Početna Gostujuće kolumne Uz nešto muke FTC pobjedio u Bukureštu
Uz nešto muke FTC pobjedio u Bukureštu PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Subota, 03 Studenog 2018 00:02

Steaua – FTC 6:9 (3:1) (0:1) (0:3) (3:4)

 

Suci: Franulović (CRO), Ortega (ESP)

Igrač više: Steaua 1/7; FTC 3/10

Dva igrača više: Steaua 1/1

Peterci: FTC 1/1

 

Steaua: Dragusin, Gheorghe, Marinić Kragić 1, Fulea, Chioveanu 1, Prioteasa 1, Kapotsis 1, Szabo 1, Čučković, Dereviankin, Ghiban 1, Goanta, Tic

Trener: Iosep Andrei

 

FTC: Gardonyi, Sedlmayer, Kallay 1, Pohl, Vamos 1, Nemet, Nikić, Jakšić 1, Younger 1, De.Varga 4 (1/1), Jansik, Mitrović 1, Vogel

Trener: Zsolt Varga

 

Steaua je veoma slično utakmici u prvome kolu odigrala sa dosta „praznoga hoda“, bez gola u drugoj i trećoj četvrtini (protiv Brescie su postigli 1) no i to im je bilo dovoljno da imaju vodstvo na poluvremenu. Sve to najviše zahvaljujući očajnoj realizaciji igrača više mađarskoga prvaka koji je to uspeo tek iz osmoga puta (polovicom treće četvrtine) kada je, nakon početnih 0:1, najzad stigao do ponovne prednosti od 3:4 i nagovjestio da iznenađenja u ovom susretu ipak neće biti. Steaua je također bila iznimno loša u napadu sa igračem više, istina do poluvremena su imali samo jednom brojčanu prednost (2 igrača više) koju su iskoristili, a nakon toga slijedi 6 neiskorištenih prilika te najzad jedan gol u zadnjemu napadu kada je odavno sve bilo riješeno. Dakako, Ferencvaros zahvaljujući ipak dosta kvalitetnijem sastavu ima taj luksuz da i u ovakvo neubjedljivoj partiji dođe do na kraju sigurne pobjede uz napomenu da su ovoga puta igrali bez Mezia koga je mjenjao Nemet, a standardno su se na 2 metra ubacivali Younger i Varga.

Prva četvrtina počela je neefikasno, bez golova 5 minuta, gosti ne koriste igrača više (Vamos blokiran) ali ipak dolaze prvi do gola preko Varge koji uplivava na nepostavljenu obranu te zabija za 0:1. Domaći već u narednom napadu stižu do izjednačenja kada jedan loš šut iz vana popravlja Chioveanu sa 2 metra, kontru u kojoj je sam ne koristi Sedlmayer za goste točnije brani mu Dragusin (branio u prvoj, ostale više no solidni Tic). Steaua za pola minute stiže do dva gola, najprije sa dva igrača više Szabo (desno krilo) a potom i sa desnog vanjskog Priotesa za 3:1. FTC ne koristi do kraja četvrtine još jednoga igrača više, Mitroviću na stativi obrana skida loptu sa ruke. U drugoj četvrtini domaći su gotovo bez prilika za gol dok ih gosti imaju, ali ne koriste, još 3 puta neuspješni sa igračem više, izgubljena lopta, loše na stativu, također blokirani šutevi Varge, Vamosa i Sedlmayera, a do jedinog gola gosti ponovo dolaze iz jednog bržeg napada u kome je Vamos ostao bez čuvara na desnome krilu te smanjio na 2:3.

Treća četvrtina donosi preokret, ali do njega gosti dolaze uz puno muke. Već na početku Varga isplivava kontru i iskusno kada ga je već Priotesa sustigao realizira za 3:3. Steaua najzad stiže do igrača više no nemaju bolju akciju do šuta Marinić Kragića koga brani Gardonyi. Na drugoj strani FTC još 2 puta ne koristi takve prilike, Younger blokiran, a Tic brani Mitroviću i Jakšiću. Gheorghe maši sa stative (isto igrač više), a konačno iz osmoga puta gosti koriste brojčanu premoć kada Jakšić na asist Mitrovića donosi poslije skoro 20 minuta novo vodstvo gostima. Još jednoga igrača više Steaua ne koristi (Chioveanu sa stative obrana Gardonyi) a Varga sa nekih 7-8 metara dovodi mađarskoga pravaka na 3:5. Do kraja treće četvrtine još se istakao Gardonyi u situacijama kada su domaći imali igrača više, jednom brani Priotesi, u drugom putu Marinić Krgiću čak dva šuta. Poslije 2 četvrtine bez, Steaua najzad dolazi do gola početkom četvrte kada Ghiban uplivava na 2 metra i dobija asistenciju od Fulee te smanjuje na 4:5. Bili su blizu domaći obraniti i narednoga igrača manje no na samome isteku kazne, iz faula zabija ljevoruki Kallay za ponovnih +2 gostiju. Marinić Kragić vrlo brzo smanjuje  na 5:6 no Nikića obrana Steaue i dalje ne može zadržati bez izbačaja a FTC još jednom pravi ljepu akciju u kojoj Younger sa stative asistira potpuno samome Mitroviću na krilo za 5:7. Slijede neuspješni šutevi iz vana Kapotsisa, Gheorghea, Priotese a onda i kazna u vidu peterca koga Čučković pravi na Nikiću a realizira Varga i definitivno rješava pobjednika, 5:8 na nešto manje od tri minute do kraja. Sve je gotovo kada Steaua ne koristi i šestoga igrača više, te do kraja još golovi Youngera sa 2 metra  te Kapotsisa najzad sa igračem više za konačnih 6:9.

Slabije izdanje Ferncvarosa negoli u prvome kolu, ali  se još uvjek može pravdati početkom sezone, na drugoj strani Steaua izgleda ozbiljnije nego ranijih sezona no čini se da su barem bez jednog sigurnog realizatora i dalje veoma limitirana ekipa koja teško da će iznenadit nekog od favorita.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo