Početna Pogled s desna Jadran obranio naslov
Jadran obranio naslov PDF Ispis
(11 ocjena, prosjek: 3.55 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a & mk   
Nedjelja, 03 Travnja 2011 21:21
     Da se uoči Final4-a provelo istraživanje kolike su šanse Novljana da obrane naslov, vjerojatno bi dobili kurtoaznih 10 %, ako i toliko. Ali Novljani potpuno zasluženo slave novi trijumf u Jadranskoj ligi. Danas su opet Tucak i njegova ekipa u potpunosti nadigrali Jugaše.
      Jugaši su očito ušli u utakmicu podcjenjivački i sa stilom lako ćemo. Posebice se vidjela razlika u igri Sandra Sukna. I kad se tako uđe, a protivnik se odvoji onda raste nervoza i ono što inače bez problema pogađaš danas za inat neće u gol. Taj pristup je bio vidljiv i u udarcima Dobuda i Bušlje sa stativa sa igračem više, kao i Sandra Sukna kad je bio sam ispred gola. Sredinom treće četvrtine Jug je imao 1/8 igrača više. A još je i Šćepanović počeo branit nemoguće i vaditi lopte iz rašlji.

     Kretanje rezultata i opise golova možete vidjeti na: http://dance.hr/novosti/1287-vk-jug-co-pvk-jadran-uzivo.html. Prva četvrtina je bila još kako tako dobra, ali u drugoj 0:3 – sva tri gola Jadrana sa igračem više. Do tada je Jadran imao 5/5, a u zadnjim sekundama su zaradili i šestog igrača više, ali pred svojim golom pa nije bilo vremena za akciju. Sandro je u plivanju u trećoj četvrtini uzeo loptu i tako prekinuo 100%-tni učinak Novljana sa igračem više. I zanimljivo do kraj su imali još 3 puta, i sva 3 puta nisu zabili.
     Jedini koji nije podbacio u jugaškim redovima bio je Joković. S već drugim udarcem sam 6-7 metara smanjio jen a 3:6. Nižić je obranio Subotiću sa igračem manje, a na iduću akciju Jugaša sa igračem više Fatović zove time out ne bi li se vratili u utakmicu. Ali Marković iz čista mira s lijevog krila pokušava vratiti na desnog vanjskog, ali dodaje nekome od Novljana. To kažnjava Gojković, golčinom na zonu, pliska prečka u same rašlje. Do kraja treće Jugaši se sa 2 gola – konačno zabijaju sa igračem više (sada 3/10) – prvo Dobud nakon odbijanca i Joković 8 sekundi do isteka za 5:7.
    I onda u četvrtoj opet igrač više za dolazak na -1, ali nakon dobre akcije Joković dodaje par centimetara previsoko čak i za Bušlju na drugoj stativi i nema šuta nego se lopta vraća vani. Ponovno dolazi do Jokovića, ali blok nekoga od igrača Jadrana. Uskoro kardinalna pogreška u obrani Juga u Petar Filipović poslije uplivavanja ostaje sam ko duh i to koristi. I uskoro gol sa vanjske pozicije i drugog Filipovića, Đorđa kroz uši Nižića i utakmica je bila riješena. Jugaši su samo uljepšali sa 2 gola rezultat.

     Prvo ime utakmice je svakako Šćepanović. Samo u 2. četvrtini je skupio 5 obrana i što je zanimljivo svih 5 nakon udarca Jugaša sa igračem više - i to kakvih. Prvo Dobud, pa Bušlje sa 1. i 2. stative, pa Sandro sam ko duh nakon isključenja bez lopte u lijevom krilu, pa dvije obrane sa 2 igrača manje Sandru i Ivankoviću. U biti je tada već prelomljena utakmica. Janović i Gojković su također odlično odigrali. Janović je zabio samo 1 gol, ali je stalno navlačio obranu na sebe što su drugi koristili. I ulazio je puno kao drugi sidrun i iznuđivao izbačaje. Gojković 3 gola, od čega 2 sa stative i onu golčinu izvana.
     Što se tiče jugaša loš i podcjenjivački ulazak u utakmicu je donio nervozu kad se Jadran odvojio u drugoj četvrtini. Sandro nakon onakve partije jučer danas puno slabiji. Bušlje je primio gol sa 2 metra od Petra Filipovića?! Igrač više užasno loš, 4/12 nakon 1/8, a s druge igrač manje isto jako loš (5/5 Jadrana sa igračem više).

Šteta je kad se utakmica za trofej izgubi na ovaj način. Kad daš sve od sebe poslije ti ne može bit toliko žao. Ali kad izgubiš sa ovakvim pristupom, od slabijeg od sebe, protivnika kojega si 7 dana prije s pravim pristupom „razbio 10 razlike“... Ali valjda će ovu utakmicu shvatiti kao opomenu za PH i Euroligu. Iako se trofej ne može vratiti. I iako će se sad povući paralela s lanjskim finalom istih protivnika ne bih rekao da su utakmice bile uopće slične. Jer lani je Jug odigrao izvrsno, možda i ponajbolju utakmicu u sezoni i poslije poraza od ekipe u kojoj su Ivović, Zloković, Janović, Gojković, Jokić, Šćepanović... koji također igraju dobru utakmicu ne možeš prigovoriti na porazu. Za razliku od ove godine.

     Treba spomenuti i suđenje. Od svih ekipa u Rijeci Jadran je imao najlošije suđenje. I danas je bilo dosta loših odluka, ponajprije Štampalije. Bilo je nekoliko grešaka kontra Juga, a nešto više kontra Jadrana. I zapisnički stol je na isteku treće četvrtine uzeo priliku Janovića za šut iz faula.    

Finale Jadranske lige 2010/11.
VK Jug CO – PVK Jadran        7:9 (2:3, 0:3, 3:1, 2:2)
Suci: Margeta (Kranj), Štampalija (Šib)
Jug: Nižić (5), Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 1, Joković 3, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud 1, Popadić - Batina, Obradović 1, Šutalo, Ivanković. Trener: Elvis Fatović.
Jadran: Šćepanović (10), Sekulić, Crepulja, Janović 1, Đ. Filipović 2, Vidović,  Kalinić, Gojković 3, Premuš, Subotić, P. Filipović 3, Kovačić, Andrić, Tešanović. Trener: Ivica Tucak.
Isključenja: Jug 10, Jadran 15 – jednom obostrano (S. Sukno – Premuš) i Jadran 2 puta sa 2 igrača manje
Igrač više: Jug (1/3+0/4+2/3+1/2)= 4/12 (33%), Jadran (2/2+3/3+0/3+0/1)= 5/9 ( 56%)
Kontrafaulovi: Jug 6, Jadran 6
Obrane: Nižić (2+0+3+0)= 5/14 (36%), Šćepanović (1+5+2+2)= 10/17 (59%)
 
 
Posljednja izmjena Ponedjeljak, 11 Travnja 2011 13:47
 

Komentari

avatar pero79
0
 
 
Debakl i sramota... a tako su dobro igrali u zadnje vrijeme, neshvatljivo je ovo danas. E, i nedostajao je Vićan
avatar nk
0
 
 
Nizic ipak nije kriv sto su izgubili. Uz Jokovica jedini koji je zadovoljio. Stampalija je lopov i ulizica. Protiv Jadrana navlaci za Juga a da je Jug igrao sa Primorjem ili Mladosti onda bi navlacio kontra Juga.
avatar mili
-2
 
 
u pogledu sa bazena se činilo da štampalija ne sudi baš dobro Jugu, i da većinu griješi na našu štetu
avatar cattaro
0
 
 
Cestitka novljanima, odusevili su! Pristupom, taktikom, kondicionom spremom...
Prave lekcije iz savremenog vaterpola!
avatar b/a
0
 
 
ne bi baš reko da je nižić zadovoljio, nije pretjerano zaje... ali mogo je bolje reagirat i kod udarca janovića, a i onaj gol kroz uši što mu je dao đ. filipović - nije on baš neki šuter.

nižić je bio u kategoriji onih osrednjih, a nije još (još) nostelj igre da bi se od njega očekivalo da riješava finala
avatar administrator
0
 
 
dodana fotogalerija
avatar riki
+3
 
 
Šćepanović zasluženo najbolji IGRAČ!!! Ako mu ne oduzmu titulu naknadno jer je golman,
avatar b/a
0
 
 
još čekamo bebića da se oglasi, ne bi se ja na mjestu šćepa previše veselio ;)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo