Početna Igre i igrice [FANTASY] Eksperti analiziraju 2
[FANTASY] Eksperti analiziraju 2 PDF Ispis
(1 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Igre i igrice
Autor Gjivo   
Subota, 20 Kolovoza 2016 08:48

Gjivo: Koliko si zadovoljan s idejom da se pokrene Fantasy na www.dance.hr?

 

Andrija: Mislim da je ideja bila pun pogodak. Provedba isto tako. Svi igrači su bili jako dobri. I fantasy je postigao jedan od svojih glavnih ciljeva: čak i ja za kojeg se može kazat da natprosječno pratim vaterpolo naučio sam i čuo sam za Takeija, Okawu i Tanamuru iz Japana. Googlao sam tog Takeija koji je zabio toliko golova, čovjek ima 176 cm i 78 kg. A zabija ko lud.

Na ovaj način pratiš statistiku na zabavan način. Pogledaš možda i koju utakmicu više, ispratiš kojeg igrača više.

 

 

Gjivo: U startu se trebalo odlučiti kako posložiti natjecanje, valorizirati igrače i dati neki iznos da svatko sastavi ekipu od svih raspoloživih igrača ili da jedan igrač može biti u samo jednoj ekipi i da se organizira draft. Koliko si zadovoljan s izborom i je li se postigao zadovoljavajući efekt u pogledu zanimljivosti?

 

Andrija: Više sam preferirao ovaj prvi koncept jer se tu može uključiti koliko god hoće igrača i uspoređuješ se sa svima. Pa si najbolji od npr. 150 ili 1500 sudionika. Ali to je jedina prednost tog koncepta, dok je sve drugo na strani ovoga što si nam priredio ovako uspješno.

 

Gjivo: Ako se www.dance.hr odluči ponovo organizirati Fantasy, očekuješ li pojačani interes za to? Ova varijanta s draftom ne može omogućiti da puno igrača igra ligu, ali se može kreirati više paralelnih liga.

 

Andrija: Nadam se. Mi ćemo se potruditi opet organizirati iduće godine za vrijeme SP-a u Budimpešti koje počinje 14.7. Nažalost, ovako nešto možemo organizirati samo tijekom OI, SP ili EP jer samo tada imamo kakvu takvu statistiku. Možda Mađari čak i donesu pokoji novi podatak iako to Omega vodi već dugi niz godina na ovaj isti način.

Bilo bi fenomenalno kad bi eventualno napravili aplikaciju za mobitel, ali i ako ne organizirat ćemo se kao i sada. Ako bude zainteresiranih napravit ćemo i još koju ligu. Bit će čak i zanimljivije, na SP-u imamo 16 momčadi, 4 više nego sada. Često nakon Olimpijade dolazi do umirovljenja dijela igrača po reprezentacijama tako da ćemo dogodine imati prilike upoznati nove vaterpolske zvijezde preko fantasyja.

 

Gjivo: Kolo prije kraja imamo dramatičnu situaciju na vrhu, možeš li dati neki osvrt zašto su te tri ekipe na vrhu i koliko im daješ šansi za osvajanje natjecanja?

 

Andrija:  Pa imamo i neke nebulozne situacije. Primjerice Nagy donese skoro 9 bodova, dok te Tempesti baci u minus 2. Stoga su prognoze nezahvalne. Ostalo je samo jedno kolo i mislim da će biti zanimljivo. Pretpostavljam da će Španjolci upisati uvjerljivu pobjedu protiv Brazila tako da su u prednosti oni koji imaju više Španjolca u sastavu, dakle Gruž utd.

 

Gjivo: Iako si visoko u poretku mislim da nisi zadovoljan. Kako komentiraš svoje četvrto mjesto kolo prije kraja?

 

Andrija: Zadovoljan sam apsolutno sa svime osim prvim pikom Pavićem. Ne znam jesam li više ljut na sebe ili na njega. Doduše, zadnje dvije godine igram NFL fantasy i oba puta su mi prvi pikovi bili katastrofalni. Prve godine mi je, ako se dobro sjećam, igrač propustio cijelu sezonu jer ga je liga suspendirala zbog obiteljskog nasilja. Druge godine je isto running back, ali jedan drugi, zbog suspenzije propustio prva dva kola, a još je nakon par odigranih utakmica zaradio tešku ozljedu i propustio ostatak sezone.

Tako da je u biti za mene već tradicionalno da prvi pik ne bude baš najsretnije odabran. Ovdje to i teže pada jer nismo imali igrača na klupi, a i puno je manje igrača u ponudi obzirom na samo 12 reprezentacija koje su nastupile.

 

Gjivo: Ambicije za vrh ti je odnio izbor Pavića za golmana, kako to da si se odlučio na taj prvi pik?

 

Andrija: Odlučio sam se za njega jer sam očekivao da ćemo mi daleko dogurat, da ćemo igrat dobru obranu te da će Pavić stalno braniti. Kako sve to skupa nosi dosta bodova, tako sam se odlučio za našeg kapetana.

Nisam vodio računa da će Pavić nositi zastavu na otvaranju pa da će stoga vrlo vjerojatno propustiti prvo kolo koje smo igrali u 10 ujutro. Tu se Bijač nametnuo odličnom utakmicom. Kasnije je Pavića nakon lošeg izdanja Tucak mijenjao već na poluvremenu protiv Španjolske i sve ostalo je već povijest.

Dosta trpim i zafrkavanja na račun Pavića. Čak se ide toliko daleko da me namjerno sabotirao kad je vidio da sam poveo nakon drugog kola Wink .

 

Gjivo: Ne mogu ne povezati ovaj problem s golmanom sa Špiljom '94 u Divljoj ligi, koja je na krilima Zambate osvojila svoju zadnju titulu. Nakon toga se bez njega na golu nije uspjelo ponoviti taj rezultat. Priznaješ li možda krive procjene kod golmana? Smile

 

Andrija: Apsolutno ne priznajem. Špilja je godinu iza igrala još bolji vaterpolo, dominirala i lakoćom pobjeđivala sve. A onda u polufinalu tri igrača iz prvih sedam nije moglo doći na utakmicu. Da smo bili kompletni lakoćom bi dobili i Palace u polufinalu i Fun u finalu. A sve to bez Zambate. Bilo je došlo vrijeme za mlađe i bolje.

 

Gjivo: Za kraj, može li osvrt na dominantnu igru Hrvatske i uvjerljiv plasman u finale na Olimpijadi i očekivanja u finalu.

 

Andrija: Hrvatska nije toliko dominantno igrala koliko to sugeriraju zadnja dva rezultata. I ne samo rezultat nego smo i vodili i kontrolirali rezultat i tijek utakmice od početka do kraja. Ali mnogo toga je moglo biti drugačije da Bijač nije bio briljantan. I ne samo to nego su još Soro i Šćepanović ima katastrofalne nastupe u te dvije utakmice. Tolika razlika na bitnoj poziciji golmana, a pobjede od 4 razlike ne sugeriraju dominantnu igru. Ali, možemo to prokomentirati da smo igrali koliko nam je bilo potrebno. Tko ne kaže da bi Sukno, Joković i ostali zapeli više, još bolje šutirali da su ova dva bili i značajno bolji na golu taj dan.

U finalu mislim da dosta toga ovisi o Srbiji. Ako ne budu nervozni, ako odigraju kao protiv Talijana šanse su nam male. Ali finale uvijek nosi dozu nervoze. Naših prvih sedam nije lošije od srpske sedmorice. Ako oni odigraju kako treba, ako uspiju držati ritam bez zamjene ili barem 28 minuta imamo šanse. Žao mi je što tu nisu još 2-3 igrača, svi znaju koja, s njima bi bili i favoriti.

Posljednja izmjena Subota, 20 Kolovoza 2016 12:40
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo