Početna Gostujuće kolumne Jug s 3 boda iz Berlina
Jug s 3 boda iz Berlina PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Srijeda, 17 Listopada 2018 23:22

Spandau 04 – Jug 6:7 (0:2) (1:2) (2:1) (3:2)

 

Suci: Severo (ITA), Teixido (ESP)

Igrač više: Spandau 04 1/8; Jug 2/10

 

Spandau 04: Baksa, Gielen, Ćuk 2, Negrean, Juengling, Kueppers 1, Dedović, Stamm 3, Reibel, Restović, Pješivac, Peterfy. Trener: Kovačević

Jug: Popadić, Macan 1, Fatović 2, Joković 2, Lončar, Garcia 1, Lozina, Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić, Papanastasiou 1, Vukojević. Trener: Kobešćak

 

Pobjeda i osvojeni bodovi trebalo bi bit jedino upamćeno sa ove utakmice dok je sve ostalo za brzi zaborav posebice što se tiče ekipe Juga. U igri daleko ispod svoje razine, Jug je ipak tijekom cijeloga meča imao rezultat i konstantni plus od 2-3 gola do pred sami kraj kada su sa nekoliko pogrešaka umalo sve prokockali. No, unatoč stalnome vodstvu, mnoge stvari nisu izgledale dobro. Prvenstveno tu mislim na napad sa igračem više, od prvih 6 neuspješnih čak 5 je završavalo šutevima (ili pokušajima) tek nakon nekoliko sekundi igre, generalno su napadi izgledali bezidejno. Obrana je delovala bolje iako su prva 2 gola primljena zbog kašnjenja, a bilo i još nekoliko kontri koje su spasio Popadić ili se domaći napadači nisu snašli. Spandau također očajan sa igračem više i u tom segmentu Jug je bio na nivou. Stamm i Ćuk kao najopasniji su u dobrom djelu utakmice zatvoreni, no oni su svako ostavljanje iskoristili postigavši na kraju 5 golova.

 

Prva četvrtina počinje neiskorištenim igračem više za Juga, brzo izveden, Lončar sam na stativi, ali Baksa brani. Gosti do vodstva dolaze golom Papanastasioua, a nakon toga ne koriste još jednoga igrača više Jokovićevim slabim dodavanjem na stativu. Spandau pokušava udarcima iz vana koje zaustavlja Popadić ili su blokirani. I trećega igrača više Jug brzopleto ne koristi no iz kontre u kojoj Garcia odlično pronalazi Fatovića stižu do 0:2. Domaći kod igrača više također neuspješni, Reibela sa ljeve strane zaustavlja blok, početkom druge četvrtine iz iste situacije Popadić brani ljevorukome Restoviću. Ne znam jeli tako Kobešćak zamislio, svakako neuobičajena postavka da je Benić na desnome krilu, a Joković sa ljevoga vanjskog zabija za 0:3. Napad iza, još jedna kontra Fatovića za 0:4 i činilo se laku i ubjedljivu pobjedu Juga. Popadić brani šuteve Ćuka i Gielena no jedno sporije vraćanje u obranu koristi sa ljeve strane Kueppers za prvi gol domaćih sredinom druge četvrtine 1:4. Ovaj rezultat se ne mijenja do poluvremena do kada igrača više ne koristi Spandau čak 3 puta (dvije obrane Popadića, jedan kontrafaul) i Jug jednom (Lozina maši).

Početak treće četvrtine donosi 2 brza gola, Ćuk iz kontre smanjuje na 2:4 a Joković odmah uzvraća, sada sa svoje pozicije za 2:5. Reibel je zaustavljen blokom kod još jednoga igrača više za domaće, Jug ima kontru, ali mu gol poništavaju zbog dodavanja u 2 metra. Na drugoj strani Stamm ostavljen smanjuje na 3:5 te se narednih  pet i pol minuta do kraja četvrtine igra bez golova. Dva puta Jug ne koristi igrača više, dva puta Spandau ima kontre i jednoga igrača više te su tu šutevi Gielena, Restovića, Dedovića, Papanastasioua, Merkulova ali bez rezultata. Jug do gola sa igračem više dolazi tek početkom poslednje četvrtine, najzad Macan sa stative na asistenciju Garcie, a nešto kasnije to polazi za rukom i domaćima točnije Stammu za 4:6 sredinom četvrte četvrtine. Garcia postiže gol ponovo sa igračem više za ponovno 3 razlike na koju sekundu više od tri minute do kraja i činilo se da nikakvog uzbuđenja više ne može biti. No, Ćuk prima loptu na nekih 5 metara, okreće se i pored Macana zabija gol za 5:7. Gosti gube loptu tek krenuvši sa centra, a Stamm realizira iz situacije 4 na 3 za 7:6 na dvije i pol minute do kraja. Jug ponovo slab sa igračem više, Merkulov blokiran, domaći pokušavaju iz vana ali Popadić brani. Na drugoj strani Benić maši i Spandau ima napad na minutu do kraja, ali ga ne koriste (kontrafaul dosuđen Ćuku), Jug dobija igrača više no nakon time outa loptu samo čuvaju do kraja. Ako nismo gledali toliko kvalitetan vaterpolo barem uzbuđenja nije nedostajalo, u nastavku natjecanja, žele li do rezultata, i jedni i drugi morat će puno bolje od prikazanoga u prvome kolu.

 

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo