Početna Pogled s desna [LIGA PRVAKA] Barceloneta i Olympiacos podijelili bodove
[LIGA PRVAKA] Barceloneta i Olympiacos podijelili bodove PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor Roberto   
Četvrtak, 26 Listopada 2017 00:07

Barceloneta – Olympiacos 7:7 (1:1) (2:1) (1:1) (3:4)

Suci: Voevodin (RUS), Margeta (SLO)

Igrač više: Barceloneta 4/9, Olympiacos 2/8

Peterci: Barceloneta 1/1

Barceloneta: Lopez Pinedo, Famera, Grandos, Munarriz, Vrlić, Larumbe 1, Paul, Fernandez 1, Tahull, Perrone 2 (1/1), Mallarach 3, Bustos, Linares. Trener: Martin

Olympiacos: Pavić, Mylonakis, Delakas, Genidounias 1, Fountoulis, Bušlje, Dervisis 2, Nikolaidis, Mourikis 2, Gounas 1, Argyropoulos, Obradović 1, Galanopoulos. Trener: Vlachos

 

 

Zanimljiva utakmica na startu ovosezonske Lige šampiona dva kluba koja su nekoliko godina unazad u samome vrhu klupskoga vaterpola. Glavna pojačanja i jednih i drugih (Perrone – Barceloneta, Obradović – Olympiacos) pokazala su da će igrat veoma značajne role u svojim klubovima, od Vrlića se to također očekuje kod Španjolaca dok je Mourikis solidno funkcionirao na centru, te se odlazak Kolomvosa iz grčkoga šampiona nije toliko primjećivao naročito jer su se na 2 metra mogli često videti Obradović pa čak i Bušlje. Budući da je sezona tek krenula i od jednih i drugih se može očekivat napredak u igri. Kao i ko zna koliko puta do sada, kada je na klupi jednoga od rivala Vlachos, ne može se očekivati ništa drugo do utakmice sa malo golova te uglavnom neizvjesne do same završnice.

 

Tako je bilo i ovoga puta, nakon početnoga vodstva gostiju preko Mourikisa na asist Obradovića Barceloneta brzo poravnava dijagonalom Perronea te početkom druge četvrtine stiče prednost sa igračem više, pri čemu Perrone ovaj put asistira Mallarachu za 2:1. Od tada pa tamo negde do polovice poslednje četvrtine Barceloneta uglavnom vodi ili je poravnano te deluje da kontroliraju utakmicu, posebno ako se uzme u obzir da Olympiakos svoje golove daje bez nekih akcija (Dervisis sa desnog vanjskog, Gounas sa 9 metara) pri čemu igrača više ne koriste prve tri četvrtine, istina imali su za to vreme 4 pokušaja. Na drugoj strani kod domaćih nakon još jedne odlične asistencije Perronea, Fernandez zabija sa 2 metra, a Mallarach najzad malo poboljšava realizaciju svoga tima sa igračem više (na kraju treće četvrtine 2/6) pri čemu je glavni problem domaćima bio jako teško dostavljanje lopte na 2 metra unatoč nevelikoj pomoći koju su na beku imali Bušlje ili Dervisis.

 

Dakle, iako se činilo da Barceloneta kontrolira utakmicu, u poslednju četvrtinu ulazi sa mršavih 4:3. Također, iako Olympiakos obično svoje napade igra strpljivo i do kraja, u nekoliko navrata je pokazao da itekako zna i promjeniti ritam, ubrzati, to se videlo kod pomenutoga gola Dervisisa, i napad prije toga kada je Mourikis izborio poziciju, ali nije bio precizan šraubom, točnije mu je Lopez obranio.

Tako i početkom zadnje četvrtine, najzad sa igračem više Genidounias sa levoga krila parabolom poravnava na 4:4, a potom nakon brzog isplivavanja Dervisis donosi drugo vodstvo Grcima na 5 minuta prije kraja. Mallarach drži domaće svojim trećim golom, isto iz situacije sa igračem više. Inače je u zadnjoj četvrtini svirano čak 7 izbačaja, plus jedan peterac (u prve 3 tek 10), a nije da su suci nešto zaoštrili kriterij no su prije obrane bile oštrije što je kraj bio bliži. Elem, nakon 5:5 na 4 minute do kraja slijede u minuti i pol dva gola Olympiacosa, najprije Mourikis iz drugoga puta najzad pogađa sa stative, akcije koju su gosti traljavo izvodili ranije u nekoliko navrata. Perrone je izblokiran kod igrača više za Barcelonetu, a potom i najlepši trenutak utakmice kada je Obradović igrajući centra (mada na nekih 5 metara) iz faula zabio šraubom za 5:7 na dvije i pol minute do kraja. Naravno, ni domaći se nisu predavali, čini mi se da su imali i mali pogurku u vidu peterca koji je skrivio Bušlje (koliko sam mogao vidjeti prije za običan izbačaj), a realizirao Perrone, potom Olympiacos ne koristi igrača više, a domaći sretno da, nakon obrane Pavića odbijenu loptu u gol smješta Larumbe na minutu prije kraja za 7:7 dok gosti još jednoga igrača više i priliku za pobjedu ne koriste opet lošom realizacijom sa stative.

 

Na kraju, iako je dugo sve izgledalo drugačije, za trijumfom može više žaliti Olympiacos, a nerešenom ishodu se više radovati domaći. Neutralni gledatelji mogli su uživat naročito u poslednjoj četvrtini uz nadu za što više ovakvih utakmica tokom sezone. Kod Barcelonete najistaknutiji sigurno Mallarach, tu odmah i Perrone, kod Olympiacosa Obradović, Mourikis koji se sjajno borio za pozicije, a uz nešto bolju realizaciju bi mogao bit i odličan, te Dervisis koji je uz dva gola dosta toga odradio i u obrani.

Posljednja izmjena Četvrtak, 26 Listopada 2017 00:11
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo