Početna Istina boli Partizan - Jug, 7-8
Partizan - Jug, 7-8 PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 4.33 od 5)
Zambatin kutak
Autor Veliki Ze   
Subota, 01 Lipnja 2013 09:54

Uz dosta neuvjerljivu igru, ali i uz odličan otpor Partizana Jug ipak ulazi u finale final foura.
Utakmica počinje Janovićevim golom s igračem više. Partizan igra odličnu taktiku ulazeći sa dobudom u 2m, i brzo nakon toga imaju igrača više, ali ga ne koriste. Zatim opet ulaze sa Jokovićem u 2 m, i Mandić izjednačava odličnim šutem sa desnog vanjskog. Prva četvrtina igra se bez nekog velikog tempa, ali treba izdvojiti odličnu šaubu Dedovića, i još bolju obranu Bijača. Do kraja četvrtine još zabija Bošković odličnim šutom izvanka.


Druga četvrtina počinje igračem više za Jug, Pavlović u blok sa stative, ali Bušlje zakucava za 3:1. Zatim isključenje Boškovića, ali Bijač fenomenalno brani šut sa stative. Vranješ loše baca na 2m, Pavlović dobija isključenje, a Mandić sretnim golom od stative smanjuje na 2:3.
U nastavku ponovo Joković isključen, a Mitrović pomalo glupo i brzopleto puca lob, koji Bijač lako hvata. Jug povećava na 4:2 odličnim golom Dobuda, vijak iz 2m, potez koji se sve rjeđe viđa u vaterpolu (zadnji put u finalu divlje lige 2011. Wink). Partizan nastavlja s taktikom ulaženja s Dobudom, i zarađuje igrača više, ali opet brzopleta realizacija završava jakim šutem u prečku. U sljedećoj akciji Ivović proplivava i ostaje sam pred golom ali Soro brani. Do kraja četvrtine opet pokušava Ivović izvanka, ali Soro lako hvata, i već tada brojimo 4-5 šuteva Ivovića, 2 obrane Sora, ostalo pored gola.

Treća četvrtina počinje isključenjem Ivovića, a Bijač odlično brani Rackovu. U nastavku, Vico sam na stativi i smanjuje na 3:4. Na 3:5 povećava Marković odličnim prebačajem sa lijevog vanjskog. Ivović opet isključen, Mitrović se izvukao sa lijevog krila, i jakim udarcem smanjuje na 4:5.
Nakom isključenja Čučkovića Bošković povećava na 2 razlike svojim klasičnim šutom sa desnog vanskog. Do kraja četvrtine jedna odlična obrana Sora Azevedu, opet Ivovićev promašaj cijelog gola sa 8-9 metara, a Mandić sa desnog vanjskog iz faula smanjuje na 5:6.

U zadnju četvrtinu Jug ulazi sa Pavlovićem, ubrzo Mitrović ostaje sam pred golom, ali loptu na prijenos šanje preko gola. I tada dolazimo do spornog trenutka (mislim jedinog), Mandić je isključen, ali ulazi 10 sekundi prije isteka, Bušlje sa stative loše u blok, Partizan se obranio, i naravno skače klupa Juga. Sudac zaustavlja igru, ali ništa od svega (peterca), jer nije greška igrača, nego zapisničkog stola koji je dao znak Mandiću da se vrati u igru. U sljedećem napadu Ćuk zabija gol iz faula za 6:6 (1 sekundu prije isteka napada) i Jug nepotrebno ulazi u neizvjesnu završnicu.
Ali sam kraj utakmice odlučuje do tada veliki dužnik Ivović koji sa svoje 3 odlične akcije odvodi Jug u finale. Prvo zabija sa 10-ak metara (iako je netko skrenuo loptu), zatim zarađuje peterac kojeg realizira Janović, i na kraju odlično se povlači u obrani, iskače i uzima loptu koje je trebala ići na 2m. Do kraja još gol Rackova koji šutem zaobilazi blok i zavlači se ispod Bijačeve ruke.

Na kraju ipak dojam da je Jug mogao ranije riješiti utakmicu, jer realno je bolji od ove ekipe Partizana nekih 4-5 golova najmanje, ali zato pohvale Vujasinoviću koji je iz svoje mlade ekipe izvukao maksimum. Čestitke Jugu i puno sreće u finalu, jer vjerovatno neće biti opet, rekao bih,  "mlaka" atmosfera kao što je bila danas. Suđenje solidno, uz onaj ipak težak previd, po 8 isključenja sa svake strane (Jug igrač više 3/8, Partizan 4/8).

Posljednja izmjena Subota, 01 Lipnja 2013 10:11
 

Komentari

avatar dbk
+1
 
 
Ne mogu vjerovat da se igrac zove Racku
avatar roberto
0
 
 
hahaha, za malo. ali mu je prezime rackov ;)
avatar rg
0
 
 
Suđenje dobro? Koju si ti utakmicu gledo, Veliki Ze?
avatar zambata
0
 
 
ako si je ti gledo, onda si ti trebo napisat nešto
avatar b/a
0
 
 
tipični zambijeb odgovor na "kritiku" (evo tebi tipkovnica (zviždak) pa ti piši (sudi) ;), pa napiso je komentar jer je gledo ;)
avatar administrator
0
 
 
Crvena Zvezda - Jug 2:2 kraj 1. četvrtine
avatar administrator
0
 
 
Crvena Zvezda - Jug 3:3 poluvrijeme
avatar administrator
0
 
 
Crvena Zvezda - Jug 6:6 kraj treće četvrtine
avatar administrator
0
 
 
Crvena Zvezda - Jug 8:7 kraj utakmice
avatar vaterpolo je glup sport
0
 
 
Novi debakl Juga. S obzirom na sastave ekipa Đuho i Jug su taktički nadmudreni u oba dvije utakmice. Samo je Zvezda bolja ekipa od Partizana pa je iskoristila priliku
avatar epid1aurus
0
 
 
ivović i azevedo, idite u 3 packe materine, i vi i tko vas je doveo !
avatar epid1aurus
0
 
 
i onaj vječni bezmudaš bošković !
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo