Početna Gostujuće kolumne [LIGA PRVAKA] Prvi poraz Recca, branitelj naslova bolji
[LIGA PRVAKA] Prvi poraz Recca, branitelj naslova bolji PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 4.20 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Nedjelja, 10 Prosinca 2017 14:16

Szolnoki – Pro Recco 10:9 (1:3) (2:2) (3:2) (4:2)

Suci: Putniković (SRB), Naumov (RUS)

Igrač više: Szolnoki 5/14, Pro Recco 4/12; Dva igrača više: Szolnoki 2/2

Peterci: Szolnoki 1/1, Pro Recco 2/2

Szolnoki: Nagy, Gocić, Batori, Zalanki, Jansik, Mezei, Aleksić, Younger 4, Prlainović 3(1/1), Ćuk 2, Kis, Fulop, Kardos. Trener: Cseh

Pro Recco: Tempesti, Di Fulvio, Mandić, Bruni, Molina 2, Bodegas, Ivović 4(1/1), Echenique 1, Alesiani, Filipović 1(1/1), Aicardi 1, Gitto, Volarević

 

Trener: Vujasinović

 

 

Zanimljiv pogled na tabelu skupine B nakon odigranog četvrtoga kola, na čelu je Jadran, slijede Spandau, Szolnoki i Recco, a Eger „na čekanju“ i dovoljno blizu vrhu. Eto, nakon ovoga kola nema više ni neporaženih timova (Recco je to bio do sada) pa nas u nastavku takmičenja očekuje vjerojatno dosta uzbuđenja.

Baš kakva je bila i ova utakmica, razumljivo kada je reč o susretu aktualnog europskog klupskog prvaka i tima koji je uvijek najozbiljniji pretendent na to mjesto, ali je sada ipak sveden na nešto „zemaljskiju“ ekipu, dodatno oslabljenu neigranjem Sukna. Dakle utakmica od koje smo očekivano dobili neizvjesnost, preokrete, borbenost koja je na momente prelazila pravilima dozvoljenog, lijepe poteze i golove, ali i ne tako konstantno kvalitetnu igru, razumljivo za ovako ranu fazu takmičenja. Na kraju je presudio jedan nesportski potez koga se čak nije ni moglo videti u prenosu – brutaliti koga je dobio Gitto polovicom poslednje četvrtine, nakon čega Szolnoki okreće rezultat i, istina jako teško, zadržava prednost do samoga kraja. Tek malo manje ključan trenutak ove utakmice – po Recco naročito, desio se u finišu treće četvrtine kada je Ivović dobio treći izbačaj, a praktički je do tada bio ubedljivo najbolji igrač talijanskoga šampiona.

 

Upravo je Ivović fenomenalno otvorio utakmicu sa 2 gola za minutu i pol, najprije iz vana, iskoristivši kasno izlaženje Gocića, a potom i kada je beži Mezeiu i koristi asist Moline. Kako to zna bit sa Nagyjem, ako ne krene obranama zna često i kiksati, pa nakon dvije i pol minute, sa igračem više, preko Moline sa ljevoga krila donosi gostima već tri gola razlike pa Cseh mora zvati time out. I to ne samo zbog 3 brzo primljena gola već potpuno statičan i bezidejan napad domaćih koji ostaje i nadalje takav, ali se barem obrana Szolnokija malo konsoliduje. Najzad i Nagy brani šut Di Fulvia sa igaračem više za Recco, potom Aleksić ne koristi igrača više šutiravši preko gola da bi tek minutu do isteka prve četvrtine domaći došli do prvoga pogodka isto iz situacije sa igračem više kada Zalanki asistira Jansiku na stativu za 1:3. Zalanki i inače dobija najviše prostora u napadu Szolnokija pošto je obrana gostiju znatno više koncentrirana na Prlainovića te je ovaj dosta dugo tijekom utakmice skoro pa neprimetan. Također, mada nisam još ove sezone gledao mađarski klub, zanimljivo da i Ćuk igra na desnoj strani. Obrana Recca jako pokretljiva, kada lopta ide na 2 metra, često su tu i trojica na sidrunu, na drugoj strani Aicardi deluje opasnije, no i Nagy je sigurniji, te zaustavlja njegov šut početkom druge četvrtine, malo poslije i pokušaj sa stative kod igrača više za goste. Prlainović najzad dobija nešto prostora ali je najprije sa igračem više izblokiran a nešto kasnije mu Volarević brani šut iz faula. Younger sa igračem više, polovicom druge četvrtine smanjuje na 2:3, a dueli su sve žešći (malo ranije je upravo Australac završio krvavih usta u duelu sa Molinom) te je praktički svaki napad do poluvremena sa igračem više. Recco ih koristi 2, preko Aicardija na asistenciju Di Fulvija te brze realizacije Echeniquija, dok je za Szolnoki ješ jednom efikasan Younger te je na poluvremenu i dalje 2 razlike za goste, 3:5.

U nastavku je i dalje oštro, a rezultatski gol za gol, nakon obrana šuteva Di Fulvia i Youngera, te promašaja Mandića, Gitto dobija izbačaj, potom i Ivović, a Ćuk sa 2 igrača više smanjuje na 4:5. I jedni i drugi realiziraju isključivo sa igračem više, Ivović plus jednom iz peterca prije nego što dobije treći izbačaj i završi utakmicu, najzad pogađa i Prlainović, a nastavlja to činiti i Younger, te su pred zadnju četvrtinu domaći na zaostatku od samo gola, 6:7. Prvo poravnanje donosi Ćuk i ponovo iz situacije sa dva igrača više (Molina, Alesiani) 7:7. Recco ne koristi igrača više, na beku počinje igrati Prlainović, slijedi njegovo obostano isključenje sa Aicardijem, a vrlo brzo je grub i prema Mandiću koji je uplivao u sredinu no suci ništa ne sviraju, lopta je kod domaćih i u tom momentu Gitto dobija brutaliti koga se nije videlo ni na ponovljenom snimku.

Uglavnom, nešto manje od 5 minuta je ostalo do kraja, iz peterca Prlainović donosi prvo vodstvo domaćima, koji potom ne uspijevaju realizirati 2 napada (šut na isteku, i presečena lopta Mandića). Umjesto povećanja prednosti, gosti dolaze do poravnanja, nakon što izbačaj dobije Younger, peterac skrivljuje Zalanki, a Filipović realizira za 8:8 na 3 minute do kraja, nakon još jednog neiskorištenog napada, Prlainović ponovo donosi prednost domaćima (i dalje u toku kazna od 4 minuta), ali Molina fenomenalno šraubom sa ljevog vanjskog donosi ponovo egal 9:9. Younger svojim četvrtim golom stavlja rezultatsku točku na meč iako je najzad igrački kompletni Recco imao i vremena te još i priliku sa igračem više koju ne koriste najprije Echenique (Nagy korner) i na samome kraju Filipović šutem pored gola.

 

Možda je borbenost odnela prevagu nad kvalitetom u ovoj utakmici, no to svakako nije umanjilo njenu zanimljivost, a tek ne njenu neizvjesnost. Više se možda očekivalo prvenstveno od Szolnokija no kada se uzme u obzir prošla sezona, jasno je da ne mogu non-stop biti u takvoj formi, Prlainović se tek kasnije uključio u utakmicu, sidruni nisu ni zbog Reccove obrane mogli pružiti više, Aleksić i Gocić uglavnom primetni u obrambenim zadacima. Younger bez premca kod domaćih na ovoj utakmici. Kod Recca Ivović skoro kao u najboljim danima, dosta dobri Molina i Aicardi.

Posljednja izmjena Nedjelja, 10 Prosinca 2017 14:22
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo