Početna Vijesti Osnovana WWPCA
Osnovana WWPCA PDF Ispis
(1 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Vijesti i obavijesti
Autor Administrator   
Srijeda, 12 Kolovoza 2015 00:19

Nakon što je u Zagrebu 2010. osnovana Svjetska udruga vaterpolskih sudaca (WWPRA), pa zatim na prošlom SP-u u Barceloni 2013. i Udruga igrača (WPO) u Kazanu je prije par dana osnovana i Svjetska udruga vaterpolskih trenera (WWPCA).

 

 

Drago nam je da možemo objaviti osnivanje Svjetske udruge vaterpolskih trenera, ovdje u Kazanu u sklopu Svjetskog prvenstva.

Izvršni direktor Dragan Jovanović prezentirao je viziju, ciljeve i planove:

„Nas cilj je okupiti vaterpolske trenere sa svih strana svijeta kako bi podijeli znanje i iskustva te kako bi podigli nivo naše profesije na jedan viši nivo.“

Petar Porobić, predsjednik WWPCA (World Water Polo Coaches Association) prepoznao je važnost da se ova Udruga osnuje kako bi se okupili treneri koji su svaki dan uz rub bazena.

„Konačno je došlo vrijeme da se organiziramo kao treneri kako bi učili i podupirali jedni druge.“

Ratko Rudić, potpredsjednik WWPCA kazao je:

„Stiglo je jako puno upita sa svih strana svijeta da pomognemo trenerima u njihovom napretku u karijeri. Očekujemo da će se svi ti i još mnogi drugi treneri uključiti u ovu Udrugu i uživati ono što im možemo i imamo za ponuditi.“

Dejan Udovičić, izbornik SAD-a dodao je:

„Ovaj sastanak je prvi korak u jačanju ovog udruženja trenera. Radujemo se suradnji sa svih važnim čimbenicima našega sporta.“

 

Uskoro, u bližoj budućnosti organizirat će se mnoge akcije. Od trenerskih seminara, povezivanja sa nacionalnim trenerskim udruženjima, prezentacije analize Svjetskog prvenstva kao i najave novog sastanka na Europskom prvenstvu za  5 mjeseci.

 

Svi zainteresirani mogu se podrobnije informirati na www.wwpcoach.org.

 

Predsjednik:   Petar Porobić (Crna Gora)

Dopredsjednik: Ratko Rudić (Brazil)

Izvršni direktor: Dragan Jovanović (Kanada)

Članovi:               Alessandro Campagna (Italija), Karl Izzo (Malta), Paolo Malara (Kina), Adel Shamala (Egipat), Dejan Udovičić (SAD), Yiannis Giannouris (Grčka), Adam Wright (SAD), John Vargas (SAD), Quim Colet Genesias (Španjolska), Sergey Drozdov (Kazahstan)

Posljednja izmjena Srijeda, 12 Kolovoza 2015 00:58
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo