Početna Istina boli Vukojević rasplakao Zambatu!
Vukojević rasplakao Zambatu! PDF Ispis
(17 ocjena, prosjek: 4.29 od 5)
Zambatin kutak
Autor Debeli Kaka, Ogs & Zambata   
Četvrtak, 30 Prosinca 2010 00:05
preuzeto sa index.hr
 
Put tamo

 

    28.10. smo se zaputili u Split na memorijalni turnir „4 kafića“ (iako turnir ima u nazivu broj 4, navodno nema nikakve veze s turnirom „2/4“ koji se održava na Dančama) u sastavu: Debeli Kaka (vozač i kapetan Turčina), Zambata (golman Špilje i trener Turčina) i Ogs (samo igrač Turčina, tzv. „common Joe“). Prva posta je bila kafić Kauri gdje su nas isproljevali kavom, iako Zambata tamo uživa kultni status.
Nakon popijene kave i pozdrava s gazdom, nastavili smo prema rivi. Sljedeći zadatak je bio slikat se pred čuvenom pirijom u Marmontovoj (preko puta Manga – Zambatin orjentir). Malo smo pričekali da naiđe adekvatan fotograf kojem možemo povjerit Popov fotoaparat (kriteriji: mora bit mlađa osoba - da zna rukovat aparatom, mora imat sve zube i nijedan zlatni, mora se vidit u mraku kad zatvori oči i usta, te mora bit žensko koju imamo šanse fizički savladat – tako da je Zambatin prijedlog „baba koja peče Marune“ glatko otpao). Uskoro je naišla cura u laganoj šetnji s roditeljima, pa smo obavili i tu nužnu formalnost. Nakon toga smo pošli u kultni „restoran“ „kod Fife“ (tu je Zambata doveo u pitanje svoje poznavanje Splita, jer iako je proveo tamo 4-5 godina, nije čuo za taj objekt), i nakon pašticade, šnicela s gljivama i suhog mesa s kupusom, pošli smo na kavu u kafić ispred Splitske Banke koji navodno ima najbolju kavu u gradu – ali nema Pipija (!). Kavu smo srknuli jer je već bilo kasno pa smo se uputili u Spaladium Arenu.
 

 

Važno je zvati se Ognjen

 

    Nakon pronalaženja parkinga našli smo 3 mjesta na gornjoj tribini. Taman smo došli na Rozgu (to je bio prvi od 5 puta tog dana da smo čuli „hit“ Bižuterija) i predstavljanje ekipa. Bilo je zvižduka (Strinić, Vukojević, Čop, Špehar, Livaja, Đerek), aplauza (Ibro, Džeko, Rapaijić, Srna) a i skandiranja „pirija, pirija!“ (Špaco). Špaco je prije utakmice dobio i poveću piriju, koja će mu dobro doć u konobi na Braču za pretakanje vina i ulja. O utakmicama možete pročitati u dnevnim tiskovinama, a istaknuo bi da su se najviše trudili Križanac (flaster na Džeku), raKitić, Spahić; Ibro je igrao samo par minuta što je potaklo priče o transferu, zato je imao punu minutažu njegov mlađi brat Besim (nije zaslužio kvalitetom, očito ima vezu kod voditelja ekipe). Najviše su nas se dojmili Džeko i Spahić od aktivnih igrača, a Boban od penzionera (par izvrsno dodanih lopti i finti). Nekima nije bilo mjesto na terenu (Đolonga, Špehar), a Vukojević je pokazao rijetku moć da okrene publiku u svoju korist. Iako dočekan zvižducima, očito se svidio splitskoj publici pa je negdje u finalu počelo urlikanje iz publike („Ognjeeeen“, „Ogiiii“, „Stavi žohara da igra“), a i pjesma „lijepo ime Ognjen“; i uskoro je svaki njegov dodir s loptom bio popraćen aplauzom. To je Zambatu toliko dirnuo da nije mogao suspregnuti emocije te je zaplako ko ljuta godina.

 

 

Večera i piće iza, povratak

 

    Večerali smo u pizzeriji Vela Misto i požurili u Kauri na žurku. Tamo smo vidjeli zašto Splićanke toliko poznate. Ulazio je kontingent djevojaka, mahom visokih 1,85m (ima slika na Indexu i Slobodnoj gdje je raKitić okružen „tornjevima“) s očitom namjerom da uhvate trofej večeri – Edina Džeka. Za razliku od drugog dvojca iz ekipe, Zambata nije bio previše iznenađen izgledom Splićanki („Šta se čudite. Pa nije ovo Gruž“). Oko 23:30 smo krenuli nazad, a negdje uru iza, oko Tučepa, kapetan je pokazao nevjerovatnu sposobnost da nakon 6-7 popijenih piva napuše 0.2 promila. Grdoviću, javi se ako ti trebaju lekcije.
 

Napisali: Debeli Kaka, Zambata i Ogs

 

Fotogalerija naknadno

Posljednja izmjena Nedjelja, 23 Siječnja 2011 20:56
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo