Početna Vijesti Ždrijeb SP Kazan: Hrvatska s Rudićem u grupi
Ždrijeb SP Kazan: Hrvatska s Rudićem u grupi PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Vijesti i obavijesti
Autor administrator   
Četvrtak, 12 Veljače 2015 23:35

 

 

Mađari brane naslov iz Barcelone

 

Danas je u Švicarskoj u Lausanne održan ždrijeb skupina za 16. SP u vaterpolu koje se igra 27.7 – 8.8. Hrvatska je bila u prvoj jakosnoj grupi i imala izrazite sreće u ždrijebanju. Iako je to drugorazredna činjenica obzirom da FINA ima nakaradni sustav natjecanja u kojem sve 4 momčadi iz grupe prolaze dalje, u četvrtfinale.

 

 

Reprezentacije su bile podijeljene u slijedeće jakosne skupine:

  1. SRB, MAĐ, HRV, SAD
  2. AUS, KAZ, KAN, ITA
  3. BRA, CG, GRČ, ARG
  4. JAR, JAP, KINA, RUS

 

Nakon ždrijeba to izgleda ovako:

 

Grupa A

Grupa B

Grupa C

Grupa D

HRV

SAD

MAĐ

SRB

KAN

ITA

KAZ

AUS

BRA

GRČ

ARG

CG

KINA

RUS

JAR

JAP

 

 

Nakon grupne faze križaju se 1 – 4 i 2 – 3, i to grupe A i B, odnosno C i D. Dakle Hrvatska bi u osminifinala trebala igrati protiv domaćina Rusije.

 

U skupini smo sa neeuropskim momčadima, jednako kao i na prošlom SP prije dvije godine u Barceloni. Onda smo i u osminifinala (Novi Zeland) i četvrtfinalu (Australija) nastavili taj niz i tek u polufinalu zaigrali protiv Europljana Mađara i izgubili. Kasnije smo dobili Talijana za broncu. Inače, na zadnjih pet SP-a smo najmanje u polufinalu (uz samo jedan ulazak u finale) i sa četiri uzastopne medalje:

 

2005.     - četvrti

2007.     - zlato

2009.     - bronca

2011.     - bronca

2013.     - bronca

 

Prošlo SP je bilo prvo pod novim izbornikom Tuckom. Imali smo posložen ždrijeb kao da ga je sam pisao, ali već u četvrtfinalu smo nadigrani od Australije pod Elvisom Fatovićem. 2-3 sekunde prije kraja Campbell je ostao potpuno sam na stativi sa igračem više, ali je umjesto pobjede pogodio stativu. Inače su Australci imali kroz utakmicu dosta izrađenih situacija koje nisu na kraju izrealizirali. U produžecima smo došli do pobjede.

 

Nakon što pobijedimo Rusiju u četvrtfinalu idemo na par C2 – D3. Dakle vrlo lako opet na Australiju, ili možda Crnu Goru.

Osim nakaradnog sustava sličnu riječ bi mogli upotrijebiti i za određivanje jakosnih grupa. Jedna Crna Gora, inače srebrena od prije dvije godine, nalazi se u trećoj jakosnoj grupi?!

 

Rudić i Fatović nisu imali previše sreće u ždrijebu. Pogotovo Rudić. Jest da je u osjetno lakšoj grupi i sa pojačanjima (totalna glupost kupovanje igrača kao da se radi o klubovima što je također na FINA-i da bolje regulira odnosno spriječi) Perroneom, Vrlićem, Sorom favorit je za poziciju A2. Ali onda ide na jedno od jačih reprezentacija, najvjerojatnije SAD.

Fatović će u teškoj grupi odmjeravat snage sa Srbima i Crnogorcima. Ali i sa eventualnim trećim mjestom ide na najvjerojatnije Kazahstan protiv kojeg je favorit.

Posljednja izmjena Četvrtak, 12 Veljače 2015 23:42
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo