Početna Gostujuće kolumne [EP 2018] 1/4finale: Talijani predvođeni Del Lungom marširaju i dalje
[EP 2018] 1/4finale: Talijani predvođeni Del Lungom marširaju i dalje PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Srijeda, 25 Srpnja 2018 00:45

Italija – Rusija 11:1 (2:0) (4:0) (1:1) (4:0)

Suci: Periš (CRO), Alexandrescu (ROU)

Igrač više: Italija 7/13, Rusija 1/11

Dva igrača više: Italija 1/1, Rusija 0/2

Peterci: Italija 0/1, Rusija 0/1

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 1 (0), Molina 1, Figlioli 4, Fondelli, Velotto, Renzuto 1, Gallo 3, Presciutti, Bodegas, Echenique 1, Bertoli, Nicosia. Trener: Campagna

 

Rusija: Fedotov, Suchkov, Andryukov 1, Dereviankin, Koptsev, Kharkov, Merkulov, Nagaev (0), Bychkov, Kholod, Lisunov, Shepelev, Statsenko. Trener: Evstigneev.

 

 

Pominjana je reprezentacija Rusije više puta i ovdje u pozitivnom smislu, kao povratnik na europsku vaterpolo scenu sa jednom novom zanimljivom generacijom, dobre igrače svakako imaju no nakon ovakve utakmice ne može se ne zapitati u čemu je problem. Da li je Italija toliko nadmoćna u ovome trenutku (prije par dana su također bili ubjedljivi protiv Mađarske) ili nešto još dodatno koči Ruse u pružanju bar ravnopravnie igre? To bi se najviše trebao zapitati njihov savez, a ovdje možemo samo konstatirati katastrofalno izdanje u četvrtini finala i jednu potpuno nezanimljivu utakmicu u kojoj se jedino moglo brojati koliko puta Rusija ne može realizirati igrača više, pa čak ni dva igrača više.

 

Nisu ni Talijani blistali u samome početku te nakon 5 minuta igre, iz trećega igrača više dolaze do vodstva preko večeras najefikasnijega, kapetana Figliolia. Rusija ne koristi 3 puta igrača više jer je Del Lungo branio skoro bukvalno sve (15/16 obrane). Di Fulvio i Fondelli ne koriste kontre (Fedotov brani ili ga pogađa lopta) a na 2:0 potkraj četvrtine povisuje ljevoruki Gallo iz vana (također efikasan večeras sa 3 gola).

Druga četvrtina donosi tek pravi potop Rusiji, Talijani postaju efikasniji, a oni i dalje ne pronalaze načina za savladati Del Lunga. Nakon 2 propuštena igrača više Italije i jednog Rusije Di Fulvio na asist Echeniquea povećava na 3:0, nakon po još jednog propuštenog igrača više Gallo sa desne strane zabija za 4:0, Figlioli iz kontre sa igračem više za 5:0. Potom Rusi imaju dva napada sa 2 igrača više, najboje što dobijaju iz nih je stativa Merkulova, ostalo brani talijanski golman. Figlioli pogađa još jednom kod igrača više i 6:0 je na poluvremenu.

Dalje se komotno nije moralo ni gledati ali išlo je ovako nekako: Rusi ne koriste igrača više, Talijani da – Echenique sa desnog krila 7:0. Iz osmoga puta, na 3 minute do kraja treće četvrtine Andryukov zabija sa igračem više sa ljevoga krila, i razumljivo se raduje, možda bi i više da je znao da njegovi suigrači golova više neće dati. Di Fulvio maši peterac koji je nad njime skrivljen na kraju četvrtine a Figlioli na početku četvrte postiže još jedan gol sa igračem više za 8:1. Gallo sa 2 igrača više zabija svoj treći gol. Rusi (Nagaev) također ne realiziraju niti peterac (obrana) niti igrača više još 2 puta do kraja kada ulazi na gol Nicosia te i on sakuplja par obrana (2/2) a golove za Talijane još postižu Renzuto i Molina (oba sa igračem više).

Talijani za sada na ovome EP djeluju najmoćnije, Del Lungo fenomenalan i skoro nesavladiv, u napadu imaju dosta rješenja unatoč jednome pravom centru. No sada dolaze do pravih ispita u kojem se moraju potvrdit, najprije protivu domaćina a nakon toga ostaje da se vidi.

Posljednja izmjena Srijeda, 25 Srpnja 2018 00:45
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo