Početna Gostujuće kolumne Barceloneta uvjeljiva u Hannoveru
Barceloneta uvjeljiva u Hannoveru PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Četvrtak, 08 Veljače 2018 00:25

WASPO Hannover – CNA Barceloneta 7:13 (2:4) (3:5) (0:3) (2:1)

 

Suci: Stavridis (GRE), Paoletti (ITA);

Igrač više: Hannover 3/11, Barceloneta 6/8

Hannover: Schenkel, Ćorušić 1, Bukowski, Real, Da.Brguljan 2, Radović 3, Jokić, Preuss, Sekulić, Estrany 1, Ban, Winkelhorst, Sučić

Trener: K.Seehafer

Barceloneta: Lopez, Famera, Granados 3, Munnariz 3, Vrlić 2, Larumbe 1, Paul, Fernandez 1, Tahull, Perrone 2, Mallarach 1, Bustos, Linares

Trener: J.Martin

 

Mnogo lakše nego u prethodnome kolu doma, Barceloneta je stigla do novih bodova u Hannoveru. I ovoga puta su postigli 13 golova, ali su zato uspjeli mnogo bolje kontrolirati napad gostiju, prvenstveno najopasnijega Brguljana koji je ovoga puta sveden na dva gola, Real je ovoga puta bio skoro neprimjetan, a povratnik u tim Radović jeste zabio 3, no, dva su od toga bila nakon što je utakmica uveliko bila odlučena. I nije sve bilo samo do naročite obrane Barcelonete, sam napad Hannovera je delovao prilično bezidejno osim po kojega uplivavanja Brguljana, nekoliko oslobađanja na 2 metra Ćorušića, sve ostalo im je slabo išlo, puno forsiranih i blokiranih šuteva, nekoliko isteklih napada i posebno loša realizacija igrača više. Gosti su, na drugoj strani, pametno razvlačili obranu Hannovera, te imali niz rešenja kao što su lopte na Vrlića (4 izbačaja na njemu) ili šutevi skoro bez blokova, kasnije su također imali i više snage te iz plivanja ulazili odmah u gol pozicije. Kada se u obzir uzme da su prvih 6 igrača više stoprocentno realizirali (2 nerealizirana su bila pri već velikoj razlici) teško da je ekipa kvalitete Hannovera imala ikakve šanse.

 

Barceloneta do vodstva dolazi već u prvome napadu šutem Mallaracha da bi Estrany poravnao vrlo brzo na 1:1. Tada na scenu sa 2 gola stupa Vrlić, najprije sa stative kod igrača više koga je sam izborio, potom i šraubom pored Jokića za 1:3. Poslije neiskorištenoga igrača više domaćih (blokiran Brguljan) Munarriz pušten na 5 metara donosi Barceloneti već +3. Nakon igrača više koga je izborio Ćorušić, Radović smanjuje na 2:4 a do kraja prve četvrtine Hannover ne koristi igrača više a kontru nakon toga ni Fernandez čiji šut glavom zaustavlja Schenkel.

Druga četvrtina nagovještava već kuda će otići ova utakmica, Hannover se drži na 1-2 razlike negde do njene polovice zahvaljujući Brguljanu (2 gola sa igračem više) i Ćorušiću koji je izborio jednoga igrača više te iz igre uspio zabiti gol, dok Barceloneta koristi sva 4 izbačaja domaćih, 2 puta preko Granadosa sa ljeve strane, jednom Larumbe sa desne, te Munarriz sa stative, uz gol Perronea koji koristi faul napravljen na Tahullu na samome isteku napada gostiju kada je pola domaćih igrača već krenulo ka golu Lopeza pa je na poluvremenu već velikih 5:9.

U nastavku Radović kreće sa neuspješnim forsiranjem šuta, Perrone najprije ne koristi jedno svoje uplivavanje na 2 metra (obrana Schenkela) no vrlo brzo iz kontre 3 na 2 realizira za 5:10. Radović ponovo ne uspijeva sa igračem više (obrana Lopez) da bi Granados šutem iz vana donio +6 gostima, Munarriz opet sa igračem više, ovoga puta sa vanjske pozicije zabija za nedostižnih 5:12 iako je ostalo oko 5 minuta do isteka treće četvrtine. Do njenoga kraja domaći ne uspijevaju ništa učiniti, dva puta ne koriste igrača više, Radović i dalje loše šutira a Barceloneta najzad ne koristi jednoga igrača više praveći kontrafaul. Očekivano pri ovakvome rezultatu, Barceloneta ne forsira previše u poslednjoj četvrtini iako deluju mnogo svežije od domaćih koji i dalje ne uspjevaju sa igračem više grešeći u dodavanju. Kazna stiže od strane Fernandeza koji isplivava i na nepostavljenu obranu povisuje na 5:13  na 6 minuta prije kraja. Najzad se „budi“ i Radović, istina prekasno, 2 gola, sa svake strane po jedan za 7:13 ali u zadnjih 5 minuta se igra bez golova sa po jednim ne iskorištenim igračem više na svakoj strani.

 

Nakon prvoga meča ovih dviju ekipa, neizvjesnoga do samog kraja, čini se da je Barceloneta  iznenađujuće lako stigla do ubjedljive pobjede. No, očito je da je ovo mnogo realnije stanje stvari i odnosa kvalitete. Hannover može iznenadit jedino ako se ne posve ozbiljno uđe u utakmicu protiv njih uz dobre partije stranaca i iskakanje nekog domaćeg igrača. Večeras su solidno poluvreme imali Brguljan i Ćorušić, Radović već dosta kasno. Kako će delovati Barceloneta protiv ozbiljnijih ekipa ostaje da se vidi, dali su u usponu forme ili još uvijek igraju promenljivo. Večeras su imali odličnoga Granadosa kao možda iznenađenje, od Vrlića i Munnariza se i očekuju ovakve partije, od Perronea malo bolje.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo