Početna Pogled s desna [SVJETSKA LIGA] Lagano u Rusiji
[SVJETSKA LIGA] Lagano u Rusiji PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 14 Veljače 2018 00:52

 

Hrvatska je lakoćom pobjedila Rusiju sa čak 17:9. Domaća momčad odigrala je izrazito loše i već polovicom druge četvrtine zaostala i do kraja igrala sve lošije i lošije. Momčad izbornika Tucka nije imala lošu poziciju, a ipak bi za nijansu izdvojili Bijača, Garciju, Fatovića i Vukičevića uz dobar nastup sidruna Lončara i Vrlića te bekova Macana i Benića u svojim specifičnim ulogama.

 

 

Sam početak utakmice nije bio baš najbolji, ali samo prva dva napada u kojima smo primili dva gola. Prvo je Lisunov lakoćom zabio šraubom s dva metra protiv kapetana Buljubašića, a zatim i Bichkov s igračem više s lijevog krila. Iduća 2 napada 2 peterca za Hrvatsku, uplivavanje Vukičevića i Lončarovo okretanje beka, oboje nakon odličnih dodavanja Garcie. Zabijaju Fatović i Garcia za 2:2.

Do kraja četvrtine stalno je Hrvatska ta koja vodi, Macan sa stative s igračem više nakon već treće asistencije Xavija - izjednačenje Bičkova nakon lošeg bloka Zovića, opet s lijevog krila s igračem više uz bitan podatak da je to bilo već drugo isključenje Garcie nakon samo 5 i po minuta igre (što Rusi nisu znala iskoristiti do kraja). Opet zabija Fatović, ovaj put s krila s igračem više, a Odintsov izjednačava sa stative nakon loše postavljene obrane s igračem manje.

 

Rusija je imala 3/4 igrača više, dva puta su zabijali nakon što je Bijač odlično obranio prve pokušaje. Hrvatska 2/2 (oba je izborio Vrlić) te 2/2 iz peteraca. Macan (2 puta) i Benić (1 put) su imali odlične obrambene reakcije na beku i lagano su kontrolirali i Lisunova i Dereviankina. Bijač je skupio 5 obrana, a Ivanov nije imao niti jednu. Bichkov je dva puta isključio Garciu (ušao s krila kao drugi sidrun i u plivanju drugi put) što je mogla biti otežavajuća okolnost za Hrvatsku.

 

Do pola druge četvrtine igra se slično kao i do tada, barem što se tiče kretanja rezultata. Tada je Merkulov zabio iz faula protiv Zovića za 5:5 - prethodno je Fatović zabio opet iz peterca (Lončar protiv Kiseljeva). I u te zadnje 4 minute ove četvrtine Hrvatska se odvaja i odvodi utakmicu na svoju stranu:

5:6 Šetka - na zonu sa srednjega kroz uši Ivanova sa samo 5 metara uz jako loše  postavljenu zonu Rusije

5:7 Garcia - kontra po desnoj strani, ali je dosta iskosa te jako loša reakcija Ivanova koji ne zatvara bliži kut

5:8 Zović - iz faula u zadnjoj sek napada uz sretnu pomoć bloka koji skreće loptu

5:9 Marinić Kragić - kroz uši, lopta se Ivanovu odbija od glave?!, s desnog vanjskog uz još jednu jako lošu reakciju golmana Rusije.

 

Hrvatska je nastavila lakoćom spuštati lopte na dva metra, a onda se krajem četvrtine uz obilatu asistenciju golmana Ivanova i raspucala s vanjskih pozicija. Igrača više i dalje igramo bez zavlačenja, brzim i točnim dodavanjima mičemo rusku obranu iz ravnoteže i na taj način idemo u realizaciju. Bijač je opet imao 2 odlične obrane uz isplivavanje i uzimanje lopte s vode ispred Lisunova. Uz jako dobru igru bekova, sada se pridružio i Buljubašić (nije ulazio 10-ak minuta nakon primljenog gola u prvom napadu) s dvije dobre reakcije u obrani protiv Dereviankina. Najlošiji potez napravio je Benić koji nakon time outa 0:33 do kraja nije poslušao trenera, a i dodatno što je loše šutirao 10 sek do kraja napada. Tucak je tražio dugi napad i obzirom da je ubacio i Vrlića i Lončara tražio spuštanje lopte na njih ili šut u zadnjim sekundama ako zona bude preplitka.

Bilo je puno manje isključenja nego u prvih 8 minuta, samo po jedan s obje strane uz petarac za Hrvatsku.

 

Bijač je u minutu i pol treće četvrtine skupio 3 odlične obrane, a s druge strane Fatović zabija već četvrti gol, s igračem više na prebačaj i prije nego se ruska obrana uopće i postavila. Treća četvrtina, znači suci su opet raspoređeni kao u prvoj, tako da opet imamo dosta isključenja. Rusija ima 4 igrača više, prva dva ne koriste, a onda Kharkov jako dobro šutira naon zavljačenje u lijevo, pa odlična asistencija s iste pozicije, desnog vanjskog na drugu stativu gdje realizira Lisunov.

Rusi su zamijenili golmane, ušao je Fedotov koji prima dva uzastopna gola od Garcie. Prvo mu je Xavi jednu parabolu ustvari dodao na ruku, a onda kad je namjestio koordinate, pogodio parabolu s 9 metara, i napad iza toga na zonu sa srednjega nakon 3 cima. Još je i Šetka zabio s igračem više uz jako loše postavljenu zonu Rusije, a još k tome dodatno jako loše držani blok Kharkova. Na kraju ove četvrtine 8:13.

 

Zadnja četvrtina samo je još pojačala dojam ruske nonšalancije, kao da su željeli izgubiti s što većom razlikom. Na kraju je završilo 17:9,  nisu inače Rusi toliko loši. Možda se žele riješiti izbornika Wink.

Ušao je i Marcelić zadnjih 8 minuta i obranio 5/6 udaraca. Rusi su ostavljali igrače same nakon isključenja, i to u više navrata kroz čitavu utakmicu. Što reći općenito o brani nakon što primiš 17 golova. Golmani su im bili katastrofalni, igrači u obrani jednako loši. Hrvatska se nije morala posebno ni truditi da bi zabila izvana, da bi s igračem više izbacila obranu iz položaja (ako bi uopće obrana i bila formirana) ili kako bi spustili loptu do sidruna. Vukičević se istaknuo uplivavanjima, Garcia asistencijama, a Fatović golovima dok se utakmica još koliko toliko ozbiljno igrala. Bijač je bio odličan. Jugov bekovski dvojac isto jako dobar. Sidruni odlični, Vrlić s 5 zarađenih igrača više, a Lončar s dva peterca i 3 igrača više. Rusi nisu bili dorastao protivnik, nisu odigrali ni blizu kako to mogu i znaju, ali izbornik Tucak može biti zadovoljan kako mu je momčad odigrala bez Sukna, Jokovića i Bušlje.

 

Rusija - Hrvatska        9:17 (4:4, 1:5, 3:4, 1:4)

Rusija: Fedotov (2), Kiselev, Odintsov 1, Dereviankin, Koptsev, Kharkhov 1, Merkulov 2, Nagaev, Bichkov 2, Kholod, Lisunov 2, Shepelev 1, Ivanov (3). Izbornik: Evstigneev

Hrvatska: Bijač (11), Macan 2, Fatović 4 (2), Lončar, Zović 1, Buljubašić, Vukičević, Benić, Marinić Kragić 1, Vrlić, Šetka 5, J. Garcia 4 (1), Marcelić (5). Izbornik: Tucak

Suci: Zwart (Ned) i Balandescu (Rum)

 

Osobne pogreške: Rus 14, Hrv 12

peterci: Rus -, Hrv 3/3

igrač više: Rus (3/4+0/1+2/4+0/3)= 5/12 (42%), Hrv( 2/2+0/1+2/3+4/5)= 8/11(73%)

obrane: Ivanov (0/4+3/8)= 3/12 (25%), Fedotov (2/6+0/4)= 2/10 (20%); Bijač (5/9+2/3+4/7)= 11/19 (58%), Marcelić (5/6) 83%

zarađeni peterci, golovi s 2 metra i zarađena isključenja:

Rus

Lisunov: gol+4iv

Dereviankin: 3iv

Bichkov: 2iv

Kholod, Merkulov i Shepelev: po 1iv

 

Hrv

Lončar: 2 5m+3iv

Vrlić: 5iv

Vukičević: 5m+1iv

Šetka i u plivanju: po 1 iv

Posljednja izmjena Srijeda, 14 Veljače 2018 00:57
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo