Početna Igre i igrice [FANTASY EXPERT] Draft
[FANTASY EXPERT] Draft PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Igre i igrice
Autor Gjivo   
Nedjelja, 15 Srpnja 2018 13:53

2018 Fantasy Expert Draft održan je sinoć. Devet vaterpolo eksperata je u deset krugova drafta odabralo igrače sa 33. Europskog prvenstva koje kreće od ponedjeljka u Barceloni.

Draft je najvažniji dan za vlasnike Fantasy ekipa. Nije jednostavno predvidjeti koji će igrač dominirati na budućem prvenstvu, postoji mnogo elemenata koji utječu na izbor na draftu. Fantasy liga eksperata je sastavljena od devet vlasnika ekipa koji će kreirati postave pune vaterpolo zvijezda i ostvarit će popriličan broj bodova.

 

 

Slučajnim odabirom, prednost da bira prvi dobio je trener australske reprezentacije, Elvis Fatović. Draft će imati deset rundi i svaki vlasnik fantasy  ekipe će odabrati deset igrača, sedam igrača prve postave i tri zamjene. Za prvu postavu, svaka fantasy ekipa mora imati kompletiranu vaterpolo postavu: golmana, beka, sidruna te po dva vanjska igrača lijevo i desno.

Kao svoj prvi izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Elvis Fatović (za svoj tim Bronte Lizards) izabrao je Aleksandra Ivovića, beka reprezentacije Crne Gore. Ivović je zvijezda Pro Recca, talijanskog prvaka i finaliste prošlogodišnje Lige prvaka. Elvis je za njega rekao: 'Nije on tako loš koliko mnogi misle!'

Kao drugi izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Slobodan Nikić (za svoj tim Jellyfishes) izabrao je Filipa Filipovića, vanjskog igrača desne strane reprezentacije Srbije. Filipović je također zvijezda Pro Recca. Slobodan Nikić trenutno igra za mađarskog prvaka Ferenczvaros i također je slično izjavio: 'Nije ni on uopće loš!'

Kao treći izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Uroš Stevanović (za svoj tim Sonas) izabrao je Marka Bijača, golmana reprezentacije Hrvatske. Najbolji svjetski golman do prošle sezone je igrao za Jug, ali će od iduće sezone i on igrati za Pro Recco. Uroš Stevanović je selektor srpske U18 reprezentacije i njegova izjava je: 'Konačno je napustio Jug i Vjeka!'

Kao četvrti izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Vjekoslav Kobeščak (za svoj tim Only Fools and Horses) izabrao je Josipa Vrlića, sidruna reprezentacije Hrvatske. Vrlić igra za Barcelonetu, prvaka Španjolske. Bio je član Juga zajedno s Vjekom kad su osvojili Ligu prvaka 2016te godine. Vjekoslav Kobeščak je trener Juga i za svoj izbor je komentirao: 'Sviđa mi se kako drži do sebe...Smile

Kao peti izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Dragan Jovanović (za svoj tim Wizards) izabrao je Dušana Mandića, vanjskog igrača desne strane reprezentacije Srbije. To je četvrti igrač Pro Recca izabran u prvih pet pikova drafta. Dragan Jovanović je izvršni direktor svjetske trenerske organizacije, zadržao je svoju taktiku od lani kad je osvojio prvi fantasy i kad je imao jednaki prvi pik.

Kao šesti izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Balasz Vincze (za svoj tim Swindlers) izabrao je Steven Camilleria (ne Jordana kako mu je bilo sugerirano Smile), vanjskog igrača lijeve strane reprezentacije Malte. Ovo je definitivno najveće iznenađenje ovogodišnjeg drafta. Balasz Vincze je sportski direktor mađarskog prvoligaša Szombathely. On očekuje da će Steven eksplodirati na Europskom prvenstvu i za svoj izbor je rekao (izjavu nismo cenzirirali): 'He has confidence do jaje!'

Kao sedmi izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Iosep Andrei (za svoj tim Sharks) izabrao je Alberta Munarriza, vanjskog igrača lijeve strane reprezentacije Španjolske. Alberto je velika zvijezda Barcelonete i svakako jedan od velikih favorita da bude MVP na cijelom natjecanju. Iosep Andrei je trener rumunjskog prvaka Steaue. Rekao je za svoj izbor: 'On će odlično skuhat!'.

Kao osmi izbor u 2018 Fantasy Expert Draftu, Theo Loranthis (za svoj tim Efialtis) izabrao je Felipe Perronea, vanjskog igrača lijeve strane reprezentacije Španjolske. Felipe je već dugo godina jedan od najboljih igrača na svijetu koji također igra za Barcelonetu. Theo Loranthos je bio trener Grške U20 selekcije koja je prošle godine osvojila svjetsko prvenstvo. Za svoj izbor je komentirao: 'Ja sam njegov menađer!'.

Kao deveti izbor u 2108 Fantasy Expert Draftu, Jure Marelja (za svoj tim Otpisani) izabrao je Kostasa Mourikisa, sidruna reprezentacije Grčke. Ovo je tek drugi igrač u prvom krugu drafta koji nije član Pro Reccoa ili Barcelonete. Pro Recco se jako trudio da ga dovede za iduću sezonu, ali Mourikis je odlučio ostati u Olympiakosu. Jure Marelja počinje svoju trenersku karijeru kao pomoćni trener u Solarisu.

 

Pogledajmo prve postave svih fantasy ekipa:

Bronte lizards (Elvis Fatovic): Scepanovic, Ivovic, D.Pijetlovic, Di Fulvio, Vukicevic, A.Radovic, Nagaev.

Jellyfishes (Slobodan Nikic): B.Mitrovic, Randjelovic, Lisunov, Fountoulis, Molina, Filipovic, Echenique.

Solas (Uros Stevanovic): Bijac, Jelaca, Tahull, Prlainovic, Janovic, Zalanki, Jokovic.

Only Fools and Horses (Vjekoslav Kobescak): Lazovic, Merkulov, Vrlic, Granados, Dino, Genidounias, Tsrepulja.

Warriros (Dragan Jovanovic): Nagy, Buslje, Kolomvos, Batori, Gounas, Mandic, Garcia.

Swindlers (Balasz Vincze): Flegkas, Aleksic, Loncar, Camilleri, Erdelyi, Vlachopoulos, Brguljan.

Sharks (Iosep Andrei): Tic, Real, Radu, Munarriz, S.Mitrovic, Ramos, Mallarach.

Efialtis (Theo Loranthos): Lopez-Pinedo, Jaksic, Bodegas, Perrone, Manhertz, Figlioli, Crousillat.

Otpisani (Jure Marelja): Del Lungo, Minguell, Mourikis, Fatovic, Cuk, D.Radovic, Shelepev.

 

Ako uzmemo u obzir sve odabrane igrače, prvotimce i zamjene, fantasy eksperti su odabrali po jedanaest igrača iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Mađarska ima deset odabranih igrača, Italija devet. Rusija i Grčka po osam, a Španjolska sedam. Turska je jedina ekipa koja nema odabranog niti jednog igrača.

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 Srpnja 2018 23:20
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo