Početna Gostujuće kolumne [F8 2018] Jug CO - Szolnoki 9:8
[F8 2018] Jug CO - Szolnoki 9:8 PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor administrator   
Četvrtak, 07 Lipnja 2018 17:48

Jug u polufinalu!

Treća četvrtfinalna utakmica završnice lige prvaka u Genovi je ono zbog čega smo tu - dvoboj hrvatskog prvaka i mađarskog viceprvaka. Kako je i najavljeno Szolnoki igra bez svog najboljeg igrača Prlainovića.

 

1. četvrtina

1:0 Rašović na zonu sa srednjeg vanjskog

1:1 Aleksić s desnog vanjskog s igračem više

2:1 Gracia s igračem više sa desnog krila

2:2 Batori s igračem više kad se isključeni igrač već vraćao, 4 sekunde prije kraja četvrtine

 

Očekivan početak utakmice, dosta laganiji tempo nego u prethodnoj. Jug je dva puta vodio, ali Szolnoki drži priključak s dva gola iz 3 akcije s igračem više. Zabili su Aleksić i Batori nakon što se Jug praktički već i obaranio. Prvi put je Bijač imao 2 izvrne obrane, a u drugoj situaciji 4 sek do kraja četvrtine Batori je zabio nakon što se isključeni igrač već vraća, ali još nije stigao zauzeti svoje mjesto u formaciji.

S druge strane Jug je zabio na zonu preko Rašovića (nismo dobro vidjeli je li možda blok dirao loptu ili je Nagy lošije reagirao) te Garcia s igračem više s krila. Garcia je imao i odličan potez u obrani kad je dignuo loptu na vanjskoj poziciji tako da je on taj koji je najbolje od jugaša ušao u utakmicu.


2. četvrtina

2:3 Gocić na zonu sa srednjeg vanjskog

2:4 Batori sa lijevog krila u bliži kut, s igračem više

3:4 Benić sa lijevog krila na prebačaj s igačem više

4:4 Fatović iz uplivavanja

 

Drugu četvrtinu puno bolje otvaraju Mađari. Gocić je zabio na zonu sa srednjega od same stative, a Batori već drugi, gol, odlično je nogama s lijevog krila, prvario blok i zavukao loptu u bliži. Za sad Batori izvrno mijenja Prlainovića u naadu s igračem više. Nakon nekih napada bez iti jednog klasičnog beka, Kobešćak je poslao Benia i Macana u paru. Benić je tada na lijevoj strani i odmah zabija s igračem više na prebačaj s desnog krila. Kis je u tranziciji imao prednost dovoljnu da zaradi peterac jer je Szolnoki izvrsno prenio loptu do desnog krila odakle mu je i stigla, ali Bijač odlično brani Aleksiću.

To je možda bio i prijelomi trenutak jer se Jug brzo vratio u egal. Fatović je zabio nakon uplivavanja i to nakon što je Lozina puno zaostao u dolasku i cijeli napad bi praktički propao. Oduševio nas je Žuvela koji u jednoj situaciji bez prekršaja odnosi loptu protiv Kisa.

 

3. četvrtina

5:4 Garcia odmah na početku igrača više

5:5 Zalanki individualno protiv Rašovića

5:6 Batori s lijevog krila pri povratku igrača više u igru

6:6 Rašović na zonu s desnog vanjskog

 

Napetost je maksimalna, sve tri četvrtine završavaju s 2:2. Jug je poveo 5:4 preko odlične brze realizacije Xavija s igračem više na nepostavljenu obranu. Imao je Jug onda 3-4 napada da eventualno ode na +2, ali tada je Lozina bio u igri u tim napadima Szolnok iga visoki presing gotovo punih 30 sekundi. Lozina se ipak ne može nositi s mađarskim bekovima.

Szolnoki s dva gola okreće utakmicu opet na svoju stranu. Prvo Zalanki protiv Rašovića, individualno, Viktor mu ne radi prekšaj da spriječi slobodan šut, ali Mađar koristi tako ostavljen prostor. I opet Batori, već treći gol, s lijevog krila kada se isključeni igrač već vraća. Szolnoki ima strpljenja i igra duge napade s igračem više i trenutno je na realizaciji 4/5. Ipak, danas odlični Rašović zabija na zonu 35 sek do kraja četvrtine.

U ovoj četvrtini najviše je došla do izražaja dobra igra Jugovih bekova u obrani, i Macana i Benića.

 

4. četvrtina

7:6 Macan s druge stative na asistenciju Garcije

7:7 Zalanki na zonu uz grešku Ivankovića

8:7 Lozina sa dva metra pored Youngera

9:7 Lončar s prve stative na asistenciju Garcije s igračem više kojeg je sam zaradio

9:8 Zalanki izvukao se s desnog krila

 

U ovoj četvrtini kreće Lozina i sada je bolji i zarađuje izbačaj. Xavi izvrsno asistira Macanu koji isto jako dobro sa stative pogađa za 7:6 i novo vodstvo Juga. Velika greška Ivankovića koji ostavlja samog Zalankija što ovaj odmah koristi. Prethodno je Jug konačno obranio igrača više, hvala Bogu, Batori nije u igri pa Ćuk s lijevog krila pogađa prečku.

Odmah idući napad nakon izjednačenja na 7:7, Lozina radi još jedan izvrstan potez. Zabija kao sidrun i to protiv Youngera na 3:23 do kraja. Opet Szolnoki ne koristi igrača više, ovaj put Aleksiću brani Bijač. na 1:18 do kraja Lončar je zaradio igrača više, a Kobešćak zove time out. Duga akcija, strpljivo do čak 24-te sekunde (ali u te 4 sekunde isključeni igrač nije uspio uloviti mjesto u formaciji) i Lončar zabija s prve stative nakon još jedne Xavijeve asistencije. Cseh je sačuvao time out i ubacuje 2 sidruna. Vrlo brzo dobivaju igrača više kojega Zalanki realizira 26 sek do kraja. Jugu je preostalo amo sačuvati loptu i proslaviti još jednu veliku pbjedu i ulazak u polufinale.

 

Bila je to napeta i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Iznimno fizički zahtjevna sa puno čvrstih duela i na bekovskim, ali i na vanjskim pozicijama.

 

Jug CO - Szolnoki   9:8 (2:2, 2:2, 2:2, 3:2)

Suci: Schwartz (Izr) i Alexandrescu (Rum)

Jug CO: Bijač, Macan 1, Fatović 1, Lončar 1, Joković, Garcia 2, Ivanković, V. Rašović 2, Renzuto, Žuvela, Benić 1, Lozina 1, Jarak. Trener: Kobeščak.

Szolnoki: Nagy, Gocić 1, Batori 3, Zalanki 3, Jansik, Mezei, Aleksić 1, Younger, Hangay, Ćuk, Kis, Fulop, Kardos. Trener: Cseh.

Posljednja izmjena Petak, 08 Lipnja 2018 01:16
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo