Početna Pogled s desna [LIGA PRVAKA] Raspored druge polovice grupne faze
[LIGA PRVAKA] Raspored druge polovice grupne faze PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 07 Veljače 2018 01:30

 

 

Na polovici grupne faze zanimljivo je promotriti raspored utakmica do kraja. Jasno, još svatko igra sa svakim, ali nije svejedno na kojem bazenu se sastaju određeni protivnici. Zanimljivo je u grupi A, a u grupa B se najvjerojatnije sve svodi na utakmicu zadnjeg kola u Berlinu gdje stiže Jadran.

 

 

Najneugodnije iznenađenje prvih 7 kola je OSC koji je ponio epitet najlošije ozbiljne momčadi. Jasno, žalosno je da u Ligi prvaka pozivnicu dobije momčad poput Alphena koja na domaćem bazenu tijekom treće četvrtine gubi od Steaue s čak 0:13 i ima prosjek od -10 golova po utakmici u 7 kola iako protiv njih praktički svi ostali i ne igraju ni približno punom snagom.

 

Olympiakos je momčad koja se odvojila u grupi A i sigurni su putnici na final8. Ostale su 4 ekipe koje se bore za preostala 3 mjesta jer su Partizan, pa i spomenuti OSC i Hannover već sad previše zaostali. Pogledat ćemo stoga ove 4 momčadi i njihov raspored do kraja:

 

2. Din 14 - OSC, bre, BAR, hann, PAR, OLY, jug

3. Bre 13 - par, DIN, jug, OSC, oly, bar, HANN

4. Bar 12 - hann, PAR, din, JUG, osc, BRE, oly

5. Jug 10 - OLY, osc, BRE, bar, HANN, par, DIN

*Velikim slovima domaće utakmice.

 

Protiv Partizana, bez obzira gdje igrali svi će uzeti 3 boda. OSC na domaćem terenu imaju Dinamo i Brescia i tu će najvjerojatnije upisati još po 3 boda stoga će za Jug i Barcelonetu biti jako bitno slaviti u Budimpešti. Hannover je u prošlom kolu jako namučio Barcelonetu u gostima i oni bi trebali biti ti koji će nekome od ove četvorke otkinuti pokoji bod. Sada dočekuju Barcelonetu, nešto kasnije i Dinamo, a Jug i Brescia će imati lakši posao jer će igrati protiv njih na domaćem bazenu. Hannover je napravio iskorak u ovoj sezoni i to dosta značajan (nisu lagani pomaci kad se dođe nadomak eliti) iako su vjerojatno očekivali još i više. Dogodine su domaćini final8-a i imati će zagarantirani nastup pa će i ove sezone do samoga kraja biti glavom u natjecanju bez obzira što će dosta rano izgubiti i teoretske izglede.

I osim međusobnih dvoboja koje ostavljamo za kraj, ostaje još utakmica protiv Olympiakosa. Oni koji igraju kasnije protiv njih su u prednosti - sjetimo se samo lanjskog zadnjeg kola kada ih je osjetno slabija Brescia lagano dobila na domaćem bazenu. Momčad iz Pireja će vjerojatno nekoliko kola prije kraja i matematički osigurati broj 1 pa će prije svih Dinamo koji ih predzadnje kolo dočekuje u Moskvi profitirati iz te činjenice (to bi im mogli biti ključni bodovi). Ne vjerujem da će toliko biti opušteni na domaćem bazenu pa Bresci (tri kola prije kraja) i Barceloneti (zadnje kolo) biti lagano doći do tih bodova. Jug igra već danas i ako ne pobjedi neće više imati pravo na kiks jer je u prvom dijelu osvojio manje bodova od konkurencije.

 

Međusobni susreti kazuju slijedeće: Dinamo i Brescia imaju dva gostovanja, a Jug i Barceloneta po dvije domaće utakmice. Dinamu dolazi Barceloneta, a sigurno im neće biti ugodno ako u zadnjem kolu budu morali ostati neporaženi u Gružu. Brescia dočekuje Dinamo, a raspored im osim spomenutog gostovanja u Pireju donosi put i u Barcelonu i u Dubrovnik. Barceloneti dolaze Jug i Brescia, a u Gruž stižu već spomenuto zadnje kolo Dinamo i Brescia u 10-tom kolu.

 

Dodatni podatak je da je u prvih 7 kola samo Brescia izgubila bodove, i to sva 3, u susretima protiv nekoga (Hann) od posljednje tri momčadi.

 

Po nekim kalkulacijama za prolazak dalje, trebat će minimalno 25 bodova. Jasno, dosta će ovisiti i o tim međusobnim utakmicama  u kojima smo imali puno neriješenih u prvom dijelu (Jug - Bar 9:9, Bar - Din 7:7, Din - Bre 9:9), a pregledom svih 6 međusobnih utakmica vidimo da osim tri remija imamo još tri domaće pobjede od po 1 razlike tako da nas očekuje neizvjesnost vrlo vjerojatno do zadnjeg kola.

 

Din - Jug              12:11

Bre - Bar                6:5

Jug - Bar                9:9

Bar - Din                7:7

Bre - Jug                9:8

Din - Bre                9:9

 

Možda i gol razlika u međusobnim dvobojima bude presudna obzirom na gore navedene rezultate.

 

Prognoza za kraj tablice:

Dinamo 26-29 bodova
Brescia 25
Barcel. 24-27
Jug 25-28

 

 

Grupa B nije ni približno toliko neizvjesna. Još da Spandau nije neočekivano pobijedio protiv Szolnoka i Egera na domaćem bazenu sve bi bilo manje više izvjesno. Pro Recco i Szolnok su sigurno na prve dvije pozicije, a za ostala dva mjesta borit će se:

 

3. Spandau 15
4. Eger 13
5. Jadran 13

 

 

Kako su sve tri momčadi prošle gostovanje u Bukureštu, sigurno će upisati po 9 bodova u susretima protiv posljednje trojke. Jadran i Spandau gostuju i kod Pro Recca i Szolnoka, a i Egera. Teško će u tim susretima do bodova što bi značilo da Eger osigurava poziciju broj 3. Vidjet ćemo kako će proći danas doma protiv Szolnoka jer ako to izgube pojavit će se dodatni pritisak i protiv spandau i Jadrana bez obzira na domaći teren. Podsjetimo da su uzeli samo 1 bod na ta dva gostovanja. Ali realnije je da će tu upisati bodove i tako će nam ostati samo jedna utakmica, zadnje kolo u Berlinu, Spandau - Jadran u kojoj bi berlinska momčad mogla ući sa 2 boda više i Jadranu će trebati pobjeda za odlazak na final4. Da Spandau nije uzeo čak 6 bodova protiv Szolnoka i Egera prema Jadranovih jedan, tada bi Jadran najvjerojatnije samo branio čak +6 (11:5) iz prvog kola. Ovako, po svemu sudeći,prema dosad prikazanom šanse su im ipak najmanje u ovom krugu.

Posljednja izmjena Srijeda, 07 Veljače 2018 16:45
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo