Početna Vijesti Jos jedan detalj
Jos jedan detalj PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Vijesti i obavijesti
Autor Administrator   
Nedjelja, 07 Svibnja 2017 23:16

Nakon objave teksta  Mala škola Vlade Kobešćaka dobili smo niz komentara na facebooku, što javno što u inbox pa donosimo jedan koji nam je bio najzanimljiviji:

Ima jedan detalj koji mi je prije 15-ak god ispričao pok. Đuro Kolić, a možda je i vama poznat. Naime, krajem '91., pok. Vlado Kobešćak, kao predsjednik HVS-a, nije htio započeti prvenstvo Hrvatske bez Juga. I učinio je sve da se prvo ratno prvenstvo igra sa Jugom. Znate da je igračima Juga bilo dopušteno, od zapovjedništva obrane, izići iz Grada. Bez treninga, ali ipak su bili dio prvog prvenstva Hrvatske.

 

Pok. Đuro, tada predsjednik Juga, zbog toga uvijek mi ga je neizmjerno hvalio i bio mu zahvalan na takvom njegovom inzistiranju. I zbog toga je uistinu bio velik. Hvala mu, a mislim da se njemu , pok. Vladu, takvo sportsko držanje vratilo u prošloj godini uživajući u uspjehu Vjeka sa Jugom.

Veličina čovjeka je činiti dobro, naročito i kada je tvoj veliki sportski rival u neprilici. Želio sam ovaj dio povijesti podijeliti s vama mlađima koji imate objektivan i iskren pristup sportu.

Za kraj je još važno nadodati da je odlazak Juga u Rijeku novčano pratila Atlantska preko pok. Ante Jerkovića koji je tada bio u predstavništvu u Londonu.

Posljednja izmjena Nedjelja, 07 Svibnja 2017 23:17
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo