Početna Gostujuće kolumne Olympiakos slavio u Moskvi
Olympiakos slavio u Moskvi PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Subota, 28 Travnja 2018 23:51

Dynamo – Olympiacos 9:13 (3:1) (2:3) (3:5) (1:4)

Suci: Margeta (SLO), Molnar (HUN)

Igrač više: Dynamo 3/8, Olympicos 5/6; Dva igrača više: Dynamo 1/1, Olympiacos 0/1;

Peterci: Dynamo 1/1, Olympiacos 1/1

Dynamo: Kostrov, Lazarev 2, Koptsev, Subotić 1, Latypov 1, Pijetlović, Bychkov 1, Nagaev, Rađen 2, Kholod 2 (1/1), Lisunov, Shepelev, Ivanov

Trener: Zakirov

Olympiacos: Pavić, Mylonakis 2, Delakas 1, Genidounias 3, Fountoulis 1, Nikolaidis, Dervisis, Bušlje, Mourikis 1, Gounas 2 (1/1), Argyropoulos, Obradović 3, Galanopoulos

Trener: Vlachos

 

Iako je utakmica za grčkoga prvaka bila rezultatski nebitna, ispostavilo se da nisu do Moskve došli samo „turistički“ premda su nakon 6 minuta igre gubili sa 3:0 i možda je izgledalo malo drugačije. Za Dinamo je svakako ulog bio dosta viši, a bodovi gotovo presudni u borbi za F8, no, nakon (ne)očekivane pobjede Brescie u Barceloni bilo je jasno da će utakmica odluke zapravo biti ona u Dubrovniku. Svakako su domaći željeli i barem popraviti utisak nakon katastrofe koju su doživeli u Pireju pa se može reći da su u tome uspjeli imajući prednost do poluvremena i neizvjesnost do poslednje četvrtine kada su konačno posustali, da su iskoristili par zicera (kontri) te uz bolju obranu mogli su i bolje proći.

To bolje je obećavao početak utakmice, Lisunov je bio aktivan na 2 metra (Pavić mu branio), Ivanov na golu siguran na šuteve Gounasa i Bušlje, iskorišten prvi igrač više (Bychkov 1:0), obranjena dva igrača manje (Ivanov brani Dervisisu), potom iskorištena dva igrača više (Lazarev 2:0) i najzad gol Rađena iz igre za 3:0 nakon 6 minuta igre u prvoj četvrtini. Igračima Olimpiakosa ništa nije uspijevalo, šutevi iz vana, osim obrana, bili su promašaji (Genidounias, Mylonakis), nakon neiskorištena dva igrača više imali su priliku i sa jednim, ali tu isto ne koriste čak 3 šuta (2 puta Ivanov brani udarce sa svakog krila, šut sa srednjeg završava u bloku), potom iz igre ne uspijevaju još jednom Bušlje i Fountoulis (obrane Ivanova, mislim da ih je u prvoj četvrtini nakupio 8, a gosti su imali duplo više šuteva na gol od domaćih). Najzad, na pola minute prije kraja četvrtine, gosti koriste igrača više, Obradović zabija sa stative (zanimljivo do kraja utakmice Olimpiakos koristi svakoga igrača više) za podnošljivih 3:1.

Ako se u prvoj četvrtini obranama istakao Ivanov onda je druga pripala Paviću, nije ih nakupio u tolikom broju ali od tih 4-5 neke su bile jako bitne (igrač manje, te kontra Kholoda). Isto važno za goste da su počeli zabijati i iz igre, pa preko Mylonakisa (desna strana) i Delakasa iz vana stižu do poravnanja na 3:3. U zadnje 3 minute druge četvrtine nižu se golovi. Dinamo ne koristi još jednoga igrača više (brzoplet šut – stativa) ali prednost domaćima vraća Latypov šutem preko Mylonakisa, na 4:4 poravnava centar Mourikis, sa stative, igrač više. Inače je ovoga puta, za razliku od prve utakmice, obrana Dinama bila mnogo koncentriranija na napade sa krila, ali su gosti očito imali i druga rješenja. Peterac na Pijetloviću koji je skrivio Bušlje koristi Kholod te domaći ipak odlaze sa prednošću na poluvreme od 5:4.

Treća četvrtina donosi čak 8 golova i rezultatski preokret. Fountoulis kažnjava odsustvo obrane na njemu za 5:5, Dinamo opet ne koristi igrača više (Shepelev sa desnoga krila promašaj) a do prvoga vodstva Olimpiakos dolazi iz peterca koga Rađen pravi na Mourikisu, a realizira Gounas za 5:6. Domaći još jednom ne koriste brojčanu prednost, ali ljevoruki Lazarev sredinom treće četvrtine ponovo poravnava rezultat. Nastavlja se gol za gol, Obradović iz vana, Rađen najzad iz igrača više 7:7. Onda valjda i ključni dio utakmice kada Shelepev ne koristi kontru (obrana Pavić), a iz rekontre Mylonakis vraća prednost gostiju. Kholod pokušava lobom iz vana u nedostatku vremena i boljih rješenja, ali pogađa samo prečku da bi Olimpiakos otišao na 2 razlike golom Genidouniasa (igrač više) 7:9. Domaći ostaju u igri iskoristivši poslednjih petnaestak sekundi četvrtine sretnim golom Subotića (od Pavića lopta malo iza crte) za 8:9.

Poslednja četvrtina sličila je prvoj, no sa izmjenjenim ulogama, gosti postižu 3 gola za redom (Genidounias iz vana, Gounas i Obradović sa igračem više) i stižu do 8:12. Kholod nakon 2 neuspješna udarca (stativa i obrana Pavića) donekle vraća nadu domaćima golom sa igračem više, no malo kasnije Subotić nema toliko sreće kao kod svog prvog gola te nakon uplivavanja i šuta sa 2 metra lopta završava negde oko crte, ali ne i u golu. Konačno, minutu i pol prije kraja, Genidounias svojim trećim golom stavlja i rezultatsku točku na ovu utakmicu i finalnih 9:13.

Izuzme li se poslednja četvrtina, sasvim solidno izdanje ruskoga prvaka koji zna ispravit nedostatke i greške u svojoj igri i još ima potencijala da je poboljša, tako da će biti ozbiljan protivnik Jugu u tom odlučujućem susretu. Obrana im je, čini se, slabiji dio igre, i kada joj se pronađe slaba točka niz golova primaju na isti način. Olimpiakos, na drugoj strani, manje-više konstantan čitavu sezonu, jedino je pitanje može li ostat takav do samoga kraja. Ako da, onda svakako ozbiljan kandidat za naslov prvaka ovoga natjecanja.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo