Početna Igre i igrice [FANTASY] Komarda zasluženi pobjednik!
[FANTASY] Komarda zasluženi pobjednik! PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Igre i igrice
Autor Gjivo   
Nedjelja, 30 Srpnja 2017 18:19

Ivan Šteta sa svojom Komardom osvojio je drugu verziju Fantasy lige. Iako je upao u natjecanje tek par minuta prije drafta, izvrsno se snašao i pobijedio na dosta zahtjevnom natjecanju. U ovoj ligi nastupilo je dvanaest igrača što daje dosta manji izbor i teže je skupit dobru ekipu jer se više igrača bira. Ivanu dobro ide i u Divljoj ligi gdje uredno trpa za svoju Komardu. ¸

 

 

Ivan nije imao puno sreće kod ždrijeba, birao je tek deseti u prvoj rundi drafta, ali u ovoj ligi se nije pokazalo ključno da se ima visoki pik. Kao deseti po redu, već je prije njega devet ekipa uzelo svoj prvi pik i Ivan se na desetom mjestu odlučio uzeti Denesa Vargu. Sjajan izbor za prvi pik, koji je sveukupno bio šesti najučinkovitiji igrač na prvenstvu. Varga je skupio 25,68 bodova. U drugom krugu, izabrao je najučinkovitijeg igrača cijelog prvenstva, Ioannisa Fountoulisa, s čime je u startu bio pobjednik drafta. Fountoulis je skupio rekordnih 35,17 bodova. U trećem krugu odlučio se na izbor golmana i izabrao je Sora iz Brazila. Soro mu je donio 16,38 bodova. U četvrtom krugu je izabrao sidruna, Bodegasa koji igra za Italiju. Nije se baš očekivalo da će bit toliko dobar, a pogotovo ne da će biti bolji od Aicardija, na kraju je donio 15,51 bod što je dobar skor za sidruna. U petom krugu izabrao je učinkovitog Francuza, Crousillata koji je u samo pet odigranih utakmica ostvario 19,82 boda. U šestom krugu odlučio se za Belu Toroka koji mu je donio 5,05 bodova. Za zadnji izbor, morao je birati beka i od preostalih bekova uzeo je Gitta, čiji je učinak na ovom prvenstvu bio 5,85 bodova.

Natjecanje je krenuo sa 25,60 bodova odmah u prvom krugu, u drugom je ostvario 18,98 usprkos jako lošim izdanjima Sora, Toroka i Gitta. U trećem kolu ubacio je Mađarskog beka Deckera umjesto Gitta, što se nije pokazalo dobro jer je Decker donio dva boda manje. No, druga izmjena je pokrila taj minus, Ortega je imao bolji učinak od zamijenjenog Toroka. Skor u trećem kolu je bio 19,28. U četvrtom kolu, kad su najjače reprezentacije odmarale, Komarda je skupila 16,20 bodova. Tu nije mogao bolje, jer su igrači koji nisu igrali bili u rezervi. U petom kolu je ostvario 27,76 bodova što je očito bila dovoljna zaliha za titulu. Gitto je opet donio minus skor u tom kolu, ali su to pokrili sjajnim učinkom Soro, Fountoulis, Varga te Ortega. U zadnja dva kola se osjetio pad jer je ostao bez svog Francuza, 11,16 bodova u šestom te 9,41 bodova u zadnjem kolu. Kako je bio vodeći na tablici zamjene je birao kao zadnji pa je bilo dosta teško pronaći dobre zamjene za igrače kojima je završilo natjecanje.

Može se reći da je draftom osvojio Fantasyligu!

 

Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik, Davor sa svojim Cirkusantima. On je imao najtežu poziciju na draftu jer je birao zadnji. Evo izbora Cirkusanata: Darko Brguljan, VictorNagy, Albert Espanol, Alessandro Nora, Keigo Okawa, Sergey Lisunov, Rustam Ukumanov.

Davor je iskoristio iskustvo s prošlog natjecanja i znao je kvalitete Japanskog beka, koji ima izvrstan šut iz daljine. Još je u rezervama imao jako dobre Gennidounisasa te Gustava Guimaraesa i ta se širina pokazala dovoljna da nadoknadi dosta nizak pik na draftu. Davor je cijelo vrijeme bio glavna opasnost za Komardu, a svoju je šansu propustio u predzadnjem kolu kad je na klupi ostavio Espanola koji je skupio čak 7,94 boda, a Gustavo Guimaraes i Darko Brguljan su zajedno na lijevoj strani u tom kolu skupili 0,91 bod. Teško je bilo za pretpostavit da će Darko Brguljan biti udaljen iz ekipe tokom natjecanja.

 

Odličnim finišem, treće mjesto osvojila je ekipa Desperados koju je vodio Davor Rakigjija. On također nije baš imao sreće sa ždrijebom, ali je sve to nadoknadio s dobrim izborom igrača. Njegovi izbori po rundama: bek Norbert Hosznyansky, golman Stefano Tempesti, pa Maro Joković, Balasz Erdelyi, Nemanja Ubović, Đuro Radović te na kraju sjajni Vincenzo Renzuto Iodice.

 

Četvrto mjesto je osvojio Andrija sa svojom Špiljom '94. Možda je vrijeme da promijeni naziv ekipe u Turčin Danče pa s tim dođu i bolji rezultati. Iako je i četvrto mjesto dobar rezultat, Andrija je imao sedmu poziciju na draftu. Andrija već standardno fali s prvim pikom pa je teško mogao bolje od četvrtog mjesta.

Tomislav sa svojim Gruž Utd. je peti, manje od boda zaostatka za Andrijom. Rivalitet između Andrije i njega se prenio s Divlje lige gotovo od samog početka pa sve do kraja. Ipak nije uspio Andriju prestići. Tomislav je imao prvi pik na draftu i birao je Filipa Filipovića. U drugom krugu mu je ostao Sukno slobodan i izabrao ga je, ali ostali pikovi nisu donijeli dovoljno za veći plasman.

Šesti je Joke sa svojim Du Smartom. Bio je Joke i drugi u nekim trenucima, ali ipak ga je koštalo forsiranje Macana na beku.

Sedmi Solaris je također pao na samom kraju natjecanja, bio je često u prva tri u prvim kolima.

 

Ukupan poredak:

1 Komarda 128,39
2 Cirkusanti 123,56
3 Desperados 119,31
4 Špilja '94 116,52
5 Gruž Utd 115,84
6 DU SMART 113,47
7 Solaris 109,73
8 Pastovska 106,12
9 Gradac 103,78
10 Trotter Independent 102,88
11 Naprid Bili 80,81
12 Šrauba 74,91

 

Zahvaljujemo svim sudionicima na sudjelovanju u Fantasyju!

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 31 Srpnja 2017 10:04
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo