Početna Pogled s desna OSC slijedeći Jugov protivnik
OSC slijedeći Jugov protivnik PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Utorak, 27 Veljače 2018 17:25

Prva zvijezda OSC-a Balazs Erdelyi

 

OSC je prije mjesec dana promijenio trenera, Attilu Petika zamijenio je Laszlo Toth. U tom periodu odigrali su dvije zahtjevne utakmice, neriješeno u Moskvi protiv Dinama i minimalni poraz od Egera u mađarskom prvenstvu.

 

 

Nakon serije poraza u Ligi prvaka, čak 5 od čega 3 u Budimpešti, trener Petik je otišao. Novi trener Toth unio je neke promjene koje su rezultirale neriješenim rezultatom 7:7 u Moskvi. Da sudački dvojac Schwartz i Stanojević nije obilato navlačio za domaćina zadnjih četvrtinu i pol, nakon što je OSC poveo 5:2 bili bi došli do sva 3 boda u tom susretu. Do tog trenutka obje momčadi su imale po 6 akcija s igračem više, od čega je OSC 4 zaradio kada je lopta spuštena na sidrune (po dva na Semana i Ubovića), a Dinamo samo jednog igrača više kada je lopta došla do Pjetlovića. Osim prvog izbačaja Hegedusa koji je bio potpuno krivo dosuđen, za ostale se može reći da su bili. Ali tada kreće serija izmišljenih izbačaja. Prvo najnebuloznije kada je isključen Brguljan na vanjskoj poziciji iako ne da nije bio izbačaj, nego niti prekršaj uopće. I tako još nekoliko velikih poklona za domaću momčad. Do kraja utakmice u tih četvrtinu i po omjer izbačaja je bio 9:4 u korist Dinama. I sa 6:6 smo došli do konačnih 15:10. Sramotno navlačenje sudačkog dvojca.

 

U ovoj utakmici Seman je zaradio čak 6 igrača više, Ubović 2 i još 2 su suđena u plivanju. Erdelyi je definitivno prva zvijezda momčadi što je vidljivo u svim utakmicama OSC-a od početka sezone, ali novi trener ga je s igračem više vratio  na krilo odakle je daleko opasniji nego s lijevog vanjskog gdje je igrao pod prethodnim trenerom. OSC je imao realizaciju 5/10 gdje čak ne bi trebalo niti brojati zadnjeg igrača više kada su imali tek 14 sekundi do kraja utakmice, a izbačaj je suđen pred njihovim golom pa se nisu stigli ni postaviti.

S igračem manje bazirali su obranu na desni trokut i tamo su imali 3 igrača protiv 3 Rusa, a dozvoljavali su više prostora na lijevoj strani. Odlično im je išlo do dijela utakmice kada je Dinamo maknuo ljevaka s desnog vanjskog (do tada 3/9 igrač više Dinama), a onda 4 realizacije u nizu od čega čak 3 dešnjaka s desnog vanjskog.

 

Druga utakmica u ovom periodu poraz je 8:7 protiv Egera također u gostima. U obje ove utakmice golman Bisztritsanyi je bio puno bolji nego inače. Vjerojatno je to zasluga bolje igre odnosno bolje povezanosti s obranom. U ovoj utakmici suđenje je bilo osjetno bolje, nije se navlačilo za niti jednu od ekipa i na kraju je omjer igrača bio 5:10 u korist OSC-a. Dijelom je to zasluga bolje zone OSC-a, a dobrim dijelom dosta manjim brojem pozicijskih napada Egera. Naime, cijelu je utakmicu OSC imao dosta velikih problema kako zaustaviti kontru i polukontru Egera, što nakon igrača više, a što zbog kašnjenja sidruna u povratku.

Ovaj put je Ubović zaradio 6 igrača više, Seman 3 i Toth 1. Svih 10 zarađeno je na 2 metra od čega 7 kada je bila spuštena lopta. Osim toga i prva dva gola su zabili s dva metra, prvo Ubović pa Erdelyi kada je ušao s Vlachopoulosom. Bilo je i kasnije još spuštenih lopti na sidrune; zadnja dva napada na utakmici OSC-a lopta je dolazila na Semana, ali nije uspio šutirati, a ni zaraditi izbačaj.

Igrač više je bio samo 3/10 i to je još na kraju popravljeno obzirom da su zadnja dva realizirali. U ovoj utakmici Erdelyi je opet bio na vanjskom odakle je 3 puta promašio, a zadnju akciju je s lijevog krila zabio. S druge strane Eger je imao fenomenalnih 4/5. Jedinu situaciju koju nisu realizirali Eger je imao 2 igrača više, ali nebulozan pokušaj Vlachopoulosa s desnog krila bez ikakvog rezona. Utakmica je stalno bila u egalu i Eger je s dva gola u zadnje dvije minute preokrenuo 6:7 u 8:7. Ovu utakmicu OSC je odigrao bez Ranđelovića koji je bio bolestan.

 

Vidljivo je da su sidruni udarne igle u napadu OSC-a. Dosta lako i brzo uzimaju pozicije i drže se blizu linije 2 metra. Većinom se okreću prema lijevom vanjskog. S druge strane bekovi i kad izgube poziciju pokušavaju doći barem bočno prema sidrunu jer se vanjski igrači u zoni jako dobro kreću, odnosno prate položaj beka i kvalitetno mijenjaju poziciju s koje se povlače. Novi problem u odnosu na prvi dio sezone je povratak u obranu, previše puta su ih igrači Egera iskontrirali. I kad kasni samo sidrun jako loše su se postavljali (i protiv Dinama isto) pa bi slijedili šutevi s jednog od dva vanjska sa samo 5-6 metara i bez zgusnute obrane kako bi više igrača sudjelovalo u bloku.

 

Jug je 28.10.2015. nakon “100 godina” pobijedio u Budimpešti, baš protiv OSC-a u tada prvom kolu Lige prvaka, 9:7. Pobijedio je  Jug i u 10-om kolu u Gružu 10:7, kao i ove godine u 6.kolu u kada je bilo 12:10.

 

Sutra u 20.30 uz izravan prijenos na mađarskom DigiSportu, hrvatskom ArenaSportu i LENtv-u vidjet ćemo čiji će uspon forme nadvladati.

Posljednja izmjena Utorak, 27 Veljače 2018 17:27
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo