Početna Gostujuće kolumne [WL Superfinal] Hrvatska vs. USA
[WL Superfinal] Hrvatska vs. USA PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Tomislav   
Srijeda, 20 Lipnja 2018 16:06

Udovičić je prije utakmice izjavio kako moraju igrati na najvišem nivou ako žele pobijediti. Na pitanje je li ovo najvažnije utakmica u grupi za plasman u četvrtfinale i što bolju poziciju, odgovorio je:

„Mi smo tim koji ima puno talentiranih igrača, ali nedostatak iskustva i svaka utakmica je važna za nas, svaki dan je finale“.

 

1. četvrtina

USA osvaja loptu, šut sa istekom napada, blok i ponovo lopta u posjedu Amerikanaca.  Sa desnog vanjskog pokušava Bowen, ali pokraj gola. Naši nisu iskoristili svoj prvi napad, Bowen u napadu USA ponovo pored gola. Šrauba sa centra, Vrlić, obrana vratara, korner. Pokušaj Garcie zaustavlja vratar. Bowen ponovo, ali brani Bijač. Isključenje Hooper, gol sa igračem više Vrlić sa stative, asistencija. Isključenje Benić, blok naših, ali u napadu lako Amerikanci osvajaju loptu. Krapić kasni sa povratkom u obranu, a Hannes zabija za 1:1. Krapić kontrafaul. Pokušaj dodavanja na 2m, ali naši uspješno oduzimaju loptu. Kontra naših, ali  Milošev udarac brani McQuin. Isključenje Bašić, Amerikanci koriste IV i pogotkom sa stative dolaze u vodstvo 2:1. TO uzima Tucak, 15 sek prije kraja četvrtine. Igrač više koji nije napustio igru i peterac za naše. Vukičević 4 sekunde prije kraja ne uspijeva jer mu vratar McQuin brani udarac.

 

2. četvrtina

Plivaju Hooper i Bašić i ponovo lopta za USA. Uplivava Hallock, dobija pravovremenu loptu i peterac koji koristi Bowen za 1:3. Garcia pas, Vrlić pogodak za 2:3. Šetka presjeca loptu, kontra naših ali Šetkin pokušaj brani McQuin (mrtva šansa). U narednom napadu Hooper zabija za 2:4. Garcia pokušava, ali vratar ponovo brani. USA pokušava preko Bowena, ali Bijač odbija u korner. Isključen Roelse, ali Farović ne koristi ovu priliku. Bowen u slijedećem napadu postiže svoj drugi gol za 2:5 (4:10 do kraja četvrtine). Tucak zove TO. Kontrafaul Vrlića, USA u napadu, Luca Cupido pogađa izvana za 2:6. Isključen Ramirez, blok zaustavlja udarac Fatovića sa lijevog krila. Još jedno isključenje USA i Miloš gol sa dva igrača više 3:6. TO Udovičić, nakon toga kontrafaul pa isključenje Bowena, ali Hrvatska gubi loptu. USA ostavlja loptu jer je istek  napada, Fatović ponovo sa lijevog krila neuspješno, preko gola. Za kraj četvrtine prekrasna akcija USA, Vavic je sa desne strane krasnim driblingom vara Fatovića i još jednog našeg igrača te prebacuje loptu na poziciju centra gdje je Maxwell uzeo poziciju ispred svog čuvara, dobio loptu kao na pladnju i zabio za 3:7, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

 

3. četvrtina

Hooper i Miloš, Miloš uzima loptu. Isključen Smith, ali Vavic presijeca loptu. Garcia krade loptu, asistira za Šetku, kontra i lob za 4:7. Miloš isključen, Cupido zabija sa igračem više (6:14) za 4:8. Pokušaj Bušlje koji McQuin brani, isključenje Ramirez, a Vukičević odmah koristi za 5:8.  , Bušlje asistencija za Garciu koji sam ispred vratara smanjuje na 2 zaostatka 6:8. TO USA. Isključenje Šetka, pokušaj se od stative neuspješan, ali se lopta ponovo odbija igračima USA. Bušlje isključen (glasno negodujući), Bowen zabija sa desne strane za 6:9. Na drugoj strani isključen Smith, pa onda još jedno Hannes, Miloš pokušava ali McQuin brani, lopta ponovo kod naših, ali šut Garcie pored gola. Bowen ponovo probija Marcelića za 6:10 (njegov 4. pogodak). Fatović zabija sa igračem više i smanjuje na 7:10, 1:33 do kraja četvrtine. Vavic sa istekom napada iz velike daljine, ali udarac je blokiran, Tucak zove TO, 1:01 do kraja četvrtine. Benić zabija izvana za 8:10. Benić isključen (drugo), Bowen nastavlja golijadu, 8:11. Pokušaj Benića, ponovo iz velike daljine, brani McQuin i kraj četvrtine.

 

4. četvrtina

Hooper i Šetka plivaju za loptu, osvaja Šetka. Dodavanja Fatovića na 2m, isključenje. Ponovo Fatović za Vukičevića i gol, 9:11. USA ne koristi svoj napad, ponovo ista priča Fatović – Vukičević, sada sa druge strane, ali Ante pokraj gola. Uzimamo loptu u obrani, Šetka vuče polukontru, daje Vukičeviću, ali ovoga puta McQuin brani. Garcia lukavo potapa loptu koja je u posjedu Amerikanca i daje ju odmah u napad do Bušlje koji oklijeva, daje Fatoviću koji iz lošije pozicije prebacuje gol. USA predaje loptu jer je istek napada. Vukičević daje loptu na 2m za Krapića koji zabija lijepom šraubom za 10:11 (4:27 do kraja) i TO  USA.  Krademo loptu u obrani, Marcelić baca kontru za Fatovića, ali ga igrači USA stižu i sprečavaju kvalitetan šut. U napadu Cupido gubi loptu, ali niti naši ne koriste svoj napad. Obert iz daljine pogađa prečku, a Tucak zove TO (2:29). Isključenje Roelse, Bušlje sa stative pogađa golmana u glavu, korner i onda u našem drugom pokušaju Fatović promašuje. U  napadu USA ponovo iz velike daljine, Marcelić brani, baca Bušlji u kontru, faul, Bušje puca, ali je unutar 5 m i suci daju loptu Amerikcancima. IV za nas, blok Bowena, još jedan blok i kraj. Utakmica je završena rezultatom 10:11. USA ima 3 pobjede i 9 bodova i time je prva u skupini. Mi samo ostali na 4 boda. Bowen je proglašen igračem utakmice.

 

 

Statistika

 

Hrvatska

USA

10/33

golovi/pokušaji

11/23

4/17

golovi iz akcije

8/17

2/8

grač više

2/3

0/1

peterci

1/1

4/15

obrane

15/25

Posljednja izmjena Srijeda, 20 Lipnja 2018 22:08
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo