Početna Gostujuće kolumne [F8 2018] ZF Eger - CNA Barceloneta 4:9
[F8 2018] ZF Eger - CNA Barceloneta 4:9 PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor administrator   
Četvrtak, 07 Lipnja 2018 16:18

Druga četvrtfinalna utakmica na bazenu Sciorbia u Genovi između mađarskog Egera i španjolske Barcelonete koju smo izravno pratili na danče.hr-u. Na kraju se ispostavilo da je Barceloneta odlično izabrala Egera za protivnika u ovoj utakmici i dosta lagano došla do pobjede .

 

 

Četvrtfinale lige prvaka.

1. četvrtina

1:0 Vlachopoulos izvrstan dribling u dolasku u napad

1:1 Perrone s igračem više s lijevog vanjskog

1:2 Famera na zonu s desnog vanjskog

Druga polovica četvrtine bez golova.

Utakmica je otvorena izvrsnim potezom Vlachopoulosa koji je predriblao dva igrača s loptom u zraku u ruci i još i zabio. Barceloneta je jako brzo okrenula utakmicu golovima Perronea i Famere. Posebno lijep bio je onaj Famere koji je pogodio dijagonalne rašlje s desnog vanjskog. Usmjerili su tako ritam utakmice vrlo rano u svoju korist.

 

2. četvrtina

1:3 Vrlić s dva metra

2:3 Strahinja Rašović na zonu s lijevog vanjskog

3:3 Vlachopoulos s igračem više s desnog krila

3:4 Munarriz s igračem više sa druge stative

3:5 Munarriz iz faula sa srednjeg vanjskog

4:5 Hosny s igračem više s lijevog vanjskog 2 sekunde do kraja četvrtine

 

Duplo više golova u drugoj četvrtini koja je opet počela s 3 brza gola. Vrlić se izvrno oslobio u desnu stranu, a Perrone mu je dodao, naravno, točno u idealnom trenutku. Eger se vraća preko Strahinje i Vlachopoulosa sa dva odlična gola. Grk igra izvrnu utakmicu, lagano zabija kao dešnjak s desnog krila nakon što se malo izvukao prema vani. Slijedi Munarriz sa dva uzastopna gola. Prvo je bio nezadrživ na stativi, a zatim gol u njegovom stilu, probio je Mitrovića iz faula iako nije bio idealno postavljen. Hosny je zabio samo 2 sekunde do isteka četvrtine, nakon isključenja. Dobro je praitio situaciju i odmah  začetku akcije s lijevog vanjskog probio Lopeza i vratio Eger na gol zaostatka.

Puno kvalitetnija utakmica od prve, prvenstveno zbog ravnopravnijih suparnika i nemjerljivo boljeg suđenja Margete i Naumova.

3. četvrtina

4:6 Munarriz igrač više s lijevog krila

4:7 Granados s lijevog krila s igračem više

 

Treće četvrtina izgleda da je ponudila rješenje ove utakmice. Barceloneta je digla igru u obrani. Prvo je Perrone izvrsno s igračem manje na stativi zaustavio Avramovića točno u trenutku kad je primio loptu, a onda je Munarriz s igračem više zabio s lijevog krila. Bio je toliko jak udarac da je skoro slomio dijagonalnu stativu od koje se lopta odbila u gol. Već treći gol ovog izvrsnog igrača. Kasnije je i Granados s iste pozicije, na svoj način, visokim dizanjem i šutem preko bloka, visoko u dijagonalu postavio +3 na 1:39 do kraja ove četvrtine. Nema nekih naznaka da bi igra Barcelonete u obrani mogla popustiti pa stoga i ne vidimo način na koji bi Eger u zadnjih 8 minuta mogao zaprijetiti.

4. četvrtina

4:8 Munarriz sretno na zonu s lijevog vanjskog. Lopta se od leđa golmana vratila u gol.

4:9 Granados s lijevog krila s igračem više


Kao što smo i predvidjeli prije 8 minuta, Barceloneta je mirno privela ovu utakmicu kraju. Nije dozvolila ni u ovoj četvrtini niti jedan gol Egeru (nije bilo ni sreće u nekm trenucima, kao npr kad se Bedo izvrsno oslobodio beka i pogodio stativu) tako da su Maari ostali bez gola u cijelom drugom poluvremenu. S druge strane, Munarriz je imao sreće i lopta se nakon njegovog šuta od stative odbila Mitrovića od leđa u gol. Kasnije je i Granados zabio s krila s igračem više, gotovo identično kao i sedmi gol, ali je ipak šutirao u bliži kut. Zadnjih 4-5 minuta i jedni i drugi su manje više čekali da prođe vrijeme.

Dakle, dobili smo prvi polufinalni par, Olympiakos - Barceloneta. Sve po očekivanjima, i već sad možemo kazati da će to biti izvrsna utakmica, s izvrnim obranama u kojoj će pobjedniku možda i 6 golova biti dovoljno za pobjedu.


Eger - Barceloneta    4:9 (1:2, 3:3, 0:2, 0:2)

Suci: Margeta (Slo) i Naumov (Rus)

Eger: Mitrović, Angyal, S. Rašović 1, Avramović, Hosny 1, Lorincz, Decker, Kovacs, Čučković, Vlachopoulos 2, Bedo, Harai, Csiszar. Trener: Dabrowski.

Barceloneta: Lopez, Famera 1, Granados 2, Munarriz 4, Vrlić 1, Larumbe, Paul Garcia, Fernandez, Tahull, Perrone 1, Mallarach, Bustos, Linares. Trener: Jezus Martin.

Posljednja izmjena Četvrtak, 07 Lipnja 2018 17:58
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo