Početna Pogled s desna Nastavljen niz
Nastavljen niz PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Utorak, 16 Svibnja 2017 00:27

 

Jug je i večeras uvjerljivo s 11:4 pobijedio Mladost i sada ima niz od dva kupa, dva prvenstva, dvije regionalne lige, Ligu prvaka i europski superkup; dakle 8 trofeja u nizu. Zadnji put su igrali neko natjecanje, a da na kraju nisu podigli pobjednički pehar, Ligu prvaka kada ih je Primorje 29. svibnja 2015. zaustavilo u polufinalu.

 

 

Jug sada ima 36 naslova prva države od čega 13 Hrvatske, 14 kupova, 4 Lige prvaka, 3 Jadranske lige, 2 Superkupa i 1 LEN kup; ukupno okruglih 60 naslova. Ovaj, jubilarni, bio je jedan od najlakših do kojih je ovaj klub došao. 3 lagane pobjede protiv Mladosti s ukupnom gol razlikom od 31:11. Da je trebalo bilo bi i 45:5. Eto i danas je Jug na kraju pustio 2 gola, a i trener Kobešćak je kroz utakmice u zadnjim četvrtinama dozirao nastupe vodećih igrača.

 

Jug je ponovno odigrao s dosta pogrešaka u napadu. Od problema u realizaciji igrača više kroz pune tri četvrtine, preko tri neiskorištene kontre, do nekoliko neiskorištenih zicera sa dva metra. Jugu se to ponavlja kroz već sada duži period i za predstojeći final6 s kojim završava sezona, morali bi popraviti taj segment igre. Šteta bi bila da takav dugi period teško ponovljivih utakmica, uspjeha, odnosno cijeli ciklus od zadnje dvije godine ne zaokruže s još 3 vrhunska nastupa. Jasno, igrat će se protiv vrhunskih momčadi, ali bi bilo šteta da eventualni poraz dođe zbog manjka koncentracije u realizaciji. Jer po igri u obrani se vidi da je trud maksimalan.

 

Jug je danas zabio u prva dva napada – Perrone nakon odličnog uplivavanja i odbijanca te Joković na zonu s desnog vanjskog. S druge strane Mladost je imala u prva tri napada igrače više. Prvog je realizirala preko Pavičića sa stative nakon asistencije Bukića s krila. Do kraja utakmice bez gola s igračem više iz idućih 7 akcija. Nakon efikasnog početka više nema golova u prvih 8 minuta. Najbliži golu bio je Lončar koji je ostao potpuno sam na stativi s igračem više, ali ga Joković iz lagane situacije malo prebacuje. Istaknuo bih dva obrambena poteza, prvo Garcia koji po n-ti put u obrani na vanjskoj poziciji uzima loptu bez faula i to igraču kojega on ne čuva (kao krilo u obrani oduzima loptu vanjskome). S druge strane Zović je opet pokazao visoki iskok u obrani; odlično je presjekao Fatovićevo dodavanje s igračem manje.

Na početku druge četvrtine Paškvalin je okrenuo Benića za peterac kojega zabija Zović za 2:2. Bilo je to nakon minute i po igre u ovoj četvrtini i Mladost do pred sami kraj, točnije 20:37 minuta nije zabila. S druge strane Jug je napravio seriju od 9 golova pa je poveo 11:2.

Do kraja ove četvrtine Jug je preko Garcie udarcem iz faula s 5 metara te Obradovićevim odličnim udarcem s igračem više poveo 4:2. Bila je to prva realizacija iz pete prilike. U ovoj četvrtini u jednom plivanju u napad pukla je arkada Zoviću. Očito je dobio nekakav udarac, slučajan ili ne, od Macana koji mu je bio najbliži u tom trenutku. Suci, a ni nitko drugi nije vidio što se točno dogodilo. Nije bilo nikakvog komeškanja.

 

Jug je propustio kontru 4 na 3 – loš udarac Lončara u blok, 1 na 0 Garcije jer je Bijač loše dodao loptu, odnosno Vićan odlično isplivao te 2 na 1 Perronea i Fatovića jer Perrone nije šutirao, a Fatović je na kraju lijevom rukom pokušao, ali preko gola.

Promašio je i Vrlić zicer kada je dobio loptu na ruku, ali mu je prilikom pokušaja udarca ispala. Malo iza toga šraubu, koja je išla previše po sredini,  zaustavlja mu Vićan. Jug i u ovoj četvrtini zabija 2 gola. Perrone je zabio s krila s igračem više kada je odlično provukao loptu pored bloka i Vićana. Zabio je i Macan sa stative nakon dobre akcije u kojoj je ostao sam, a Garcia mu je dodao s krila.

Jug je i do tada, a i još do kraja utakmice imao nebrojeno puno blokova. Mladost je do zadnje 2 minute zabila samo 2 gola, a Bijač je imao samo 4 obrane jer lopte uopće nisu stizale do njega. Zabio je i Marković s krila s igračem više. Slijedi bomba Obradovića na zonu sa srednjeg vanjskog kada je Paškvalin izrazito loše držao blok, a još k tome nije ni izašao na protivnika. Vićan mu je jasno prigovorio. Napad iza Paškvalin se uopće ne vraća u obranu već ostaje s Obradovićem na centru. Jug ima više prostora i na 5 na 5 lopta lakše dolazi do sidruna koji zarađuje igrača više, a Joković zabija. Naljutilo je to Vićana koji odmah sugerira Štritofu koji vadi danas jedinog sidruna u momčadi na klupu. Uskoro još jedan izniman udarac i atraktivan gol Obradovića, koji je pokazao da je rame opet spremno nakon ozljede u zadnjem kolu regionalne lige. Tucak, koji je sve pratio s tribina, možda se prisjećao nekih detalja s utakmice protiv Srbije u finalu u Riu kada bi ovakvi potezi zlata vrijedili.

 

Nakon što je Lončar zabio iz kontre 1 na 0, Mladost je preko Biljake kao sidruna i Zovića na nepostavljenu obranu, zabila 2 gola za „uljepšavanje“ poraza za konačnih 11:4.

 

Paškvalin je imao tih propusta na kraju, ali se dosta dobro borio. Zaradio je peterac i još 4 igrača više. Iako je jedan bio klasički kontrafaul jer je rukama, laktima, u svom stilu, veslao preko vode prema Macanu. Ali je uz Vićana jedini zaslužio prolaznu ocjenu. Vićanu je ovo možda bila i zadnja utakmica u karijeri. Branio je fenomenalno za čovjeka koji ima 41 godinu. Skupio je 11 obrana, niz jako dobrih.

 

Kod Juga Obradović s 3 gola iz 3 udarca uz zarađenog igrača više kada je ušao kao drugi sidrun. Nitko se više nije previše istaknuo, svi su bili solidni. Dosta veliku minutažu imao je i Pavličević, a nije skrivio nego jedno isključenje. Doduše trebao je još jedno pred kraj, a ne dozvoliti udarac. Bilo je ovaj put kontri, ali samo jedna od 4 realizirane. Ipak, morat će se tempo igre dići na viši nivo za final6.

 

Igralo se u ponedjeljak u 1800 zbog prijenosa na AreniSport. Na tribinama je bilo oko 800 gledatelja, ali to je tema za jednu drugu priču. Među njima nije bilo ni predsjednika saveza, ni Izvršnog direktora koji po statutu rukovodi radom saveza.

 

Jug Croatia osiguranje – HAVK Mladost                               11:4 (2:1, 2:1, 2:0, 5:2)

Suci: Nenad Periš i Joško Prančić.

Jug: Bijač (4), Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 2, Garcia 1, Marković 1, Ivanković, Pavličević, Perrone 2, Benić, Obradović 3, Popadić, Vrlić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Mladost: Vićan (11), Bukić, I. Milaković, Zović 2(1), Biljaka 1, Mardešić, Vlahović, Lazić, Pavičić 1, Paškvalin, Valečić, Bašić, Marcelić. Trener: Ratko Štritof.

Osobne pogreške: Jug 9, Mla 11

Igrač više: Jug  (0/2+1/3+2/4+2/2)= 5/11 (45%), Mla (1/3+0/2+0/1+0/1)= 1/8 (13%)

Peterci: Jug - , Mla 1/1

Obrane: Bijač (3/4+1/2+0/0+0/0)= 4/6 (67%) + Popadić (-,-,-,0/2)= 0%, Vićan (4/6+4/6+2/4+1/6)= 11/22 (50%)

Golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

Jug:

Lončar: 4iv,

Vrlić: 3 iv

Fatović, Obradović i Macan: po 1 iv

Mlad:

Paškvalin: 5m + 4iv

Biljaka: gol

Vlahović, Milaković, Zović: po 1 iv

Posljednja izmjena Utorak, 16 Svibnja 2017 00:30
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo