Početna Gostujuće kolumne [LIGA PRVAKA] Dynamo - Barceloneta
[LIGA PRVAKA] Dynamo - Barceloneta PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Administrator   
Petak, 23 Studenog 2018 09:56

Dynamo – Barceloneta 12:13 (3:4, 2:2, 4:6, 3:1)

Suci: Stavridis (Grčka), Dervieux (Francuska)

Igrač više: Dynamo (10/14) – Barceloneta (10/16)

Peterci: -

U jednom od derbija trećeg kola u Moskvi su se sastali domaći Dynamo i Barceloneta. Dynamo je razočaravajuće krenuo u sezonu sa dva poraza, a Barceloneta obećavajuće sa dvije pobjede. Dynamo je tražio prekretnicu i prava prilika je bila protiv jake Barcelonete. No, do toga nije došlo, Barceloneta je nastavila svoj niz pobjeda, a Dynamo je upisao i treći poraz. Sam poraz je ublažen na samom kraju utakmice jer je Dynamo u zadnjih osamdeset sekundi zabio dva gola. Pobjeda gostiju nije bila toliko ugrožena koliko bi rezultat na prvu sugerirao.

Barceloneta je uspjela dobiti ovu utakmicu iako je ostala bez značajnijeg učinka svoja dva glavna igrača. Perrone nije zabio, a Munarriz je zabio samo jedan. Perrone je svoj učinak nadoknadio kroz asistencije, a Munarriz je uglavnom pokrivao Nagaeva u obrani. Nije se uspio izboriti za faule na pet metara što inače izvrsno radi. Umjesto njih dvojice, realizaciju su preuzeli drugi igrači, a najefikasniji je bio Granados sa tri gola. Izvrsnu utakmicu su prikazala oba sidruna, Vrlić i Tahull koji su se izvrsno nosili s bekovima domaćina. Podbacio je golman Lopez koji je kod nekoliko golova morao bolje reagirati i vjerojatno je zbog toga Dynamo bio rezultatski blizu.

Kod domaćina, zaustavljena je u potpunosti desna strana domaćina, vjerojatno je tu i razlog što je Barceloneta dobila tu utakmicu. Nagaev je na kraju utakmice zabio svoja dva gola, dok je Lazarev ostao bez učinka. Dobru utakmicu odigrali su Kholod i pogotovo Subotić sa tri gola. Trener Dynama pokušao je sa zamjenom golmana, ali ni to nije donijelo preokret.

Barceloneta je u utakmicu krenula sa dvije realizacije igrača više, Famera sa stative pa Granados sa lijevog krila. Kholod je s lijevog krila uhvatio Lopeza na spavanju za 1:2. Mallarach je sa desne strane realizirao još jednog igrača više, prethodno je promašen napad sa stative, a obrana domaćina je bila prespora u tom drugom napadu i može se reći poklonila ovaj gol gostima, bilo je vremena da se pokriju svi igrači nakon povratka isključenog igrača. Kholod je zabio s lijevog krila za 2:3 nakon loše obrambene reakcije Larumbea. Do kraja četvrtine svaka strana je realizirala po jednog igrača više sa stative, Bustos za goste te Latypov za domaće.

Drugu četvrtinu su domaćini ušli s igračem manje i da bi sprječili igrača više morali su prvi do lopte. Zanimljivo je da im u ovoj situaciji nije plivao Kholod nego Shelepev, koji je lako izgubio sprint od Famere. Igrača više gosti nisu realizirali. Na 3:5 zabio je Tahull iz faula na pet metara na samom kraju napada. Dosta je sporno je li faul bio unutar pet metara, no gol je priznat. Subotić je nakon toga zabio za 4:5, prvo je izborio igrača više a nakon toga brzo i realizirao s lijevog krila. Do poluvremena je svaka ekipa zabila još po jednog igrača više, Mallarach s desnog krila u bliži kut te Rađen izvana.

Treću četvrtinu je Barceloneta dobila sa čak 6:4, brzo je Barceloneta otišla na tri gola prednosti preko Granadosa i Munarriza. Dynamo je probao sa zamjenom golmana. Na 6:8 smanjio je Pijetlović sa stative nakon igrača više. Subotić je sjajnim šutem s lijevog krila smanjio na 7:8, nakon novog igrača više. S druge strane je i Bustos realizirao igrača više sa stative za 7:9. Pijetlović je još jednom bio efikasan sa stative za 8:9, iako je u ovom slučaju bio očiti faul u napadu da dođe u tu situaciju. Barceloneta je na 8:10 povisila preko Granadosa kod situacije sa dva igrača više. za 8:11 zabio je Vrlić iz kontre gdje je pobjegao Kholodu. Zanimljivo je da sidrun pobjegne najbržem igraču gostiju, ali kad je Vrlić ostvario poziciju, Kholod ga više nije mogao ni faulirat da sprječi realizaciju. Za 9:11 smanjio je Kholod uz još jednu lošiju reakciju Lopeza, a konačnih 9:12 u trećoj četvrtini djelo je Fernandeza sa stative. Oba zadnja gola su pala u situacijama s igračem više.

U zadnjoj četvrtini svi golovi su pali u situacijama sa igračem više. Na 10:12 smanjio Nagaev lagano pored loše postavljenog bloka s desnog krila. Na 10:13 povisio je Famera sa stative na asist Perronea. Trener Dynama je potrošio tajmaut, a tek su 80 sekundi prije kraja utakmice domaći smanjili na 11:13 preko Subotića s lijevog krila. 34 sekunde prije na konačnih 12:13 smanjio je Nagaev, opet s desnog krila. Da je gostujući trener sačuvao tajmout, imao bi moždapar sekundi šansi za izjednačit jer je Barceloneta trošila vrijeme u svom zadnjem napadu. No, pet sekundi prije kraja suđen je izbačaj Lazarevu i tako je propala svaka šansa i 12:13 je ostao konačan rezultat. Trener gostiju je htio uzeti tajmout za tih par sekundi, ali suci nisu bili koncentrirani i nisu primijetili zahtjev i propala je prilika gostiju da pobijede dva razlike.

U četvrtom kolu Barceloneti slijedi teško gostovanje protiv FTCa, a Dynamo očekuje svoje prve bodove u sudaru sa Crvenom Zvezdom, opet na domaćem terenu.

 

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo