Početna Kvalifikacije BILE VRATI SE, POPE OPROSTI...
BILE VRATI SE, POPE OPROSTI... PDF Ispis
(14 ocjena, prosjek: 4.43 od 5)
Kvalifikacije
Autor Betula Danče team   
Srijeda, 19 Srpnja 2017 15:33

 

Utorak, sunčano poslijepodne na Dančama, počinje 34. Divlja liga. Dok su se igrale prve dvije utakmice, ekipe Betule i Turčina su se počele okupljati. Betuljani su s osmijehom na licu dočekali svoje najveće pojačanje ove godine i svog Messija (ili Mesiju?), Popa. Odmah mu je ponuđeno da igra poziciju koju on hoće i izlazi iz igre kada on hoće.

 

Po dolasku Turčina počinju prve provokacije. Dolaze Turci jedan po jedan na betulu, a Betuljani im po dolasku poručuju: „Dobrodošli!“ „Smijete staviti stvari na betulu“. Dolazi i Zambata kojemu Pavo pruža ruku i govori: „Ja sam Pavo, drago mi je. Dobrodošao na betulu.“ Zambata u svom stilu odgovara: „On meni govori dobrodošao, eto nisam se nikada kupao ođe, ne znam ni đe su Danče.“ Čuo se i komentar: „Zambata da znaš branit Pop bi igrao za vas.“ Zambi nije odgovorio, možda nije i čuo, a možda se i pravio da ne čuje. Bio je netipično smiren, što se pokazalo kobnim za njegov nastup na derbiju svih derbija.

Nakon što su se ekipe skupile, Betuljani su neiskusno već pola sata prije utakmice skočili u more i počeli se zagrijavati. Ne ulazak Popa u more im ništa nije ukazivao, mislili su da mu se samo ne da pa ne skače. Kada je prethodno igrana utakmica finula počeli su skakati i Turci u more, kojima se u očima mogla vidjeti krv. Pop ponovno pokazuje veliko iskustvo i zagrijava ruku s Turcima, a ne sa svojima, da vidi kome ispada lopta i tko nije spreman za derbi.

Kapice su se podijelile i počela je borba za Danče. Betula prva ima loptu, a nakon samo sedam sekundi igre Pop puca s centra i lopta kreće prema golu. To je bio šut onako više fair-play, kao evo vama prvo lopta, za vrijeme putovanja lopte prema golu stigli su Betuljani prokomentirati: ma nemoj pucati, zašto puca, neće uć u gol, Josip govori da utakmica još nije ni počela jer nije ništa čuo, ekipa mu odgovara da ne radi razglas na barci i da se igra, on prima na znanje, neki se već svađaju zašto drugi pluta na dvije lopte vani i neka mu da jednu, Vid upozorava suigrača da se ne drži za gol jer će ga podići, netko komentira da je pojeo faširano prekasno pa mu sada stoji u grlu, tko je kriv za požar oko Splita, itd. I putuje tako lopta kad ono već prilazi golu što primjećuje Zambata koji nikad lošijom reakcijom prima pacerski gol s centra. Svi mu se smiju, njemu nije jasno kako je to primio. Pop govori kako više ne mora igrat i može vanka. U ekipi Betule delirij, oni van terena se deru čuvaj rezultat, dosta nam je 1:0! Držali su do kraja četvrtine Betuljani 1:0 i kad su pomislili da će stvarno uspjeti zadržati talijanski rezultat do kraja, Turci uzvraćaju na 1:1. Kreće vodstvo Turaka za 2:1, pa Betula na 2:2. Zatim 3:2 za Turke, Betula odmah uzvraća na 3:3. Turci dalje na 4:3, Betuljani ne daju i vraćaju na 4:4. Nakon toga Turci prezentiraju turski marš i odlaze rezultatom, a na kraju završava 9:5 za Turčin Danče. No nije onaj prvi gol jedini propust Zambate. Kriv je za svih 5 i odmah se zaključilo kako bi Turčin primio isto toliko golova da nitko nije bio na bari. Svi se pitaju zašto Bile ne brani, pa ovaj Zambata kao da nikada vaterpola nije vidio, što se događa? Pozivaju se svi na slikanje i pada par dobrih zajedničkih fotki na betuli (naravno Turci su prvo pitali smijemo li na betuli obaviti slikanje).

Sve u svemu, derbi je opravdao sve epitete koji mu se pridodaju. Sukob generacija, prijateljstava, karizme, emocija, ideala. Betula je prezentirala neke revolucionarne vaterpolske koncepte, kao što su izlazak 2 igrača a ulazak 3, izlazak jednog igrača bez da ga itko zamijeni, napad bez prelaska centra te pokušaj da bekovi igraju cijelu utakmicu bez da podignu ruke iz mora. Popu se ispričavamo na avangardnoj taktici, ali bar nije morao igrati sa Zambatom.

U idućoj utakmici, u petak na Porporeli Turčin za prolaz igra s Plažom ispod Petke, kojima nije jasno kako su dobili Lukovicu. Lukovica za opstanak igra s Betulom, kojima nije jasno kako su lani od iste izgubili.

 

1.   kolo kvalifikacija

Danče, sudac: Mateo Konsuo (izvrstan)

 

Turčin Danče – Betula Danče        9:5 (0:1, 3:1, 2:2, 4:1)

 

Turčin: Zambata, Pepe, Bena, b/a 2, Veliki Erazmo 1, Stijepo 2, Brena, Braco 3(1), Mark 1, Vlaho vrati se.

Betula: Grba, Vid, Zec, Josip, Ivo, Mario 2, Sandro, Domo, Pop 1, Lučić, Periša, Pavo 2, Munja.

Posljednja izmjena Srijeda, 19 Srpnja 2017 15:41
 

Komentari

avatar rg
0
 
 
Ne znam zašto se iz izvještaja tendenciozno izostavio pljesak svekolike publike, igrača Turčina i Betule (izvan i unutar terena), starijih ljudi, kartaša, male djece s majkama i par Kineza koju su se slučajno zatekli na Dančama, kad je Zambata upisao prvu obranu u 4. četvrtini. Napomenuo bi i da je ukupno imo jednu obranu, što tu prvu čini još i jedinom.
Što se tiče Betule suze su mi radosnice došle na oči kad sam vidio širinu njihove klupe, kao donedavno u Turčina, jedno 10 ljudi.
avatar b/a
0
 
 
kao veliki presidente uspio si opet. samo još da pomladak turčina dođe na utakmice ;)


Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo