Početna Gostujuće kolumne [EP 2018] Hrvatskoj bronca!
[EP 2018] Hrvatskoj bronca! PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Nedjelja, 29 Srpnja 2018 10:39

Hrvatska – Italija 10:8 (4:0) (3:5) (2:1) (1:2)

Suci: Stavridis (GRE), Schwartz (ISR)

Igrač više: Hrvatska 4/11, Italija 5/17

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić. Pomoćnik izbornika: Mile Smodlaka.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 2, Molina 1, Figlioli 1, Fondelli, Velotto, Renzuto 1, Gallo 2, Presciutti 1, Bodegas, Echenique, Bertoli, Nicosia. Izbornik: Campagna.

 

Kako to biva, utakmicu za treće mjesto dobija onaj ko se bolje oporavi od polufinalnoga poraza, a Talijani koji su do tada izgledali dominantno, tek večeras su potpuno potonuli. Krajnji rezultat čak i ne ilustrira pravi odnos snaga u ovoj utakmici. Hrvatska je brzo preboljela poraz od Srbije (bar po pokazanoj igri), Fatović se „iskupio“ za glupost iz prošle utakmice, Lončar ponovo na svojoj razini dok je Bušlje odigrao kao u najboljim danima (zapravo mu je cijela ova sezona bila takva), tako da se nije osjetilo odsustvo Tucka na klupi ili primjerice golovi Vukičevića pa i Vrlića. Ključ je svakako bila svedenost Talijana na jako lošega igrača više, posebice u ovakvoj utakmici kada su sudije tako lako svirale izbačaje, te realizacija istih koja je u bitnim trenutcima izgledala bolje nego protiv Srbije. Ovoga puta nije se toliko išlo na brze realizacije (kada i jeste bilo je grešaka) pa se imalo nekad vremena i za popravit greške u akcijama i na kraju zabit.

 

Prva četvrtina bila je presudna, četiri gola za Hrvatsku, bez primljenoga, stoprocentni igrač više, obranjena sva 4 Talijana nagovijestili su kako će utakmica teći. Prvoga igrača više Italija dobija uvlačenjem Vrlića na 2 metra i ne koristi promašajem Di Fulvia. Joković takvu priliku ne propušta i odnosi 1:0. Iz drugoga igrača više Echenique pogađa stativu, malo sreće po Hrvatsku, jer će i kod slijedećega nakon šuta Galla i kornera Renzuto također pogoditi stativu, kod četvrtoga još jedna obrana Bijača nakon prebačaja Moline sa desnog i šuta Echeniquea sa ljevog krila. Drugi gol Hrvatske isto je sa igračem više, ponovo sa desnog vanjskog, ovaj put Garcia i lopta za malo preko crte (ovoga puta sigurno je bila). Sreće imaju i Talijani kada Vrlić pogađa prečku, ali ih ubrzo i napušta kod trećega igrača više za Hrvatsku, jedan loš pas Garcie na stativu ne kupe, a u nastavku se Garcia popravlja asistirajući Buljubašiću za 3:0. Iz polukontre svoj prvi gol daje Fatović, ali Talijani uspijevaju da za 13 sekundi dobiju igrača više no udarac Di Fulvia završava u korneru.

Osvajajući loptu sprintom, Italija ipak najzad daje gol i iskorištava petoga igrača više, Presciutti smanjuje na 4:1. Niti minuta nije prošla u drugoj četvrtini a Talijani dolaze do drugoga gola šutem Figliolija iz vana. Campagna je na gol stavio Nicosiju koji nije skupio niti jednu obranu (drugo poluvreme ponovo branio Del Lungo),a slijede 2 gola Hrvatske, Joković nalazi Bušlju (igrač više), a malo potom i Fatović sa ljeve strane Lončara koji fenomenalno realizira iza glave za 6:2. Malo su sigurniji Talijani kod igrača više (drugi izbačaj Garcije vrlo rano) Renzuto sa ljevoga krila dok Hrvatska reprezentacija kvari stoprocentni učinak u naredna dva (Di Fulvio seče pas Miloša, Vrlić brzopleto. Talijani također pokušavaju brzo igrača više no umjesto gola dobijaju kontru i novi gol Fatovića za 7:3. Do poluvremena nova dva gola Italije, najprije Gallo zabija iz odbitka nakon što Bijač brani Figlioliju, potom Molina daje gol iz vana za 7:5 te do kraja druge četvrtine po jedan neiskorišteni igrač više sa svake strane (Joković prečka, Echenique – obrana).

Serije od po 2 gola nastavlja Hrvatska, preljepim lobom Fatović daje svoj treći gol, Bušlje, sada iz vana, također ljepo, vraća +4 uz opet po neiskorištenoga igrača više. Di Fulvio se najzad upisuje u strijelce smanjujući na 9:6 (igrač više) malo kasnije ga iz iste situacije blokira Vrlić dok kod igrača više Hrvatske Garciji brani u igru vraćeni Del Lungo. Neprecizni su iz vana Molina, dva puta te Vukičević te Hrvatska pred posljednu četvrtinu ima 3 razlike. Neuspiješnim šutevima kreću Vukičević (prečka) i Figlioli (blok), a počinju se skupljati i treći izbačaji, prvi kod Hrvatske ide Garcia no ne koriste to Talijani, točnije brani Bijač, potom brani Bodegasu iz igre pa Renzutu ponovo kod igrača više. Pitanje pobjednika rešava Lončar na asist Jokovića sredinom četvrtine 10:6. Macan je slijedeći sa trećim izbačajem, ali Šetka krade Talijanima loptu te do kraja nema dovoljno vremena za ikakav preokret. Na 10:7 smanjuje Di Fulvio dvije minute prije kraja, iz igre zbog trećeg izbačaja ispadaju Presciutti, Fondelli i Bušlje u obostranom izbačaju. Gallo postavlja konačnih 10:8 na pola minute do kraja.

 

Nakon ubjedljivih igara do polufinala, Talijani itekako mogu bit nezadovoljni ostajanjem čak i bez medalje, no povratkom Aicardija sigurno među favoritima na narednim natjecanjima. Hrvatska također oslabljena te trećim mjestom ipak može bit zadovoljna. Doda li se tomu da su potvrđeni kao igrači na koje se u buduće ozbiljno može računat Fatović i Vukičević, ovo sigurno nije neuspijeh.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo