Početna Kolumne
Kolumne
ROŠTILJ PDF Ispis
(62 ocjena, prosjek: 3.18 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Nedjelja, 26 Listopada 2008 20:31

 

 Meso sa roštilja u luku i pivi 

Roštilj ili što ti ga Ameri kažu barbie-q se često spravlja i u ovim našim krajevima.
Najvažnija komponenta svakog roštilja je svakako meso, obično se uzmu čevapćići, roštilj kobasice, svinski vrat, kostolete, i nekad piletine, ali tko što voli.
Nešto svi hvale bosanske čevape, imao sam ih dosta puta priliku jesti, dobri su nema govora, ali nije to tako nešto posebno.
U Bosni čevapi nemaju svinjetine, a u nas je ima i to daje poseban okus.
Piletina se mora prije roštilja posebno pripremit.
Na nju se stavi vegeta, papar, malo soli, malo ružmarina, maslinovog ulja, malo crvene paprike, ja preferiram ljute, i sve se to dobro utrlja u piletinu i ostavi da tako leži par sati. Tako pripremljena je spremna za pečenje.

 

 

Posljednja izmjena Srijeda, 20 Listopada 2010 20:20
Opširnije...
 
Pozdravna kolumna PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Pogled s desna
Autor Administrator   
Četvrtak, 12 Listopada 2006 01:25
Pozdravljam sve buduće čitatelje ove i ostalih kolumni na ovoj stranici. Nadam se da ću bit na potrebitom nivou da kolumne izazovu pokoju reakciju uvaženih članova udruge Danče i eventualnih ostalih posjetitelja. Isto tako se nadam da se neće prelazit granica dobrog ukusa s vrijeđanjima tipa "Ivkošić s Iline Glavice".
Pisat ću o svemu pomalo i već sad imam strahovite pritiske iako nisam ni počeo s kolumnama. Presidente me pritišće da pišem o politici i da počnem s temom o budućim presjedničkim izborima (ima još vremena za sklapanje oklada), dok tajnik u sjeni apelira na apolitičnost mojih tekstova. Teška su vremena za kolumniste ovih dana u Hrvatskoj i nadam se da među budućim čitateljima ovih kolumni nema neki Joca Amsterdam. b/a
Posljednja izmjena Utorak, 30 Prosinca 2008 11:52
 
Zubatac - Car od riba PDF Ispis
(154 ocjena, prosjek: 4.47 od 5)
Gastro kutak
Autor Nikola   
Četvrtak, 12 Listopada 2006 01:17
Bile i zubatac
Nije uzalud uzrečica da je zubatac car u našem moru.
To je po meni najkvalitetnija i najbolja riba u Jadranu, čast ostalim ribama jer svaka je riba odlična i svaka ima svoje čari i aromu.

Ljudi koji reču da vole samo zubaca, ovratu, sampera, smuduta i sl. kvalitetne ribe, oni ne vole ribu i ne znaju što je riba.
Oni samo žele ispast važni u društvu i kao neki gurmani.
Svaka je riba odlična kad je freška, nema loše ribe.
Nema ljepše od priganog šparma, pjerke, ili freške smokve u prosuji.
Bacit gruja i murinu na gradele pa polit česnom, petrusinom i maslinovim uljem, divota.
Napravit poparu od tabinje, ima toga koliko hoćete, ali o tome ćemo još pisati.

Posljednja izmjena Subota, 29 Studenog 2008 13:30
Opširnije...
 
Jahanje na valovima PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 4.00 od 5)
Sport u Hrvata
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Kolovoza 2004 23:30

 

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 26 Listopada 2008 14:27
 
<< Početak < « 111 112 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL