Početna Gostujuće kolumne 20 igrača više nedovoljno bar za bod Brescie
20 igrača više nedovoljno bar za bod Brescie PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 4.67 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Nedjelja, 04 Studenog 2018 11:42

Brescia – Pro Recco 8:9 (1:2) (2:4) (2:2) (3:1)

 

Suci: Mišković (MNE), Buch (ESP)

Igrač više: Brescia 7/20; Pro Recco 4/9

Dva igrača više: Pro Recco 1/1

Peterci: Pro Recco 1/1

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato 1, C. Presciutti 2, Figlioli 2, Gallo, Rizzo, Muslim 1, Nora, N. Presciutti, Bertoli, Janović 1, Vukčević 1, Morreti.

Trener: Bovo

 

Pro Recco: Tempesti, Di Fulvio 1, Kayes 1, Bukić, Molina, Velotto 1, Aicardi 2, Echenique, Renzuto, Filipović 3, Ivović (1/1), Gitto, Bijač.

Trener: Rudić

 

Gotovo čitavu prošlu sezonu u Ligi prvaka igrala je Brescia utakmice sa velikim brojem izbačaja, što im je očito i odgovaralo, no, ovako nešto se doista rijetko viđa. 31 ukupno, odnosno 20 puta su domaći imali igrača više te onda i ne čudi da su samo jedan gol, i to tek osmi, postigli iz „igre“. Bez ulaženja u detaljne analize suđenja, jeste da je ovo talijanski derbi, jeste da posebice Recco igra daleko od mlake obrane, no pored onih najčešćih na Muslimu i Vukčeviću dosta ih je svirano i na vanjskim pozicijama te plivanju, čini se ipak barem koji previše naročito ako je Recco dobio skoro upola manje. Naravno, kod ovolikog broja izbačaja ključ za pobjedu bila je nihova realizacija te branjenje, a tu su domaći bili znatno slabiji. Recco je pravio prednost dok im je realizacija bila stoprocentna, u prvih pet prilika (jednom sa dva igrača više), dok je Brescia pristizala kada su oni počeli koristit brojčanu premoć, a gosti počeli promašivat. Na kraju je odlučila bolja realizacija Recca te što su i 3 gola dali iz „igre“ (2 Filipović, jedan Aicardi). Neke čudne poteze je imao i trener Bovo, prvi time out je zvao već nakon dvije i pol minute igre, kod drugoga igrača više (prvog su iskoristili), a u trećoj četvrtini kada su pokušavali stići zaostatak od 2-3 gola i imali čak 6 puta igrača više (dali 2 gola) on ga je uzeo u trenutku kada su timovi bili brojčano izjednačeni. Kod Recca i dvije promene u odnosu na prvo kolo, Renzuto i Gitto su igrali umjesto Mandića i Figaria.

 

Jedino vodstvo Brescia je imala na početku utakmice, u prvome napadu dobili su igrača više, pokušali brzo na stativu no je Bijačeva obrana Bertoliju ipak završila u korneru, u nastavku Janović sa desnog vanjskog postiže gol. U nedostatku bolji napadačkih riješenja, kod Recca najviše šuteva uzima Filipović, dva puta mu Del Lungo brani, Ivoviću također iz vana te Molini u čistoj kontri. Domaći propuštaju drugoga igrača više, uz time out ponovo je pokušano na stativu, ali su promašili. Di Fulvio poravnava isto iz igrača više, brzo izvedenog na nepostavljenu obranu, kasnije još jednom pokušava, ali je njegov šut blokiran dok je Filipović uspješan iz trećega pokušaja i donosi gostima vodstvo od 1:2. Janović i Muslim su još pokušali za domaće, prvi mašio dok je drugome obranio Bijač. Još je 2 puta Brescia imala igrača više u prvoj četvrtini, pokušaj sa desne strane im je blokiran a drugi puta potkraj četvrtine nisu ni šutirali te u plivanju izgubili tu prednost. Recco nastavlja sigurno sa igračem više – Filipović za 1:3 a Ivović siguran sa peterca koga je N. Presciutti skrivio na Aicardiju. N. Presciutti neuspješan i u napadu sa igračem više kada mu je šut blokiran a Brescia najzad do drugoga gola dolazi iz šestoga igrača više (uz time out), Figlioli sa srednjeg smanjuje na 2:4. Del Lungo se ističe obranama (Echenique, Kayes), Di Fulvio je još jednom blokirana dok domaći nemaju ozbiljnih prijetnji ka golu Bijača pri igračkome egalu, Janović pokušava jednim uplivavanjem ali je pas ka njemu iznimno loš. Recco i dalje stoprocentan sa igračem više – Aicardi na asist Velotta sa desnoga krila donosi novih +3 gostima. Do kraja četvrtine domaći još 3 puta sa igračem više, Gallu brani Bijač, Figlioliju ispada lopta a Guerrato je precizan sa ljevoga krila za 3:5. Recco na poluvreme ipak odlazi sa tri razlike trećim golom Filipovića kome je ostavljeno mnogo mjesta za šut, 3:6.

Kako utakmica odmiče izbačaji su sve češći, treća četvrtina ih donosi čak 10. Recco još jednom siguran u tome segmentu te preko Velotta, dijagonala sa desnoga krila, dolazi i do +4 početkom četvrtine. Brescia, točnije C. Presciutti također koristi dva puta igrača više i vraća se na 5:7, ali onda opet jednoga promašuju pri čemu je i Rudiću najzad sve ovo malo dosadilo te dobija žuti karton. Na drugoj strani Recco dobija u napadu dva igrača viška, Kayes sa stative donosi 5:8. Domaći su do kraja četvrtine još 3 puta u brojčanoj prednosti ali su najbliži golu jednom prečkom koju pogađa Guerrato. Zanimljivo i skoro nevjerovatno, kod svih ovih silnih igrača više, Bovo uspijeva zvati time out u jednoj od situacija kada su igrački izjednačeni. No, najzad Brescia, točnije Del Lungo, uspijeva zaustaviti jedan napad gostiju sa igračem više (Renzuto), a do kraja su gosti još 4 puta neuspješni u ovakvim prilikama uz tri obrane Del Lunga i jedan promašaj Bukića. Sreća po goste da su broj izbačaja rasporedili (svi su ih imali osim golmana) te su iz igre ispali samo Gitto i Molina jer je sa kaznama nastavljeno i u posljednjoj četvrtini. Figlioli najprije pogađa prečku, Vukčević smanjuje na 6:8, Aicardi iz igre pogađa za 6:9, Muslim (igrač više) smanjuje na 7:9 u prvih minutu i pol četvrte četvrtine. Slijedi period bez golova, 2 puta gosti i jednom domaći ne koriste igrača više. Najzad Figlioli iz igre zabija za Bresciu i na malo više od tri minute prije kraja donosi neizvjesnost pošto su samo na gol zaostatka. Ipak, domaći nemaju puno prilika iako ni Recco ne koristi još 2 puta igrača više, slijedi i nekolko kontrafaula, dva suđena domaćima, jedan gostima, Figlioli je imao šut koga zaustavlja Bijač, Renzuto priliku da sve riješi ali i njemu brani Del Lungo, te Brescia na samome kraju i dvadesetog igrača više, ali su se spetljali i izgubili loptu a Recco ipak osvojio planirane bodove.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo