isključen je Ćuk (Nikić), no nakon dodavanja Mezei blokom zaustavlja šut Madarasa. Isključenje Jansika u vraćanju u obranu (Zalánki), ali Prlainović ne koristi ovog igrača više. Dániel zarađuje isključenje Hangaya, a minutu odmora uzima FTC. Nakon ove minute odmora, FTC koristi ovog igrača više, Mitrović zabija i poravnava rezultat (5:5). Gábor Kis dobiva isključenje Dániela, ali ne koristi prijenos iz igrača više (lopta od prečke preko gola). U narednom napadu FTC-a istakao se Nagy, no lopta je i dalje za FTC. Pokušaj prema centru, ali loptu osvaja Nagy, koji isplivava i prekida ovaj pokušaj. Šut Jansika Dávida iz faula, pravo u prsa Vogelu. Na drugoj strani Nagy brani bratu Szilárdu. U napadu je FTC, Zalánki je isključen (Sziranyi), šut Mitrovića brani Nagy, lopta ostaje u posjedu FTC-a i Szilárd sa istekom igrača više sa desne strane zabija za vodstvo FTC-a 5:6! Naravno, Szolnok uzima minutu odmora, a Cseh Sánor dobija crveni karton (1:17 do kraja treće četvrtine). Lopta dolazi do Kis Gábora, no šrauba završava u Vogelovim prsima i rukama. Loptu zbog kontrafaula u plivanju u napad (Manhertz) opet dobija Szolnok, Gocić pogađa stativu, a na drugoj strani Dénes puca sa istekom vremena, no od bloka odlazi izvan igrališta. I to je kraj treće četvrtine koju je dobio FTC sa 3:0!

Posljednje plivanje za loptu osvaja – opet Zalánki! Prvi napad Szolnoka i pokušaj Ćuka izvana lako zaustavlja Vogel. Blok spriječava dodavanje Manhertza, a Szolnok u svom napadu zarađuje isključenje (Younger isključuje Madarasa), no njegov pokušaj sa igračem više sjajno brani Vogel. U slijedećem napadu Szolnok se u obranio i u pokušava dodavanje na centra, koji je isplivavanjem osujetio golman. No, FTC u svom napadu radi kontrafaul i Szolnok je ponovo u napadu. Ćuk dodaje na centra i Sziranyije isključen (Mezei), a Younger nakon brzih par dodavanja i mahanja zabija sa igračem više za novo poravnanje – 6:6! (4:21 do kraja). Dénes nakon krasne finte izvana pogađa spoj stative i prečke, a Szolnok u narednom napadu ne uspijeva prije isteka napada realizirati dobru priliku. Šut Dániela brani (odbija u korner Nagy), a Sziranyi u nastavku napada radi kontra faul. Ubačaj pred gol FTC-a suci karakteriziraju kao peterac, na što je klupa FTC-a doslovno poludjela i naravno zaradila crveni karton (pomoćni trener – dizanje sa klupe i prigovor sucu). FTC se odlično brani i aktivnom i pokretljivom obranom tjera protivnika na krivo dodavanje te osvaja loptu. Sad je već 2:26 do kraja, Mitrović pokušava, ali pokraj gola. Naravno, minuta odmora za Szolnok (točno 2 minute do kraja). Zolátn Kócs (nekada između ostalog branio i za našu Mladost), koji je pomoćni trener nakon isključenja Cseha uzima minutu odmora, ali Gocić vodi sastanak i daje upute igračima. Dániel je isključen na Mezeiu (tek kad je već obrambeni igrač osvojio lotu, suci su dosta čekali, a sada Younger pogađa sa lijeve strane za 7:6! U narednom napadu FTC-a, suci isključuju Zalánkia na Dénesu, a FTC uzima minutu odmora, 1:13 prije kraja utakmice. Lopta bi trebala na stativu, dodavanje za kratko presijeca Szolnok, lopta ipak dolazi do Dénesa, sa 2 brza mahanja izbacuje blokove i Nagya iz ravnoteže i poravnava – 7:7, 46 sekundi prije kraja! Na drugoj strani opet isključenje koje je zaradio Kis, Prlainović brzo izvodi i pogađa prečku. Brzo se prelazi na drugu stranu i negdje na pola igrališta isključen je Zalánki, no nastavlja ometati i zarađuje isključenje sa pravom zamjene, a sekundu prije kraja iz nepovoljne pozicije, Madarasne koristi ovog igrača više i promašuje gol sa istekom vremena. Dakle u regularnom vremenu 7:7 i pristupilo se izvođenju peteraca.

Varga Zsolt mijenja vratara i umjesto mladog Vogela uvodi inače prvog vratara Gárdonyi Andrása. Vogel je inače imao 9/16 (56% uspješnosti obrana) do tada.Možda zbog činjenice da je u posljednjoj utakmici obranio 2 peterca u regularnom dijelu igre Smile.

 

Prvi puca FTC (Dénes) - 0:1

Za Szolnok Prlainović - 1:1 (iznad glave vrataru)

Manhertz pogađa spojnicu

Aleksić također iznad glave za 2:1

Mitrović sigurno (pliska u vratarevu lijevu stranu) za 2:2

Younger stativa i ostaje 2:2

Vámos bomba za 2:3

Gocić od prečke (opet iznad glave) za 3:3

Jakšić baca Nagya u lijevu stranu i plisku šalje u desnu za 3:4

Ćuk u donji desni kut vratara za 4:4

Ponovo Dénes - sada Nagy desno lopta pliska lijevo za 4:5

Prlainović vara vratara i šalje lotu u njegovu desnu stranu a vratara u lijevu - 5:5

Manhertz – brani mu Nagy

Aleksić – brani mu Gardony

Mitrović pogađa Nagya u glavu

Younger pogađa i vodi Szolnok u finale kupa gdje ih čeka OSC!

 

 

Za sada (ove sezone) FTC nikad bliže pobjedi. Ali, bolja predstava i mislim kako još mogu podići nivo svoje igre. Nedostaje im upravo ovakvih, jakih protivnika i neizvjesnih utakmica kako bi nauči timski koristiti kvalitetu igrača koji posjeduju u sastavu. Cijelo vrijeme izvođenja peteraca Nagy naravno izlazi izvan linije, priča, gestikulira, razbija koncentraciju izvođača. Pokazalo se to više nego uspješno, a suci mu to toleriraju, dok svako i malo izlaženje prema naprijed golmana FTC-a vraćaju na liniju po 2-3 puta (to izlaženje je manje negoli kod Nagya). Po ne znam koji puta možemo se uvjeriti koliki je respekt sudaca prema Nagyu i kako ne zarađuje sankcije (što mu se po mom mišljenju ponekad odbije o glavu u utakmicama koje igra izvan mađarske lige ili sa reprezentacijom).

SzolnokiDózsa–FTC-PSQ Waterpolo 7:7 (2–2, 3–1, 0–3, 2–1) peterci 6:5 (ukupno 13:12)

Golovi Szolnok: Prlainović 3, Younger 2, Zalánki, Ćuk,

Golovi FTC: JansikSz. 2, Mitrović 2, Madaras, Vámos, Varga Dénes

 

***

Finalna utakmica (utakmica za treće mjesto se ne igra već obje u polufinalu poražene ekipe zaslužuju brončanu medalju), igrana je u nedjelju (3.12.) u 17:45 uz direktan TV prijenos (M4 Sport).

 

Prvu loptu osvaja Erdélyi za OSC (ispred Zalánkia). Loptu pred svojim golom krade Zalánki. Sa druge strane Brguljan krade loptu pred svojim golom, a Uboviću napadu zarađuje prvog igrača više za OSC (Prlainović je isključen), no Nagy brani. Zalánkiev šut od bloka brani Bisztritsányi i odbija loptu u korner. Mezei kontra faul, pa sa druge strane Bundschuh isto, u narednom napadu isključenje (Mezei je sada vani) i Szolnok koristi igrača više za 0:1 (zabija Bátori). Lopta na centra, šraubu Ubovića Nagy brani i odbija loptu u korner. U nastavku napada Szolnok osvaja loptu (Gocić). Isključenje sada zarađuje Kis Gábor (isključuje Gór-Nagya), ali udarac Jansika brani Bisztritsányi. S druge strane prečka Save Ranđelovića. Ponovo Szolnok u napadu, Zalánki izvana na postavljenu obranu, precizan šut sa desnog vanjskog za 0:2 u sami lijevi gornji vratarev kut (3:26 do kraja)! Isključenje Youngera (na Semanu), no udarac Solomona završava sa vanjske strane mreže. Erdélyi isključen (na Zalánkiu) i minutu odmora uzima Szolnok. Šut Ćuka dira prečku i odlazi preko gola. Pokušava Brguljan iznenaditi šutem izvana Nagya, ali ovaj brani. Prlainović je uplivao na 2 sam kao duh i 0:3. Sada minutu odmora uzima OSC (1:48 do kraja). Kontrafaul Semana. Gocić isključuje Gábora Kovácsa, Aleksić koristi igrača više za 0:4. Na drugoj strani isključen je Fulop Bence (na Kovácsu) i 43 sekunde prije kraja četvrtine OSC koristi igrača više za 1:4 (Toth Márton). Szolnok pokušava dodati na centra, no vratar OSC-a kupi loptu. Na kraju pokušaj Salamona koji Nagy brani. Kraj četvrtine.

U plivanju loptu osvaja Zalánki za Szolnok, a u prvom napadu Kis Gábor zarađuje peterac (skrivio ga Ranđelović). Prlainović pogađa iz peterca za 1:5. Isključenje Jansika na Uboviću, no OSC dodaje loptu unutar 2m (Tothu). Szolnok pokušava preko centra, ali loptu krade Erdélyi. U narednom napadu isključenje Zalákia na Uboviću, Tothov udarac sa krila brani Nagy. Ponovo Zalánki puca izvana sa desnog vanjskog, ovog puta pliska (dijagonala u gornji desni golmanov kut)  za 1:6. OSC pokušava na centra (Seman), ali mu igrači Szolnoka uzimaju loptu. Sada se OSC uspio obraniti i u narednom napadu šut Kovács Gábora brani Nagy. Sa druge strane udarac izvana brani vratar OSC-a Barabás (u međuvremenu je zamijenjen Bisztritsanyi) i odbija loptu u korner. Isključenje Bundschuha (na Mezeiu) i Szolok zove minutu odmora (trener je u ovoj utakmici Kovács István). Loptu u obrani krade Erdélyi i OSC je u napadu, no udarac Gór-Nagya brani Nagy. Blok Gór-Nagya zaustavlja šut Youngera (2:42 do kraja). Isključenje Zalánkia (na Gór-Nagyu), Erdelyi sa desne strane upućuje udarac, ali Nagy brani. Za Szolnok pokušava Aleksić, no od bloka lopta se odbija do igrača OSC-a. Na drugoj strani isključenje Bátoria (na Erdélyiu) i OSC uzima minutu odmora (1:22 do poluvremena). Šut sa lijeve strane pogađa prečku, lopta je u posjedu Szolnoka (Kovács Gábor). U napadu Szolnoka novi peterac koji je skrivio Erdelyi na Kis Gáboru Prlainović pretvara u 1:7. Isključenje Aleksića (na Gór-Nagyu),Brguljan puca sa vanjske pozicije nakon što je lopta kratko kružila, ali njegovu plisku Nagy ponovo brani. Nagy ima 9/10 obrana. Kraj četvrtine.

U trećoj četvrtini loptu osvaja Kovács Gábor za OSC. Prečku sa desnog vanjskog pogađa Ranđelović, no Erdelyi ponovo uzima lotu za OSC-ov novi napad, šut Brguljana izvana brani Nagy i Szolnok osvaja loptu. Ne uspjeva organizirati napad i ostavlja loptu u kutu OSC-a (istek napada). Ponovo Brguljan pokušava izvana i ponovo Nagy zaustavlja njegov udarac. Szolnok pokušava preko centra, ali mu igrači OSC-a uzimaju loptu (Ubović). OSC ne uspjeva u svom narednom napadu i Ćuk osvaja loptu za Szolnok, koji već u narednom napadu preko Bátoria sa vanjske pozicije povećava vodstvo na 1:8. OSC sada pokušava preko Salamona (pogađa spoj stative i prečke), no lopta ostaje kod OSC-a za organizaciju novog napada u kome je isključen Jansik (na Semanu). Na njihovu žalost, ne uspijevaju iskoristiti igrača više. Na drugoj strani isključen je Salamon, pa Gór-Nagyu i Ćuk sa desne strane koristi dva 2 igrača vani te povećava vodstvo na 1:9. Opet izvana šut OSC-a (Hegedüs) koji Nagy lako brani, OSC brani jedan udarac sa desnog vanjskog i napokon Hegedüs zabija za 2:9 (2:19 do kraja četvrtine). Loptu Nagy skreće u stativu, od stavitve se odbija o njegovu glavu i ulazi u gol. Isključenje Bundschuha (na Kisu), no kontra faul Fulop Bencea, koji odmah u povratku dobiva i isključenje, a minutu odmora uzima Petik Attila, trener OSC-a. Pokušaj dodavanja na stativu osujetio je blok Szolnoka, koji osvaja loptu i sada Kovács István zove minutu odmora (1:23 do kraja četvrtine). Mezei isključuje Ranđelovića, a Prlainović ne stativi visoko iskače prima loptu, kratko cima i daje loptu na krilo gdje je sam kao duh Younger, koji takvu priliku ne propušta i sada je 2:10. Ponovo OSC ne uspijeva (Zalánki krade loptu). Mezei radi kontra faul 4 sekunde prije kraja, OSC naravno ne pokušava ništa i kraj četvrtine.

Posljednje plivanje za loptu osvaja, a tko drugi nego Zalánki (ispred Brguljana). Aleksić izvana pogađa stativu. OSC pokušava preko Semana, no nije se najbolje snašao i Szolnok organizira svoj napad. Pokušava preko Kis Gábora, ali mu igrači i vratar OSC-a uzimaju loptu. Pokušaj Erdélyia zaustavlja blok, lopta opet dolazi do Brguljana koji promašuje. Szolnok je ponovo u napadu. Ponovo Zalánki sa desnog vanjskog, blok je daleko i ponovo krasan gol, ovoga puta pliska u bliži vratarev kut za 2:11. Igru napušta Nagy (obrane 11/13) i ulazi Kardos István Gergely (95. godište). OSC ne uspjeva u svom napadu (kontra faul Ubovića). Szolnok preko Bátoria sa lijevog vanjskog pokušava i pogađa za 2:12. Isključenje Zalánkia na Hegedusu koristi Toth za 3:12. Szolnok u narednom napadu zarađuje peterac, Gór-Nagy faulira Mezeia, a Ćuk zabija za 3:13. OSC pokušava ubačajem pred gol, no Gocić krade loptu. Sada kontra faul pred golom OSC-a (Mezei), ali i ovu priliku OSC ne koristi da organizira smisleniji napad. Isključenje Kovács Gábor na Mezeiu, no udarac Jansika zaustavlja vratar OSC-a Botond. Udarac Kovács Gábora zaustavlja Kardos (korner) i u nastavku Kardos brani Uboviću udarac sa centra. Za Szolnok Gocić promašuje, a OSC u slijedećem napadu zarađuje isključenje Hangaya (Juhász Zsólt). Ovoga puta Toth zabija za 4:13 (gol iz dva, zavlačenje u desnu stranu i prebačaj na dalju stativu). Pokušaj Szolnoka, ali ovoj udarac Jansika odlazi pokraj gola. OSC pokušava preko Kovács Gábora, no stativa zaustavlja ovaj posljednji udarac na utakmici. Hangay uzima loptu i to je kraj. Koji je realno već dugo iščekivan od obje ekipe jer je pobjednik davno riješen.

 

A-Híd-OSc-Újbuda–Szolnoki Dózsa 4–13 (1–4, 0–3, 1–3, 2–3)

Suci: Székely B., Németh A.

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Kovács G., Hegedüs 1, Erdélyi, Bundschuh, Ubović, Gór-Nagy, Ranđelović, Salamon, Seman, Juhász, Tóth M. 3, Barabás (drugi vratar).

Trener: Petik Attila


SZOLNOK: Nagy V. – Gocić, Bátori 3, Zalánki 3, Mezei, Prlainović 3, Jansik D., Hangay, Aleksić 1, Younger 1, Ćuk 2, Kis G., Fülöp., Kardos (drugi vratar).

Trener: Kovács István

 

 

Izvor: waterpolo.hu

 

Szolnok je stari/novi osvajač Kupa, recimo to tako očekivano slavi. Za njih puno, puno lakša utakmica nego ona jučer. Bez obzira na prvog vratara (Bisztritsanyi) koji za OSC nije uspio gotovo ništa obraniti i možda je malo prekasno zamijenjen (izašao sa 1/7 – 14%), Szolnok je jednostavno prejak za OSC koji je veliki uspjeh ostvario jučer iznenadivši neugodno Eger koji je ostao bez borbe za Kup. U prilog tome govori i statistika drugog vratara (Barabas Botond završio je utakmicu sa 4/11 – 36%), no i nju treba promatrati kao produkt velike rezultatske razlike i opuštanja Szolnoka, ali i gubljenja ambicija OSC-a kako se utakmica bližila kraju.

 

FTC-u ostaje žaliti za prvim mogućim trofejom ove sezone te nada da će biti bolje uigrani ako ne prije ono u finalnoj seriji prvenstva.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 04 Prosinca 2017 23:47
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo