Početna Pogled s desna Janović pobijedio Mladost
Janović pobijedio Mladost PDF Ispis
(11 ocjena, prosjek: 4.27 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Četvrtak, 10 Studenog 2011 00:49

Konačno je stigla i ta Mladost u Gruž što je na tribine privuklo zavidan broj ljudi. Većina piše brojku 1200. S obzirom da je na „Istoku“ bilo 450-500 ljudi, na „Zapadu“ dosta više, možda je čak bilo i više od te brojke. Na kraju, kad je bilo najpotrebnije, kada se u posljednjih 6 minuta lomila utakmica, publika se i probudila i pokušala potaknuti Jugaše na dodatni angažman. Jug je na kraju pobijedio 12:10, a kako i naslov kaže Nikola Janović je daleko najzaslužniji za to.

Utakmica je počela golijadom, prva četvrtina 4:4. Bilo je jako puno pogrešaka s obje strane što se nastavila u nešto manjoj mjeri i do kraja utakmice. Odmah na startu veliki kiks Pavića kojemu je dio publike i prije toga „skandirao“. Joković na desnom vanjskom na 3 sekunde do kraja napada ne šutira, nego gura loptu igraču u nepovoljnijem položaju tj. Sutiću na desnom krilu. Sutić puca plisku u bliži kut, a Pavić ne uspijeva obraniti. Radu okreće rezultat sa dva gola, jedan sa dva metra pored Sutića, a drugi iz rekontre kada Janović nije vidio da Jug ima polukontru 6 na 5 i bespotrebno je ulazio u klinč na dva metra i napravio kontrafaul. Radu koji je kasnio u povratku dolazi sam ispred Vićana i zabija. Pogriješio je i Jugaš koji je imao loptu u rukama kad je suđen kontraprekršaj, trebao je loptu baciti u kut terena i to prema svome golu i tako prisilit Radua da izgubi povoljnu poziciju. Taj bi Jugaš dobio izbačaj (tek je početak utakmice i nitko još nema osobnu), ali bi tako spriječio laganu realizaciju 1 na 0. Do kraj četvrtine se igralo gol za gol s time da je Mladost stalno vodila, a Jug stizao rezultat.

Posljednje vodstvo Mladosti je bilo na početku druge četvrtine kada je Pavičić zabio za 4:5. Pucao je plisku na zonu sa srednjega, ali lopta se nije odbila nego samo klizla po vodi i prevarila Vićana. Inače do tada je sve skupa bila samo jedan golmanska obrana, i to Vićanova. Rezultat okreću Joković i Marković sa igračem više, s time da je Marković nakon isključenja nekog Mladostaša nad Dobudom u plivanju u napad došao 1 na 0 na Pavića.

Na samom početku treće četvrtine gol Jokovića „iz igre“. Iskoristio je činjenicu da ga je čuvao Luka Bukić, uzeo dobru poziciju na vanjskom. Pavić se ljutio na mladog suigrača. Po prvi put je netko poveo sa 2 razlike, 7:5. Imali su Jugaši napad i za +3, ali uskoro opet dvije velike greške u obrani. Prvo Bušlje dobiva izbačaj na uplivavanje Udovičića (uopće nije bio izbačaj), a onda udara nogom ispod vode Vanju što sudac vidi i opravdano sudi peterac. To je već drugi peterac na sličan način. Prvi put Joković, još u prvoj četvrtini, nije vidio da je on isključen (također nije napravio ništa što bi suca nagnalo da sudi izbačaj) i diže ruku u blok što je automatski značilo peterac. Oba je realizirao Letica. Uskoro opet pogreška u povratku u obranu, loše preuzimanje i Mallarach zabija sa krila za novo izjednačenje. U zadnjem napadu, samo par sekundi do kraja, Janović zabija sa igračem više. Iako je imao čovjeka na sebi i već je bio u spuštanju nakon 2-3 cima, pogodio je same rašlje. Vidjelo se da je on opasniji u šutu i kad mu je čuvar na ruci, nego većina drugih Jugaša i kad su sami.

Zadnja četvrtina počinje nevjerojatnim promašajem Pavlovića. Lopta je došla do Vranješa na desnom krilu, Pavlović se oslobodio Letičinog zagrljaja i Tiho mu potpuno samom dodaje na drugu stativu. Pavlović jest ležao na leđima, ali je svejedno mogao puno bolje šutirati. A još je više zasmetala nonšalancija i pri šutu i poslije kad nije ni pokušao dohvatiti odbijanac . Opet je krenula polukontra Mladosti, Marković umjesto da preuzme Radua, čuva vanjskog igrača pa Pavlović kao posljednji u povratku ne uspijeva pokriti i Rumunj zabija treći gol za 8:8. Sva tri nakon velikih Jugaških pogrešaka. Janović zabija preostala 2 gola na utakmici, prvo nakon još jedne kardinalne pogreške Pavića. Šut iz nekakvog poluokreta u bliži, ali opet ono što bi i juniorski golman morao braniti Pavić propušta u gol. Kasnije još i peterac. Kobeščak je na 9:8 propustio zvati time out kada je u tranziciji zaradio igrača više. Kasnije ga je na 10:8 zvao kada su mu igrači već bili postavljeni i manje im je trebala minuta predaha.

 

Janović 5 golova i 4 izborena isključenja

Osim šuterskog učinka Janović je u prvom poluvremenu zaradio 4 izbačaja (nisam siguran, mislim da kasnije nije više nijedan) ulazeći kao drugi sidrun. Zabio je posljednja 3 gola Juga na utakmici, riješio je pitanje pobjednika. Nekoliko puta je zaradio ovacije gruškog bazena. Odigrao je stvarno odlično i izvukao lošu igru suigrača i osigurao nova 3 boda.

Osim njega izdvojio bi još i Vićana. Nije branio spektakularno, ali je, posebice nakon Pavičićevog gola početkom druge četvrtine, ulijevao potrebnu sigurnost u igru obrane. Doduše, nasuprot nije imao baš neke zavidne šutere. Dosta puta je i blok ispred njega već zaustavio udarac.

 

Brojne greške Jugaša

Jugaši su kolektivno odigrali loše. Gotovo svaki je imao bar pogrešku dvije i kad se to zbroji dođemo do velikog broja. Tako je Sutić sa igračem više loše dodao na stativu, kasnije je još jednom loše šutirao, primio je gol iz dva metra. Vranješ je jako loše pucao sa krila sa igračem više. Joković je skrivio peterac, nekoliko puta se nije odlučivao na šut iz povoljne situacije, dosta povoljnije od one u kojoj bi morao šutirati igrač kojemu je on dodao. Pavlović nije zabio ni kad je bio sam, i sa dovoljno vremena, ispred Pavića. Marković je, kao i Karač, bezopasan sa lijevog krila sa igračem više – nastavlja se velika Jugova boljka iz prošle sezone. Nekoliko puta su loše šutirali, još je i Marković propustio preuzet Radua u obrani i ostavio ga samog na dva metra. Bušlje je skrivio peterac jer se osvećivao Udovičiću za neki udarac kojega je prije toga primio. Također je sa igračem više, kada se izvukao na 3-4 metra sa druge stative, i bio toliko sam da je mogao i zacimat, promašio, tj. pogodio prečku. I Janović je jednom u polukontri dodavao na krilo bez da je pogledao pa je Mallarach (koji je doduše bio tamo gdje nije smio bit s obzirom da je Mladosti imala igrača manje) presjekao loptu. I kad se sve ovo, a i sigurno sam ponešto zaboravio, zbroji dolazimo do najmanje 13 što većih što manjih grešaka. A ako još dodamo užasnog igrača više, stvarno iritira koliko sporo lopta ide oko zone, dolazimo do činjenica o jako lošoj igri Jugove momčadi.

 

Udovičić i Pavić negativne perjanice

Njihova je sreća što je s druge strane bilo dosta pojedinaca koji su igrali podjednako loše, ako ne i lošije. Dio njih jednostavno i ne zna i ne može bolje. Tako je Bebić bio loš u obrani u pojedinim situacijama – jednom se Kobeščak toliko derao na njega da sam mislio da će ga i udarit Wink. Promašio je kontru 1 na 0 (špric preko gola) i još nekoliko loših udaraca. Ipak, s obzirom na reputaciju, i ugovor, daleko najlošiji bio je Udovičić. Šutirao je najmanje 7 puta za 0 golova (popio je bar 3 bloka). U napad je uglavnom plivao sporo, i iz skoro svakog poteza se vidjelo da igra preko volje. Više nego očito je da i dalje smatra, što je nedavno rekao, da on nema s kime u Mladosti igrat. Kada mu suigrač ne doda loptu kada je u dobroj poziciji onda ga počasti s par riječi i sljedećih nekoliko sekundi niti ne sudjeluje u napadu.Tek je bio agilan u onim svojim guranjima i potezanjima, a loši suci su mu to samo jednom sudili kao kontrafaul.

Pavić je također među plaćenijim igračima svoje momčadi, a učinak mu je bio na Udovičićevom nivou. Skupio je 4 ili 5 obrana od čega 2 na samom kraju, kada je Jug igrao da prođe vrijeme. Osim dva pacerska gola, zabrinjava (s obzirom da ga Rudić forsira) i činjenica da je on i kod dobrih i preciznih udaraca ponekad toliko daleko od lopte, da se čini da pliva po golu, umjesto da se golmanski kreće lijevo desno.

 

Jako loše suđenje

I za kraj suci. Odavno nisam vidio lošije suđenje u kojem se nije kralo za jednu ekipu. Sudili su Španjolac Iniesta i Talijan Riccitelli. Kobeščak je, što se vidio u ovom videu dubrovniktv.net, kao jedan od razloga za poraz naveo to što je jedan sudac bio tendenciozan, a za drugog je rekao da ne zna sudit.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Izjave Janovića i Kobeščaka nakon utakmice

 

Bio je sigurno vruć odmah nakon utakmice, ali je za ovo drugo potpuno u pravu. S obzirom da ne prepoznajem koji je od ova dva suca koji, pretpostavljam da je ovaj koji ne zna sudit, i sa čime se u potpunosti slažem, Iniesta. Jer za Riccitellia sam ipak već čuo, pa i sudio je finala PH i nije bio baš toliko loš kao jedan od ove dvojice večeras koji ne zna osnove pravila odnosno nema niti malo osjećaja za igru. Drugi je također imao niz loših prosudbi, ali ne na tako osnovnom nivou. Ali broj grešaka kontra jedne i kontra druge ekipe je bio ujednačen pa se ne može reći da je bilo tendenciozno. Vjerojatno je Kobeščak mislio na nesrazmjer akcija sa igračem više (12 – 4), ali to i jest realan prikaz i kvalitete igrača i prikazanoga. Em Mladostaši nisu imali nekoga poput Janovića tko bi radio probleme ulazeći kao drugi sidrun, em ima dosta lošije bekove, em mu je dosta igrača obrambeno loše, em su Jugaši igrali dosta plitku zonu i puštali Bebića, Pavičića, Leticu i ostale da šutiraju. Zašto bi broj izbačaja morao biti jednak?

2. kolo Lige prvaka
Jug Croatia osiguranje – HAVK Mladost 10:8 (4:4, 2:1, 2:2, 2:1)
Suci: Riccitelli (Ita), Iniesta (Špa)
Jug: Vićan, Vranješ, Sutić 1, Janović 5(2), Joković 2, Pavlović, Marković 1, Bušlje, Karač, Dobud, Macan, Obradović 1, Goreta. Trener: Fatović.
Mladost: Pavić, Radu 3, I. Milaković, Letica 2(2), Pavičić 1, Vukičević, Udovičić, K. Milaković, Bebić, Gagulić, Hinić, Mallarach 2, Bukić. Trener: Kobeščak.

Osobne pogreške: Jug 8, Mla 15
Peterci: Jug 2/2, Mla 2/2
Igrač više: Jug 3/12 (25%), Mla 0/4 (0%)
Jug je imao 2 peterca +12 akcija sa igračem više + 1 put je petercu prethodio izbačaj = 15 osobnih pogrešaka Mladosti
Mladost je imala 2 peterca + 4 igrača više – 2 puta je petercu prethodio izbačaj = 8 osobnih pogrešaka Juga

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 27 Studenog 2011 02:17
 

Komentari

avatar nk
+1
 
 
Jug los Mladost jos gora. Jedino je borbenost igraca bila na nivou. Sreca je da Jug ima danas jednog igraca koji ima muda potegnuti kad se svi drugi useru od straha. Tiho i Karac su za penziju a Pavlovic se do sada nije pokazao kao pojacanje.
avatar Marga
0
 
 
Još jedna velika pozitiva Janovića je da je jedini ubrzavo loptu oko zone i na igrača više dok su drugi očito tako fizički nespremni da su samo hvatali zrak. Sutić mora reducirat greške kao i Marković, dok Dobud nema alternativu jer je Pavlović dokazao da nije taj kalibar. Za nastavak sezone treba puno jače stisnut i u obrani, ako se misli parirat najjačima. Sreća pa Mladost stvarno igra loše, bez vizije i sa ogromnom razlikom između prvotimaca i zamjena. Koncentrirani Jug je ovo trebo dobit kao u Zagrebu. Kao što "nk" kaže dosad su Tiho i Karač bar čupali u obrani a sad ni to, stvarno penzija.
avatar zambata
0
 
 
dobra utakmica zbog rezultatske neizvjesnosti, ali da se ne griješi sve bi završavale 0:0.
Jug je ipak jači nego lani za točno onoliko koliko je pojačanja doveo, osim eto janović i sukno su tu negdje. Tu skidam kapu G. Suknu, uvijek je znao dovesti dobrog igrača, sjetimo se smodlake, potez karijere za njega i za jug!
Pavlović je dobar igrač, proigrat će on, još je relativno početak sezone. Karač na zalasku karijere, ali neusporedivo bolji od I. sukna. Sad je reprezentativac, a kad je bio najbolji nije ga se zvalo! Tiho nije toliko pao jer on daje onoliko koliko i prije, odličan asistent(dodavanje pavloviću), obrana, pregled igre, ali bi mu DEKLARATIVNO trebalo zabranit šut! O janoviću ne treba puno, tu se svi slažemo, osim torcide mokošica, samo mi je žao što takav igrač nije prije došao u juga, a znamo svi da je bilo interesa prije 10-ak god.
avatar vaterpolo je glup sport
0
 
 
Pavlovic je kvalitetan sidrun, a za drugog sidruna je extra kvalitetan....

U nastavku sezone će svi vjerojatno odvajati Janovića tako da će ostali morati bolje šutirati
avatar b/a
0
 
 
pročito sam dosta komentara gledatelja koji su jako zadovoljni utakmicom. složio bi se s dijelom što se tiče borbenosti, ali mora se igrat kvalitetnije. pogotovo izbacit neke greške kojima je uzrok nonšalancija, poput onog promašaja pavlovića, pa i bušlje sa stative. ali da je jug odigro kvalitetnije završilo bi 6 razlike pa bi ljudi rekli da su pobjedili jer je mladost loša. ovako je bilo neizvjesno skoro do kraja iako je jug imo rezultat pod kontrolom.

što se tiče pavlovića nedavno je reko da nije navikao biti drugi sidrun i da se mora još malo prilagodit novoj ulozi. karač je lošiji nego lani u mladosti, može on bolje bez obzira na godine, posebice sa igračem više, kad zavrne iz zgloba.
avatar Hrvoje
0
 
 
Sto mu to znaci da se nije navikao bit drugi sidrun? Sidrun je sidrun. Nije da ga je prebacio na desnog vanjskog pa mu je sad sve cudno.
avatar b/a
0
 
 
http://www.jug.hr/novost.php?id=1476
avatar Provokator
0
 
 
Sad kad krenu utakmice protiv manje atraktivnih protivnika doc ce i to na normalu....Mladost, Primorje, Recco, pa i Mornar kao lider u tom trenutku su ipak atraktivniji nego ovi sto slijede...
avatar b/a
0
 
 
je, ali opet bilo je više ljudi ove godine na primorju u obicnom kolu na pocetku sezone, nego na finalima PH - i to skoro duplo vise.

hrvoje, nije tolika razlika kad da je posto vanjski, ali isto je razlika kada si prvi sidrun i igra je koncipirana na tebe, kad igraš 3 četvrtine onda i ako pogriješiš ili loše odigraš 5 puta, a recimo izboriš peterac i daš gol onda svi kažu da si odigro vrhunski. a ako igraš četvrtinu i po onda imaš manje vremena dočekat grešku protivnika, i ako ti još pogriješiš trener te vadi vanka. uzmi primjer premuša, u jadranu je bog i vrlo često zabije i po dva gola sa dva metra (utakmica protiv mladosti, cijelo prvo poluvrijeme se nije vidio, pojeli su ga i to ne baš pretjerano kvalitetni bekovi mladosti, a onda im je zabio 2 gola sa dva metra i jos jedan sa stative u par minuta. igra koliko izdrzi, bar 3 četvrtine. a kad je bio u mladosti, i u reccu, gdje je bio drugi sidrun, nije ga bilo za vidjet.
avatar Provokator
0
 
 
Na kraju se mrtvi broje...a i zanima me kako su dosli do ovog broja. Jesu li uzimali brojeve iz novina ili?
avatar nk
0
 
 
Pa kad je to Pavlovic u Primorcu pored Steinmeza bio prvi centar. Mozda zadnju sezonu kad je ovaj bio ozljeden a Primorac marginalna ekipa.
avatar b/a
0
 
 
koliko ja znam nije broj iz novina jer su du novinari rijetke biljke koje umanjuju broj gledatelja na pojedinim utakmicama - dok recimo na nogometnim stadionima stave i po 30 - 50 % više 8ili na manjim posjetama i više u postotku), ili bauer u zg-u zna napisat da je bilo i više ljudi nego ih stane na bazen - slučaj i na savi i sad nedavno u utrini

što se tiče pavlovića, on je i kad je stenmetz bio zdrav uvijek, bar što sam ih ja gledo, a gledo sam ih dosta, kretao u prvoj postavi. ali tu nije bilo podjele na prvog i drugog, igrali su podjednaku minutažu. s time da se stenmetza dosta više čuvalo u nekim manje bitnim utakmicama, pa je tu pavlović uglavnom imao veću minutažu. sad se ne možereć da je ravnopravan sa sa dobudom. ali i neovisno od toga, što su rekli poviše, on je za drugog sidruna izvrstan. pa prije sa semanom protivnik bi u periodima igra kad je on u igri mogao igrat skoro stalno presing. pavlović dosta brzo uzme prednju poziciju i prisili protivnika na zonu tako da po tom pitanju nema prevelike razlike u odnosu na dobuda (a to je najvažnije), jos samo mora malo više izbačaja zarađivat i to je to što se traži od njega. još je malo pretrom
avatar nk
0
 
 
Sve to stoji ali Stenmetz je po meni daleko bolji centar od Pavlovica i igrao je vise u kljucnim utakmicama Primorca. Neka ga puste i u Juga da u tkz manje vaznim utakmicama ima vecu minutazu i tako odmaraju Dobuda a njemu daju priliku igrat i napravit nesto konkretno
avatar b/a
0
 
 
je, bolji je stenmetz i meni, ali u pravilu, ni u najjačim utakmicama, nije igrao više, ili značajno više. upravo po tome je primorac bio specifičan u te 2-3 sezone što su bili među najjačim klubovima u europi, što je u njih i 13. igrač imao značajnu minutažu i u najjačim utakmicama. recimo šetka je jedan period bio taj 13,14 igrač i kad bi bio u sastavu igrao bi po četvrtinu - četvrtinu i po. a oni koji su najviše igrali skoro nikad ne bi igrali pune 3 četvrtine. i tako su sa kvalitetnom klupom držali jak i jednak ritam kroz cijelu utakmicu.
avatar cattaro
0
 
 
Pavlovic je svaku utakmicu koju je igrao u Primorcu pocinjao. Da li je to tako bilo u ugovoru ili je to bila taktika - ne znam, ali tako je bilo sve 3 sezone dok su on i Stajmnec bili zajedno u Primorcu (uz napomenu da je Pavlovic u Primorcu bio 4 godine i da mu je ona prva po meni bila daleko, daleko najbolja).
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo