Početna Pogled s desna [FINAL6] Četvrtfinalni dan repriza finala
[FINAL6] Četvrtfinalni dan repriza finala PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Četvrtak, 25 Svibnja 2017 10:48

 

Danas kreće završni turnir Lige prvaka. Otvaraju ga Jug i Olympiakos, u 19 sati koji su tako dobili čast da otvore novo izgrađenu Dunav Arenu. U 20:30 igraju Eger i Brescia.

 

 

Valjda samo u Budimpešti koja je kad sam zadnji put prije 15-20 godina čuo taj podatak imala čini mi se 19, 50-metarskih bazena, moguće da se izgradi ovakvo zdanje. U sklopu Arene se osim glavnog nalaze još 2 bazena olimpijskih dimenzija.

Čast da uđe u povijest kao prvi događaj u ovom zdanju dobio je final6 Lige prvaka, a prva utakmica bit će ona između Juga i Olympiakosa. Po svemu sudeći očekuje nas još jedan dvoboj u koje će za pobjedu biti dovoljno 6 golova. Lani u finalu završilo je 6:4. 4 gola Olympiakosa zabili su Gounas, Vlachopoulos, Fountoulis i Mourikis. Prva dvojica otišla su u Italiju ove sezone, vođa momčadi Fountoulis se ozlijedio u polufinalu kupa prošli vikend i nije igrao finale koje je na kraju osvojio Vouliagmeni. Njegov nastup danas i dalje je upitan.

Osim obrane što je svima iz rezultata i očekivanja jasno, Olympiakosovu igru nose dva odlična sidruna. Mourikis bi mogao biti vaterpolski Cristiano Ronaldo. Ne po jakom udarcu, visokom odrazu ili postojanoj frizuri, već po činjenici da jako puno glumi tijekom igre. Ako bude prilike obratite pozornost koliko ovaj inače odlični igrač provede vremena pod vodom, ali ne zato jer njega bekovi više tope nego druge. Oba sidruna su odlični i u realizaciji „iz igre“ i stative, osim što jako dobro uzimaju poziciju i prisiljavaju obranu na skupljanje u zonu.

Ono što su igrači Olympiakosa najbolje po meni radili prošle sezone bio je igrač manje. Bili su iznimno pokretljivi tako da jugaši nisu uspjevali izraditi čiste situacija. Ako se dobro sjećam, čini mi se da su jugove stative možda trebale malo drugačije kretnje kako bi razbile kompaktnost te obrane. U modernom vaterpolu, najvažnije je s igračem više kako se kreću igrači na stativama. Ne samo da se oni oslobode za realizaciju, već na taj način prisiljavaju igrača koji drži blok da bude bar 5 cm više lijevo ili desno u odnosu na ono gdje bi trebao biti. S druge strane, Jug je bio još i bolji jer je Oly imao samo 2/10 (20%), prema Jugovih 3/11 (27%).

Sve te igrače više Oly je zaradio preko sidruna, Mourikis 4 (uz jedan gol) i Kolomvos 5. S druge strane cijeli turnir, pa i samo finale briljirao je Lončar. Čak 7 igrača više uz izboreni peterac. Vrlić je dodao 3 igrača više. Tako da su obje momčadi bile disciplinirane i nisu radile izbačaje u plivanju ni na vanjskim pozicijama.

 

Kako je Garcia u najavi istaknuo, niti jedna niti druga momčad neće biti nervozne ako opet budu imali sličnu realizaciju jer znaju da mogu jako puno toga obraniti na čelu s dva odlična golmana Pavićem i Bijačem. S jedne strane vođa momčadi Fountoulis, s druge Perrone. S jedne strane „bombarder“ Janović s druge Obradović. Genidounias i Mylonakis „glume“ ljevake, a Joković i Garcia ljevom rukom daju prednost i u taktičkom i u realizatorskom smislu. Ntoskas i Espanol pariraju na lijevoj strani Fatoviću i Markoviću. Ovo nabrajanje imena treneri Vlachos i Kobešćak trebaju uskladiti u momčad koja će biti u stanju iskoristiti tih par cm prostora koje se otvore.

Najbolji primjer je 4. gol Juga lani. Igrača manje je Olympiakos opet izvrsno odigrao iako je lopta dosta dobro kružila oko zone. I kad se isključeni igrač već vratio u teren, skoro je i ulovio Garciu, on je dobio loptu i na prvu šutirao u bliži. Paviću je nedostajalo samo 2-3, možda 5 cm da i ovo obrani jer je rukama bio na lopti, ali u prstima nije bilo dovoljno snage da je zaustavi.

 

Do jučerašnje presice nije mi bila poznata činjenica da je Hrvoje Koljanin pomoćni trener Olympiakosa. Velika je to čast da je kao mladi trener dobio priliku raditi u ovako velikom klubu koji je sada na vrhuncu svoje moći, a i prilika da uz Vlachosa i vrhunske igrače brzo napreduje.

 

 

 

U drugom četvrtfinalu igraju Eger i Brescia. Da ne dužimo slijede prijavljeni sastavi:

 

 

 

Posljednja izmjena Četvrtak, 25 Svibnja 2017 11:17
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo